Wke

Hur man monterar ett tält

Det finns många tillfällen som kan ge anledning till en. Dessa kan variera från camping i bergen för att bara spendera en natt i trädgården. Oavsett situationen, bygga ett tält är en mycket användbar färdighet. Dessa är grundläggande instruktioner för enkla tält, mer komplicerade tält kan vara svårare, och tältet anvisningar ska alltid följas.

Steg

Hur man monterar ett tält. Ta omonterad tältet ur förpackningen.
Hur man monterar ett tält. Ta omonterad tältet ur förpackningen.
 1. 1
  Ta omonterad tältet ur förpackningen. Tältet kommer troligen bestå av stolpar och ett stort, tarp-liknande ark av tyg eller plast. Läs anvisningarna och se till att du har alla nödvändiga delar.
 2. 2
  Sätt polerna tillsammans för att göra ramen av tältet. Även om du hatar läs riktningar, åtminstone ta en titt på dem så att du vet vilken form tältet är tänkt att vara. Tält finns i en mängd olika former, de vanligaste är kupoler, koner, pyramider, eller former hus. Det är viktigt att ramen är byggd på rätt sätt, annars kommer locket passar olyckligt, om det ens passar alls.
 3. 3
  När ramen sätts ihop, lägga locket på den. Om du monterat ramen korrekt, bör luckan gå rätt på med lite kämpande.
 4. 4
  Se till att du insatsen ner kanterna på tältet luckan så att den inte blåser bort. Använd en hammare och stavar. Sträck tältet (men inte för hårt) och stav varje hörn, vilket gör att det inte är skrynkligt.
 5. 5
  Det är en annan historia om du inte har en butik köpte tält, om du inte gör det, kommer det att bli mycket svårt att tillverka ett tält. Eftersom det skulle vara nästan omöjligt att göra en stark, lämplig ram av saker du hittar (som pinnar), kan det vara bättre att finna skydd i en grotta, under träd eller en klippformation, eller i bilen (om det är med dig ).

Tips

 • Om du ska campa, ta ett tält eller annat lämpligt skydd med dig. Lita inte på naturen för att ge skydd material, eftersom det är alldeles för troligt att du inte kommer att hitta lämpliga material.
 • Om du är av kortare resning, kan det vara till hjälp för en längre person för att hjälpa dig att sätta tältet locket på. Även om det är möjligt att sätta det på dig själv, kan det orsaka en hel kamp. De flesta tält är konstruerade för två personer ändå.
 • Om du har några extra stolpar eller täcker tält, föra dem. Saker bryter ofta vid sämsta tider.

Varningar

 • Kontrollera att det inte finns några elkablar ovanpå dig när du monterar tältet, eftersom du kan råka få elektrisk ström från en av polerna berör tråden.
 • Var försiktig när du slår läger. Ett område som ser ut som en bra camping plats för dig kan vara ett vilt djur territorium.
 • Se till att du inte tälta på en kulle eller leriga / mjuka ytor, kommer ditt tält inte vara stabilt om du gör.
 • Om små barn vistas i tältet med dig, se till att de vet hur man beter sig i ett tält. Överdriven horseplay i ett tält kan orsaka att den faller över.