Wke

Hur man lär sig att använda nunchaku själv

Oavsett om du är en erfaren kampsportare eller om du bara älskar Bruce Lee filmer, lära sig att använda nunchaku är ett givande och roligt tidsfördriv

Steg

Hur man lär sig att använda nunchaku själv. Köp en praxis par karatepinnar.
Hur man lär sig att använda nunchaku själv. Köp en praxis par karatepinnar.
 1. 1
  Köp en praxis par karatepinnar. Det innebär en skum handtag, med antingen sladd eller en kedja för att sammanfoga dem. Internet kampsport platser kommer nästan definitivt parar tillgängligt. Det är alltid bättre att oavsiktligt slå dig med skum än trä eller metall.
 2. 2
  Börja långsamt. Snurra dem runt sakta tills du får en känsla av dem, sedan öva passerar från hand till hand och gör siffran 8 s. När du får säker, kan du snabba alltid upp.
 3. 3
  Lär dig några grundläggande drag. Lär dig att göra siffran 8, passerar det underarm, slående vänster och höger och att stoppa den genom att linda den runt midjan. När du lär dig dessa enkla rörelser, kommer du att inrättas för att göra successivt svårare grejer. Alternativt köpa en bok på nunchaku grunderna. Krigiska konstnärer har använt dessa i hundratals år. Använda sin expertis.
 4. 4
  Fortsätt att läsa mer komplexa rörelser, eller uppfinna några. Med den tid du får till de avancerade tekniker i baksidan av böcker, bör du kunna kombinera några drag och uppfinna din egen. Du kan även lära dig att kasta upp och fånga den!
 5. 5
  Framsteg på trä. Så lätt och snabbt som skum är, du är nu redo för den stora utmaningen. skillnaden mellan trä och Chuks skum är vikten. Börja långsamt igen och vänja sig vid ökad vikt. Öva alla tekniker du har lärt långsamt. När du är redo, skynda på dem igen!

Tips

 • Alltid lär varje drag långsamt, sedan blir successivt snabbare. Försök inte det snabbt att börja med, eller så kan du sluta med en otäck huvudvärk! Även skumtäckt praxis nunchaku kan orsaka skada om de hanteras!
 • Vänj dig vid deras rörelseomfång detta sätt innan du försöker svänga dem runt.
 • Börja med att ta ett ordentligt tag ett handtag i varje hand och utan att släppa se hur långt du kan flytta dem runt din kropp.
 • Du kan kontrollera för nunchaku tutorials på nätet, till exempel http://nunchakututorials.com, med massor av gratis detalj tutorials.

Varningar

 • Eftersom det finns en mycket god chans att du kan allvarligt skada dig själv eller någon annan med nunchaku. Sitt bästa för att ha någon runt att tillämpa första hjälpen vid olycksfall. Var försiktig!
 • Trä nunchaku är olagligt att köpa, sälja, inneha eller transportera i vissa stater / länder. Kontrollera alltid din lokala land och lagar i området innan du köper / gör dem. I vissa stater i Europa är det olagligt att köpa sälja egna eller transport av nunchaku, detta kommer att variera från land till land, och dessa lagar gör förändring.
 • Kom ihåg att detta är ett vapen inte en leksak. De är bra för självförsvar, motion eller bara lära trick med dem. Använda dem i en konfliktsituation kommer att få dig arresterad / fängslades på många områden.
 • Människor som lider av ledsjukdomar eller karpaltunnelsyndrom bör kringgå dessa och undersöka andra former av motion, såsom tai chi.