Wke

Hur man överlever en kall vinter

Oavsett om du bara besöker ett kallare klimat för vintern semester, eller om du har flyttat till ett område med kalla vinterförhållanden obekant för dig, vara förberedd och skydda dig själv och din familj, ditt hem och din bil.

Steg

Hur man överlever en kall vinter. Förbered och din bil för vintern.
Hur man överlever en kall vinter. Förbered och din bil för vintern.
 1. 1
  Förbered och din bil för vintern. Se till att du håller dig varm hemma och att bilen är redo att klara extrema temperaturer.
 2. 2
  Ställ din garderob. För sovande klädsel, få ut din "longies" och pyjamas flanell. Håll en mantel händig din säng för användning när du kommer fram. Sätt din flip-flops i garderoben och få ut några tofflor med sula och varmt foder. Bär tyngre strumpor. Vintermånaderna innebär lagra dina T-shirts och shorts bort och byta till svettningar, lätta men varma tröjor med långa ärmar. (Håll ett par av dessa T-shirts å att bära som ett underplagg.) Investera i värmande underställ.
 3. 3
  Ät rätt. En varm frukost kontra spannmål med kall mjölk kan göra en stor skillnad. Havregryn, ägg och toast, pannkakor eller våfflor eller ens en skål soppa tar dig längre. (Strö lite nygjorda popcorn över en skål med tomatsoppa till frukost eller lunch. Det är en behandling som kommer att hålla dig varm.) Håll din carb är upp. Hot pastarätter, en spis-top gryta av potatis och chunky grönsaker är bra magen värmare. (? Rädd för tyngd Din kropp kommer att bränna dessa carb kalorier hålla dig varm Eller gå ut och flytta en del snö;. Det är bra motion.)
 4. 4
  Lägg till ytterligare en filt till sängen. Ned fyllda sängar är dyr, men väl värt investeringen. Tänk flanell lakan och / eller ett täcke.

Körning på snö och is

 1. 1
  Vid körning i och på snö eller slask och is, måste stor försiktighet iakttas. Var alert, fokusera på vad du gör. Undvik att bli distraherad av hög musik eller din mobiltelefon.
 2. 2
  Hålla avstånd mellan dig och bilen framför dig. (Och titta på din backspegel för vem som är bakom dig.)
 3. 3
  Låt strålkastarna på under körning i dagsljus. Detta gör att andra förare att se dig. När du kör på natten när det snöar, avstå från att använda "ljus" eller "hög" strålar av dina strålkastare. Fallande snö reflekterar ljuset tillbaka på dig och skymmer sikten.
 4. 4
  Sänka hastigheten och vara säker på att alla i fordonet spände upp.

Beredskap i hemmet

 1. 1
  Förbered en "nödsituation" kit, hålla det välfyllda och utbilda alla i ditt hushåll där det kommer att lagras. Håll det inom räckhåll för alla över tre meter i höjd. Din kit bör innehålla:
  • Ficklampor och batterier
  • Ljus och en tändare eller massor av matcher. (Linda in dem i en plastpåse för att hålla dem torra) Du kanske har en batteridriven lampa eller en oljelampa. (Förvara inte en oljelampa med olja i den. Förvara brandfarlig vätska tättslutande och separat tills du behöver använda det.)
  • En batteridriven radio
  • Livsmedel - Håll livsmedel till hands som kan ätas kall.
  • Konserverad frukt
  • Burka kött som tonfisk eller strimlad biff
  • Spannmål som kan ätas torr
  • Chokladkakor eller ett påsar par av choklad chips
  • Gott om vatten
  • En liten, propan drivs stormkök och minst två extra kanistrar av propan. (Inte någonsin, någonsin använda en kol-typ camping eller matlagning inomhus enhet!)

Krisberedskap i bilen

 1. 1
  Undvik att köra i väderförhållanden såsom en snöstorm, extrem kyla och höga vindar eller på landsbygden i ditt samhälle. Vet var du är. Innan du lämnar din utgångspunkt, råder en familjemedlem, vän eller granne om din destination och bedöma den ungefärliga längden på resan. Om möjligt, kontakta dessa personer om du blir försenad. Meddela dem när du når din destination.
 2. 2
  I artikelnummer 2, noterades det att en bil täcka bör vara av en ljust, neon färg på en sida. Om ingen sådan punkt kan hittas, tillämpa en mycket stor X på taksektion av bilen locket. Detta kan uppnås med vinyl, vattentät tejp eller ta bilen locket till en upholster att ha en tålig, högreflekterande vinyl X sys på. På de främre och bakre sidor av locket, använder samma metoder för att tillämpa ditt nummer registreringsskylt. När den inte används, hålla bilen luckan i bagageutrymmet.
 3. 3
  Förbered en nödsituation kit för att hålla i din trunk innehållande:
  • Bloss
  • Ficklampa och batterier (hålla i handskfacket eller i bilen)
  • Ljus och en tändare eller tändstickor (hålla dem torra i en försluten plastpåse
  • Batteridriven radio
  • Reservbatterier för din mobiltelefon och ficklampa
  • 2 påsar med sand (en på varje sida av bålen, nära hjulhusen. Detta kommer att ge ökad dragkraft under körning och sanden kan användas runt dina däck om du fastnat.)
  • En camping spade
  • Åtminstone en sovsäck, helst en som är nere.
  • Vatten
  • Livsmedel som kan ätas kall. (Beskrivs i punkt nummer 4.)
  • En liten första hjälpen kit
  • En liten verktygslåda, en domkraft som fungerar och ett reservdäck i funktionsdugligt skick, och kablar startkablar.
 4. 4
  Om du blir strandsatta i bilen, testa först din mobiltelefon. Om det har reception, ringa nödnummer först, sedan ringa de personer som är medvetna om rutten och din restid schema. Testa mobiltelefon regelbundet. Försök inte att gå över för att få hjälp. Avsluta bil bara för att återställa objekt från stammen.
 5. 5
  Sätt bilen locket på fordonet med den ljusa, reflekterande X sida ut. Placera X på taket det bästa du kan. Bilen täcka hjälper behålla värmen inne i bilen och avvärja kyla, vind och drag. Om du är i en svår situation, kan den reflekterande X ses av av flygplan som kan göra en sökning för dig. Din registreringsskylt nummer kommer att vara synlig för en sök-och räddningsteam arbetar på fältet.

Tips

 • Glöm inte dina husdjur! De behöver mat och vatten och värme, också.
 • När du tar bort is som har bildats på dina fönster, använd bilens tina enheten i ett par minuter. Detta kommer att hjälpa till att lossa isen, vilket gör det lättare att skrapa med en plast skrapa. Häll inte vatten eller köra trädgårdsslangen över den frusna fönster.

Varningar

 • Håll ljus och / eller oljelampor ett säkert avstånd från brännbart material såsom draperi, möbler och sängkläder. Släck alla ljus och lampor innan du planerar för sömn. Inte göra det är mycket farligt.