Wke

Hur man planerar en backpacking resa

Med en liten ansträngning, kan vem som helst uppleva det roliga med backpacking. En välplanerad resa ger dig möjlighet att campa i vackra platser utan att behöva ta itu med onödiga folkmassor.

Steg

Hur man planerar en backpacking resa. Hitta en vandring partner (s).
Hur man planerar en backpacking resa. Hitta en vandring partner (s).
 1. 1
  Hitta en vandring partner (s). Om du är erfaren, har du möjlighet att introducera en nykomling till underverk av backpacking. Om du aldrig har varit backpacking, kanske du vill överväga att gå på din första resa med en erfaren vandrare. Det är bäst om din camping partner är något kompatibla vad gäller vandring hastighet, avstånd de är villiga att vandra och campa stil. Vissa människor gillar att resa lätt och vandra långa sträckor. Andra föredrar att bara få ur synhåll från bilen.
 2. 2
  Besluta om varaktighet, tidpunkt och destination för din resa. Vissa destinationer är mycket trångt vid vissa tider på året (t.ex. runt helgdagar) och andra är olämpligt för backpacking vid vissa tider på året (t.ex. öknen i mitten av sommaren - inte rekommenderas för en första-timer).
 3. 3
  Se till att du vet vart du ska, ta med lämpliga kartor (topografiska), och vet hur man läser dem. Detta är mycket viktigare än många nybörjare inser. Lågupplösta nationalpark kartor är i allmänhet otillräcklig. British Ordnance Survey eller USGS (US Geologiska Undersökning) kartor finns tillgängliga för många populära backpacking områden på sportartiklar butiker. De har höjd konturer och är mer exakt och tillförlitlig än mer "cartoonish" kartor.
 4. 4
  Bär en kompass och vet hur man läser den och använda den med din karta.
 5. 5
  Planera din rutt. Bestäm om du gör en "loop" vandra "ut och tillbaka" eller "end to end". Det senare kräver vanligen lämnar en bil i båda ändar. Tänk på terrängen, vädret och den erfarenhet och konditionering av din grupp när man planerar hur många miles du kommer att resa varje dag. Erfarna vandrare i god form kan göra 10-25 miles per dag, beroende på terräng. Nybörjare och krigare helgen bör planera på 6-12 miles. Bli inte överambitiös. Skjuta för mindre snarare än mer så att du kan ta dig tid att njuta av sevärdheterna. Bestäm den ungefärliga område där du slår läger varje natt i förväg. Försök att planera din resa så att du läger nära en pålitlig vattenkälla varje kväll.
 6. 6
  Kontrollera om din destination kräver tillstånd eller andra förberedelser. Camping kräver ofta tillstånd, tillgängliga för en liten avgift som endast kontanter.
 7. 7
  Kontrollera lokala föreskrifter för det område du vill välja en destination. De flesta nationalparker och andra offentliga länder har riktlinjer som är specifika för deras miljöer (t.ex. Yosemite kräver användning av björnen-bevis kanistrar för livsmedel).
 8. 8
  Ta reda på de lokala brandföreskrifter. Många områden förbjuder bränder under torra perioder. Vid andra tillfällen kan de endast tillåtas i särskilda ställen (typiskt brand ringar). Aldrig, någonsin, lämna en eld obevakad. Gör inte upp eld om du inte har tillräckligt med vatten tillgänglig för att släcka den ordentligt. Som en försiktighetsåtgärd, ta bort en 15-fot (~ 5m) cirkulärt område runt elden, för att hindra vinden från antända material utanför ditt eldstaden.
 9. 9
  Bära mer än tillräckligt med vatten för att få dig från en källa till nästa. Vatten är tungt, men kritisk. Om du använder ett vattenfilter, ta reservdelar, inklusive nya filter. De täpper ofta med sediment, eller bara vanlig rast.
 10. 10
  Planera måltider med din partner. Välj mat som ombildade soppor och grytor som är gjorda med vatten. Pasta är en vanligen äts vandring mat. Det kan vara till hjälp för alla att vara ansvariga för sina egna mellanmål utan att ha en gemensam middag.
 11. 11
  Kontrollera din utrustning inventering för att se till att all utrustning är i funktionsdugligt skick. Ge dig själv tid att testa utrustningen och ersätta / reparera något som inte fungerar. Kom ihåg, om ett objekt raster, kommer du fortfarande att behöva dra det tillbaka.
 12. 12
  Kontrollera din garderob för alla nödvändiga kläder för de villkor du räkna med att stöta. Kom ihåg att klä sig i lager kan du vara bekväm i många olika väderförhållanden. Även om det kan vara varmt när du träffar vandringsled betyder inte att vädret kommer att förbli densamma under hela dagen. Berg är ökända för flyktiga och snabbt föränderliga vädersystem: många av dem allvarligt. Även om det är 90 grader när du går ut, packa en lätt väska med regnkläder, eller åtminstone en päls.
 13. 13
  Jämför redskap med vandring partner och berätta vad du kan. Gruppen kanske bara behöver ett vattenfilter, spis, uppsättning kastruller / stekpannor, etc. Tänk duplicera vitala punkter men med två olika människor bär dem - Första hjälpen kit, kompass, vattenfilter.
 14. 14
  Lämna en detaljerad resplan med någon som inte går på resan, inklusive din rutt, inventering, områden du planerar att stanna, och när du beräknar att komma tillbaka. Var noga med att kontakta dem efter att du har säkert tillbaka.
 15. 15
  Ta inte med ett tält som har haft mat i det på din backpacking resa. Björnar kan lukta mat i tältet material från denna campout, eller från den sista campout, eller från den ena före det, och så vidare. Även om du inte planerar att besöka ett område med björnar denna tid, kan du i framtiden. Björnar attackerar tält som har en livsmedel doft. Om du kommer att besöka ett område med björnar, ta med en påse och rep för att hänga din mat från ett träd. Plan för att hänga alla dina mat - inte bara ingredienser för måltider, men också alla dina snacks, även de förseglade i folie. Följ samma försiktighetsåtgärder med något parfymerat, inklusive hårprodukter, schampo, lotion, tandkräm och tuggummi. Använd alltid samma väska för förvaring och hängande mat och parfymerade produkter, från campout till campout, av samma anledning som du bör aldrig äta mat inne i ett tält.

Tips

 • Det finns en hel del resurser på nätet för destinationer, vandringsleder och listor utrustning, varav några anges nedan.
 • Kontrollera USGS webbplats och få lutningsvinkel och vet hur man ställer in kompassen för att och hur man läser din karta en gång satt.
 • Om du reser utomlands, vet vad föremål är förbjudna att bära på och kolla under flygningar. Även om du kanske behöver ett läger spis, kan du packa inte bränsle med dig, köpa bränsle till din destination.
 • Kolla nationella skogar och parker i området för säsongscamping gånger och krävde / förbjudna föremål.

Varningar

 • Bekanta dig med miljömässigt specifika risker, botaniska och djur. Vissa områden har gift ek, andra har björnar, många har bin, getingar och andra bitande insekter. Se till att du vet grundläggande första hjälpen för saker som brutna fotleder.
 • Kolla efter tecken på vilda djur såsom utskrifter eller scat. Om färsk scat är i området där du planerar att lägret, kanske du vill omvärdera din campingplats.
 • Du bör bära kläder gjorda av material som håller dig varm även när det är vått, såsom ull och fleece (särskilt, men inte begränsat till, kalla miljöer). Undvik bomull. Om du fastnar i vått väder, kan detta vara den faktor som räddar ditt liv.
 • Backpacking kan vara en hel del arbete, men det är häftigt när du gör det.
 • Välj din campingplats noggrant. Leta overhead för döda grenar som kan falla på ditt tält. Kontrollera marken för belägg för tidigare översvämningar. Om åskväder är i prognosen, undvika synliga åsar.
 • Veta i förväg vad du ska göra om "smellables." Livsmedel, personliga produkter, etc. är mycket intressant att djur i avlägsna (backpacking) land. Björnar och gnagare är ständiga problem på många ställen. Du behöver veta om du behöver en björn kapsel eller om det blir björn rutor eller linjer väska. Du måste verkligen hålla dessa smellables ur farans väg och bort från din tälta område konsekvent under hela din resa.