Wke

Hur man ska behandla magsår

Sår, också ibland kallas magsår, magsår, magsår eller duodenalsår, är sår eller skador i magen eller övre delen av dina små tarmarna. Sår utvecklas när de syror som smälta mat skada magen eller tarmväggarna. När tros vara orsakade av stress, kost och livsstil, forskarna vet nu att de flesta magsår orsakas av en typ av bakterier som kallas Helicobacter pylori, eller H. pylori. Vänster obehandlade, kommer de flesta sår fortsätta att bli värre.

Steg

Hur man ska behandla magsår. Se din läkare om du har ihållande eller återkommande mag-eller buksmärtor, eftersom de i regel är de första symptomen av sår.
Hur man ska behandla magsår. Se din läkare om du har ihållande eller återkommande mag-eller buksmärtor, eftersom de i regel är de första symptomen av sår.
 1. 1
  Utveckla en smak för alla växter i släktet kål, speciellt rödkål, och lära sig att konsumera antingen juice av det eller det hela för sin fiber.
 2. 2
  Se din läkare om du har ihållande eller återkommande mag-eller buksmärtor, eftersom de i regel är de första symptomen av sår. Andra symtom kan vara illamående, kräkningar, gas, uppblåsthet, aptitlöshet och viktminskning.
  • Din läkare kommer att prata med dig om historien om dina symtom och göra en fysisk undersökning som innefattar att granska din mage.
  • Läkaren kan ordinera medicin för att minska magsyran innan du gör ytterligare testning om symtomen är milda.
 3. 3
  Återgå till läkare om blod finns i din avföring eller uppkastningar, eller om symtomen försämras eller inte svarar på medicineringen. Din läkare kommer att beställa en av dessa provningar:
  • Övre gastrointestinal (GI) serie: efter att ha druckit en kalkhaltig ämne som kallas barium, kommer du att ha röntgenbilder tas för att leta efter sår.
  • Endoskopi: medan du är under sedering för läkaren in en tunn slang med en liten kamera i slutet i magen genom att gå ner i halsen och genom matstrupen. Kameran gör det möjligt för läkaren att se insidan av din mag-spåret och please ett vävnadsprov.
  • Blodprov för att kolla efter antikroppar mot H. pylori.
  • Avföringsprov för att leta efter förekomst av H. pylori.
  • Utandningsprov, vilket kontrollerar dina andetag när du dricker ett ämne som kallas urea.
 4. 4
  Följ upp med din läkare rekommenderade behandling om dina tester bekräftar närvaron av ett sår. De flesta behandlingar som innebär antingen eliminera orsaken till magsår och hoppas det kommer att gå bort, eller ta bort den kirurgiskt.
  • Vanligtvis en H. pylori-infektion är att skylla, i vilket fall läkare kommer att förskriva antibiotika för att utrota den.
  • Aspirin och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) kan också orsaka sår. Undvik att ta NSAID medan du har ett aktivt magsår, och under längre tider därefter. Om du behöver ta ett NSAID, be en läkare om dina alternativ, du kanske kan ta ett NSAID tillsammans med en syra reducering.
  • Kirurgi kan bli nödvändigt om allvarliga eller livshotande komplikationer utvecklas som en följd av sår som går för länge utan behandling.
 5. 5
  Ät en fiberrik kost som innehåller mycket frukt och grönsaker för att minska dina chanser att få ett sår och hjälpa befintliga sår läker.
 6. 6
  Ät och drick gott om livsmedel som innehåller flavonoider. Bra källor inkluderar äpplen, selleri, tranbär, vitlök och lök, juicer från dessa frukter och grönsaker, samt vissa teer.
 7. 7
  Eliminera kryddstark mat från din kost om du upptäcker att din sår smärta ökar efter att ha ätit dem. Även läkarna tror nu att kryddstark mat inte orsakar magsår, vissa människor med sår gör rapporten att deras symtom förvärras efter att ha ätit dem.
 8. 8
  Skär ner på, eller eliminera kaffe, inklusive koffeinfritt och kolsyrade drycker. Alla dessa drycker bidrar till att magsyran och förvärra magsår symptom.
 9. 9
  Undvik all alkohol tills såret är helt läkt. Alkohol med måtta kan vara okej efter all behandling är avslutad, men du bör diskutera det med din läkare innan du fortsätter dricka.
 10. 10
  Använd over-the-counter antacida att styra magsår symptom som matsmältningsbesvär och halsbränna. Över disk antacida alternativ inkluderar:
  • Aluminiumhydroxid, som säljs under varumärkena AlternaGEL och Amphojel, bland andra.
  • Magnesiumhydroxid, marknadsförs som Phillips magnesiumhydroxidsuspension.
  • En blandning av aluminiumhydroxid och magnesiumhydroxid, säljs som Maalox, Mylanta och andra märken.
  • Kalciumkarbonat används i produkter såsom Tums och Rolaids.
  • Natriumbikarbonat produkter såsom Alka-Seltzer, som man blandar med vatten för att göra en fizzing lösning.

Varningar

 • Sluta röka. Rökning ökar risken för magsår utvecklar och gör det svårare för befintliga för att läka.
 • Antacida ger bara tillfällig hjälp för symtomen och kommer inte att bota magsår. Vissa antacida kan störa effekten av receptbelagda mediciner, så tala med din läkare innan du tar dem.