Wke

Hur man simmar bröstsim

Den bröstsim kan vara en knepig stroke att bemästra, men när de steg samordnas på rätt sätt kan vara en mycket maklig sätt att simma.

Steg

Hur man simmar bröstsim. Placera dig i sidled i vattnet med armarna utsträckta rakt framför dig och dina ben bakom dig.
Hur man simmar bröstsim. Placera dig i sidled i vattnet med armarna utsträckta rakt framför dig och dina ben bakom dig.
 1. 1
  Placera dig i sidled i vattnet med armarna utsträckta rakt framför dig och dina ben bakom dig.
 2. 2
  Skjut armarna isär så att de skapar en diagonal med din kropp. Kontrollera handflatorna är vända ut och armbågarna är rakt.
 3. 3
  Dra armbågarna i sidorna av din kropp, och sedan föra ihop händerna framför bröstet. Nu kan du enkelt pressa händerna framåt så att de återvänder till där de började. Gör inte dina armar går vidöppen, men inte göra en liten cirkel heller. Dessutom, när båda dina händer blir till bröstet, skjuta ut dem snabbt sida vid sida, handflatorna uppåt.
 4. 4
  Samtidigt steg 3, lyfter ditt huvud, nacke och övre delen av bröstkorgen ur vattnet för att andas. Ta inte bort dina händer från vattnet.
 5. 5
  Böja knäna, sätta fötterna mot rumpan. Gör en cirkelrörelse med fötterna tills de möter med benen fullt utsträckta igen. Fyll i detta steg så snabbt som möjligt.
 6. 6
  Glid! Men inte för länge. I tävlingar, gå inte över 1 eller 2 sekunder, eftersom det kommer att sakta ner dig en hel del.
 7. 7
  Ta inte 2 slag med 1 andetag. Detta ger dig automatisk diskvalificering. Om du vill ta andan vartannat slag, då måste man lyfta upp huvudet och sätta tillbaka den. Om du inte gör det och bara göra 2 slag utan att lyfta upp ditt huvud, kommer du att diskvalificeras, så se till att du åtminstone lyft upp ditt huvud. Dessutom, när du tar ett andetag, ser inte upp. Istället tittar ner på vattnet. Med varje slag av dina händer och armar, kommer det att ta upp huvudet automatiskt så att inte flytta huvudet, eftersom det kommer att slösa din energi. När du nästan är klar, trycker du på stranden med båda händerna samtidigt, annars kommer du att bli diskvalificerad.

Tips

 • Behåll ditt huvud ställning på ett sådant sätt att din ryggrad är rak. Med andra ord, titta ner mot botten av poolen medan du simmar och andas. Många människor tenderar att titta rakt fram. Problemet med att titta framåt och inte ner är att genom att titta framåt, nacken och huvudet är inte i linje med ryggraden. Som ett resultat, är ditt huvud sned rygg, vilket resulterar i höfterna släppa, vilket gör att du kan dra hela din kropp. Genom att titta ner, kan du höfterna för att höja upp, din ryggrad att stanna rakt, och din kropp för att effektivisera genom varje slag du tar.
 • Se till att din spark är inte bredare än bredden på dina axlar. Det är så att dina ben inte sticker ut på sidorna. Resonemanget bakom detta är att förhindra onödig dra på kroppen. Genom att hålla din kick samma bredd som dina axlar, är du säker på att när du drar tillbaka benen mot kroppen för nästa kick, är du kvar i en hydrodynamisk läge vilket resulterar i en effektivare stroke.
 • Håll fötterna böjda medan sparkar. Detta ger mer makt till stroke.
 • Kom ihåg mantrat "pull, andas, sparka, glide" medan du simmar.
 • Kom ihåg att det är bättre att kunna gå riktigt långt med varje slag än att kunna göra massor av små streck riktigt snabbt. Prova och gå vidare med varje slag.
 • Frestas inte att stressa igenom glid, det är faktiskt den snabbaste delen av slaget.
 • För mer fart, andas mellan pull och sparka så fort som möjligt. I hållning under slaget när du andas, finns det motstånd som kan tas bort om pull, andas, och sparka delen görs i ett flytande non-stop rörelse.
 • Den stroke bör sluta precis innan kick slutar.

Varningar

 • Inte över-sträcka på benen. Du kommer att börja kramp och täthet i benen kommer att få dig att sakta ner och kasta bort din rytm och timing.
 • Håll höfterna borta från botten av grunda bassänger, detta kan leda till allvarliga skador på fötter, ben och höfter.