Wke

Hur man lever surfaren koden

Ständigt förändras och aldrig under vår kontroll, kräver havet varje surfare att lära sig snabbt hur man läser sina ändringar och gå med dem eller att lugnt lyda sina större krafter. Medan de stämningar och rörelser i havet kan vara utmanande, är det en utmaning surfare njuta och njuta av som varje bränning ger en djupare förståelse av både havet och surfare egen förmåga att arbeta med vad det har i beredskap. Belöningen för ihärdig? En otrolig, sensationell upplevelse av att fånga den våg som är precis rätt och bevisa för sig själv att stora saker kan uppnås med ansträngning, medvetenhet och beslutsamhet.

Livet är mycket som havet. Det häver upp oväntade vågor, kastar oss om, och drar oss under stundom. Likaså ger livet oss också de sötaste stunder liknar fånga rätt våg, som fungerar som en belöning för våra ansträngningar, kalkylerade risker och för att följa vår vördnad. Liksom havet, är livet ett flöde och mindre vi försöker kontrollera världen omkring oss, ju mer vi lär oss att jobba med det vi har, desto mer anpassade vi är att leda ett meningsfullt och medvetet liv. Oavsett om du är en surfare, det finns mycket att vinna på att se livet på samma sätt som en surfare ser på havet.

Steg

Hur man lever surfaren koden. Lär dig att läsa stämningar i världen och människor runt omkring dig.
Hur man lever surfaren koden. Lär dig att läsa stämningar i världen och människor runt omkring dig.
 1. 1
  Var positiv. En våg som ser liten eller ointressant från land kan visa sig vara oerhört spännande när surfaren är ute men utan att försöka, det är omöjligt att veta. Det är samma sak med livet, kanske något verkar inte så tilltalande, intressant, eller relevant för dig men när du kastar dig in i den med en positiv attityd, börjar det att fungera för dig och du börjar att hitta spännande saker inom. Som en extra bonus, precis som en surfare som försöker surfa under förhållanden som inte är lika klassiska och upptäcker att massorna har försvunnit och att surfa är faktiskt ganska bra, kanske du upptäcker att försöka göra något som andra inte är angelägen om kan ge dig övertaget och friheten att utveckla dig själv obehindrat genom yttranden och negativitet från andra människor.
 2. 2
  Ha tålamod. En surfare lär sig tidigt att det inte är möjligt att tvinga havet att göra surfare budgivningen. Det finns dagar när havet bara inte reagerar med bra vågor och det finns dagar då surfaren är den som inte svarar mot havet för en eller annan anledning. I livet, är tålamod dygd att kunna graciöst vänta på din tur och vänta på frukterna av arbetet och målsättning. Tålamod handlar om att acceptera att platta trollformler är en del av livscykeln och är inte ett tecken på ett permanent tillstånd av att vara, dessa tider kommer också att passera och som du väntar ut dem med en humor och ett perspektiv som de mindre önskvärda saker kommer ändras snart nog, då du kommer att kunna möta tidens flöde utan rädsla och din känsla av tid kommer att vara mindre rusade, skyndade, och omedveten.
 3. 3
  Lär dig att läsa stämningar i världen och människor runt omkring dig. Precis som en surfare måste läsa vågorna, vinden, dyning, tidvatten förändringar, sandbankar och vädret, så även du måste kunna läsa den värld du lever och verkar och de människor du interagerar. Stänga av sig från de signaler andra ger klart och ignorera de möjligheter som finns för dig att göra ditt liv mer meningsfullt och mer givande är knappast lever. Varje dag finns det möjligheter för dig att ta för, men du måste vara uppmärksam på deras närvaro och vara redo att agera på dem.
 4. 4
  Embrace utmaningar. Utmaningen för är just anledningen surfare kastar sig in i det på regelbunden basis. Surfing skakar upp saker och lämnar en surfare gissa, och ger överraskningar som testar en surfare karaktär. Utmaningar i livet är inte annorlunda - om du välkomnar utmaningar som inbjudningar att utvidga och förändra dig själv, ditt liv kommer att bli både mer givande och mer meningsfulla. Svårast av allt är när du först starta något, det är lätt att vilja ge upp, men det är just när du behöver vara på din starkaste om ihärdig. Precis som en nybörjare surfer bara ökar genom övning och inser att ingen finner surfa lätt att börja med, gäller detsamma för varje ny erfarenhet i livet. Du måste prova det, praktiken, och vara beredda att misslyckas ett antal gånger innan det börjar vettigt och fungerar för dig.
 5. 5
  Face din rädsla. Så fort du säger själv att du inte kan rida denna våg, som du inte kommer att göra det, och att du kommer att smälla nedåt på sandbanken, gissa vad? Du hamnar efter igenom på vad du har sagt själv. Du har gett fria tyglar till dina rädslor. Vad sägs om att vända den rätt tillbaka på sig själv och inför dina rädslor och istället för att berätta själv vad som kommer att gå fel, vända och berätta för dig själv att du kommer att göra det, och att du kan rida den vågen, och att ju högre vågen går, desto bättre. I vad du gör i livet, tillåt dig att känna rädsla men använd din fantasi för att övervinna den och att göra det oavsett. Rädslan hindrar dig från att göra de saker som du vet att du är kapabel att, från att inte bege sig ut i det okända, acceptera att du har sådana farhågor, men inte mata dem.
  • En surfare tillbringar mycket tid upplever torka outs. Och efter att ha upplevt massor av torka-outs, lär en surfare snart att hantera känslor av panik, och lär sig att lita på att havet kommer att släppa dem ur sitt grepp om de slappna av, vara lugn, och falla tillbaka på sin kunskap om havet. när saker går fel i livet och dra på dina reserver av kunskap, erfarenhet, och. Genom att hålla sig lugn du kan undvika panik och dålig beslutsfattande, vilket kan göra saker värre.
  • En surfare vänder aldrig ryggen åt havet. Erövra rädslan betyder inte att vara nonchalant och hänsynslös, för surfare, är havet en oförutsägbar och potentiellt farliga följeslagare om tecknen ignoreras. Facing rädslan är alltid om att ha kunskap om situationen innan du, hantera de risker som du kan hantera, och att veta sina egna begränsningar och när man ska dra ut. Var uppmärksam och informerade så att din rädsla kan övervinnas genom bra beslutsfattande.
 6. 6
  Kämpa inte. För surfare, revor och är en verklig fara, men de är naturliga och de är normala. En surfare lär sig snabbt att sluta behandla dem som missfoster händelser och att respektera dem genom både lära sig läsa havet och veta hur man handskas med dem om ikapp. Och surfare gör faktiskt använda sliter att paddla ut till de mest avlägsna brytande vågor eftersom det är där sliter brukar sluta! Göra bra av förändringar som sker utan förvarning i ditt liv är en fråga om din. Du kan välja att spendera dina strider liv konflikter eller skyller på andra, och som kommer att hamna i ständig olycka och en känsla av permanent förlust eftersom du kommer att känna att du alltid går miste, att alltid vara trippade upp genom livets växlingar. Eller så kan du välja att sluta vilja saker att vara annorlunda, att vilja andra människor att vara annorlunda, att vilja delar av dig själv för att vara annorlunda och börja lära sig att och att arbeta med de förändringar och utmaningar som du alltid kommer att stöta på. En surfare som kämpar mot strömmen kan dras under och även drunknade, slutresultatet av ständigt kämpar flödet i livet är inte mycket annorlunda, förutom att du drunknar i förväntningar, skuld och magiskt tänkande, av vilka ingen driva dig framåt till ett meningsfullt liv.
  • För att övervinna en rip eller en ström, behöver en surfare att vara medvetna om att de är i ett. Medvetenhet är en stor del av att framgångsrikt navigera strömmarna i livet. Om du tillåter dig själv att fångas upp i andra människors drömmar, förhoppningar och preferenser så har du nedtonade din medvetenhet om att följa din egen väg och du riskerar att transporteras längs med strömmen istället för att välja att leva medvetet i flödet.
  • Precis som en rip sällan går hela vägen ut till havet, livets vedermödor går sällan ända till slutet av raden. Vid tillfällen som de kommer och i sådana mörka tider måste du dra på alla dina klara. Men de flesta av våra strapatser är övergående, kortlivade och triviala i jämförelse med den större bilden och ändå är det vårt tänkande som blåser dem ut ur proportion. Träna dig att inte slå små problem i katastrofer och många umbäranden plötsligt kommer att minskas avsevärt.
 7. 7
  Sänk dina förväntningar. För i livet, kan detta vara en stor fråga, men genom att skapa orealistiska och ofta ohållbart förväntningar både dig själv och andra, blir perfektionism ett hinder som hindrar dig från att leva livet till fullo. En som förväntar bara stora vågor kommer att stå på stranden en hel del mer än en surfare som sänker sina förväntningar och väljer att försöka göra det bästa av de små vågorna, även ha roligt eftersom det är mindre chans att trängas ut av andra surfare eller kastade på en sandbank. Och en surfare som kommer ut på den platta havet kommer att bygga! Det finns alltid en guldkant på situationen som den är och det finns alltid saker du kan göra för att förbättra mindre än idealiska förhållanden i livet, men det kommer bara att förverkligas genom dig när du sänka dina förväntningar och uppskattar ofullkomlighet i livet. Titta efter vad du kan hantera och leta efter vad som är bra i varje situation i livet. Undvik frustration och ilska genom väntade lite mindre perfektion av dig själv och de situationer du är på så att du verkligen kan njuta av livet och trivs istället.
  • Uppskattar vågorna, bra eller dåligt. Livet är inte allt om njutning, lycka, och undvikande av dåliga känslor. Som vågor, går livet upp och ner och några av våra erfarenheter är definitivt påminner om att slå sandrev. När dåliga saker händer dock, de är lika mycket en del av vårt livs resa som de bra sakerna.
 8. 8
  Var beredd så att du kan vara avslappnad. Surfaren som gillar sina erfarenheter mest är avslappnad, vilket uppnås genom god förberedelse innan, såsom att se till att styrelsen har blivit korrekt vaxat förväg, benet-linan är fäst ordentligt har solskyddsmedel tillämpas, och våtdräkt passar tätt. Rusa eller utsikt någon del av detta preparat kan orsaka oro och förstöra surf erfarenhet. Våra förväntningar på hur saker och ting ska vara kan göra oss spända och överspänd, speciellt om vi är oförberedda eller omedvetna. Lugnande dig själv att du har gjort dina förberedelser eller att du har gjort allt du kan i ditt sätt kommer att hjälpa dig att slappna av. Stressa inte dig själv. Ge dig själv utrymme att se till att saker är hur du gillar dem innan man börjar på ett projekt, ett eller besök, eller ens möta en deadline. Öva djupa andning tekniker när du känner dig överväldigad av alla situationer, även mitt i ett drama. Avkopplande lämnar dig med mer energi och en förmåga att tänka klart, bli tryggt avslappnad kan du också njuta av vad du gör, även de utmaningar!
 9. 9
  Leva i nuet. Surfer Shaun Tomson säger att, oavsett hur tragiskt en upplevelse som du har haft i ditt liv, måste du leva med "vad är" och inte av "tänk om". "Tänk om" driva dig hela tiden tillbaka till det förflutna, i gapet på hajen som bet dig, i klorna på minnet som träsk dig om och om igen och håller dig tillbaka. Släpp de minnen som skadar och välj en positiv reframing av ditt förflutna som informerar och flyter in i din nuvarande snarare än att hindra ditt liv nu. Detta betyder inte att du glömmer meningsfulla förluster och svårigheter i ditt liv, men det betyder inte att du lär av dem och släppa så att du kan leva mer fullt ut i detta utan att vara gisslan till det förflutna.
  • Leva i nuet innebär uppskattar livets process snarare än en destination. Faktum är en surfare väg en som saknar destination eftersom surfaren inte vet var att vågen kommer att ta dem eller om det kommer även att ta dem någonstans. Uppskatta resan är nyckeln till att leva ett lyckligt liv eftersom du slutar hungrar efter de saker som du inte har och börja märka och vara tacksam för de saker som du gör. Människorna runt omkring dig är nu värdefulla och förtjänar din uppmärksamhet, vara noga med att ge dem all din uppmärksamhet. De saker du äger nu tjänar du väl, känner igen det här. De saker du gör nu är en del av vem du är nu, och samtidigt strävar efter att bättre själv är beundransvärt, att göra så genom föraktar din nuvarande jaget är ett recept för katastrof - vara snäll mot dig själv och älska vad du gör och att vara just nu.
 10. 10
  Bo med passion. En hardcore surfare är en surfare som är en person dedikerad till att hitta nästa bra svälla. En surfare försöker surfa så ofta som möjligt, även när de inte känner för det, och även när vågorna är små. Att vara passionerad i livet handlar om att fullfölja de saker som är viktiga för dig oavsett hinder, känslan av olust som uppstår ibland, och den negativa porlande av folkmassan. Passion är vad väcker dig på morgonen uppfödning att gå och håller dig mixtra med ditt intresse eller arbete förrän sent på natten. Passion är vad som driver dig till mer om dig själv och om vad du kan ge tillbaka till världen på ett bestående sätt.
  • Många av oss bly stillasittande liv fyllda med tänkandet. Tyvärr översätter en hel del att tänka inte i handling. Vissa tänkande är bra, till exempel surfare tänka på vädret och stämningen i havet. Vissa tänkande är föga, såsom övertyga dig själv att idag är inte dagen som bara är baserad på din brist på entusiasm. Om du inte känner för att komma bort din soffa eller lämna ditt hem eller kontor med, ställa dig upp små mål för dagen, mål som involverar åtminstone försöker något för en halvtimme eller lämna ditt hem eller kontor för en kort tid. Om du känner dig nere eller urkopplad, tvinga dig själv att åtminstone försöka påminna dig själv om att livet bara kommer att ge tillbaka till dig vad du lagt i.
  • Inte över tycker en passion. Ju mer du över-tänka en passion, desto mer förvandlas till en intellektuell strävan snarare än en riktig en. Även om det är bra att veta så mycket du kan om din passion, undvik att vrida denna aspekt av din passion till det enda du har för det. Se till att du tar din inlärning och kunskap och tillämpa den genom att komma ut och uppleva i första hand alla de saker du har läst och hört om. Visst du kommer att göra misstag, men ingen mängd av boken lärande eller föreläsningar kan skydda sig mot det, endast praktisk erfarenhet kommer att lära dig vad du behöver veta för att lyckas.
 11. 11
  Räkna med att vara din egen bästa cheerleader. Det kommer inte alltid att finnas folk som ser dig på dina största ögonblicken, de stunder du besegra rädslan och erövra tvivel. Precis som en surfare bryter igenom en oerhört svår men spännande resa inuti pipan att befinna sig på en öde strand, hittar du ofta att dina största ögonblick av triumf har inga vittnen annat än miljön omkring dig. Och ändå, måste du lära dig att njuta av den stunden för allt det är värt, från hisnande känslan av att ha besegrat dina rädslor och tvivel, till insikten att du inte bara kan göra något, men du kan utmärka sig på det och skapa en mer givande liv för dig själv. Klappa dig själv på ryggen, gratulera dig själv, och heja dig på. Du behöver inte extern validering för att göra det som är rätt, vad som är bäst, och vad är att föra fram det bästa i dig själv.
 12. 12
  Välj din egen väg och vara unikt. Surfers försök inte att kopiera varandra. Sannerligen, de acceptera mycket av individualitet och olikhet. Många människor väljer att låta livet leda dem, att ge efter för en fatalism som livets planer redan tydligt läggs ut för dem och att vända trenden av vad som förväntas, är vad som redan ordinerad, eller vad är egentligen ett hjulspår, anses riskera allt. Sanningen är, att välja din väg, du riskerar ingenting mer än en ånger att du inte gjorde det tidigare. Använd dina val klokt och visa vad du går för samtidigt som det fortfarande är respekt för andra.
  • Du kommer att göra misstag, men gissa vad - du kommer att göra dem om du smida ut på din egen väg eller följa förväntningarna hos en annan. Sannerligen, efter någon annans väg är alltid betydligt mer fylld av misstag än vägen för ditt eget val, där dina misstag är din egen för att lära av, inte misstag som har definierats av andra.
 13. 13
  Passera på. Surfers är positiva till varandra som en gemenskap. Om en surfare hamnar i trubbel, kräver kod som andra surfare hjälpa den personen omedelbart. Surfare är inte hierarkisk, de är så villiga att ta tips från en nybörjare surfare som en nybörjare surfer är villig att ta tips från en gammal hand. Livet är inte annorlunda, vi är sociala individer binds samman av gemensamma erfarenheter, känslor och funderingar och ännu vi ibland lyckas glömma detta och bara se våra egna predikament eller intressen. Övervinna detta genom att erkänna de framsteg och positiva aspekter av andra i ditt liv och att vara öppen för att lära av andra hela ditt liv.
  • Se det goda och positiva i människor och sprida det. Beröm dem öppet. Dela sina ansträngningar och idéer med andra.
  • Leva i harmoni. Surfers har en uppsättning regler för att surfa med, till exempel att inte släppa in, observera förkörsrätt annan surfare, inte slingra, inte kasta din styrelse, och så vidare. Det finns inte en massa regler eftersom surfing handlar om frihet men grundläggande sätt och är grundvalen för harmoniska relationer i allt vad vi gör i livet, så det är aldrig för mycket att be dig och alla andra att vara hänsynsfull och att vara en god människa när andra människor är på väg.

Tips

 • Håll nyfikna. En bra surfare håller lära av andra surfare och fortsätter att vara öppen för nya rörelser och sätt att göra saker. Detta är vad som ger surfar ett konstant element av intresse. Och ni har redan gissat det - livet är inte annorlunda!
 • Var medveten om dina upp-och nedgångar i livet och hitta din egen rytm. En surfare är medvetna om sina dåliga dagar och sina bra dagar, ibland är de bara inte med flödet och de inser att surfa den dagen var inte optimalt. Men detta betyder inte kasta surfaren till en permanent funk, de bara behandla den dagen som en dålig en bland många bra och få tillbaka på brädan helt förväntar nästa upplevelse att vara mycket bättre. I vardagen, ridning genom de dåliga dagarna är avgörande, som är att få tillbaka på bordet och väntade på nästa gång att vara mycket bättre, speciellt med fördelen av erfarenhet. Lär dig att mäta dina känslor mot allvaret i situationen på ett mer objektivt ljus i stället tenderar att göra varje liten bula verka som ett berg, och hitta en livsrytm som tillåter dig att studsa tillbaka istället för att tvinga dig själv att bara se det negativa.

Varningar

 • Nybörjare surfare riskerar försöker för hårt och gör hela processen en kamp. Närhelst du prova något nytt i livet, det finns en frestelse att göra samma sak om du är bara fråga om att vinna eller bevisa en poäng. Dra tillbaka och njuta själva lärandeprocessen och njuta av vad som händer när matcherna pågår.