Wke

Hur man ska leva med utbuktande skivor

Utbuktande skivor uppstår när de små runda kuddar mellan vertebrala skivor ålder och försämras. Vanligtvis skivan blir svag och plattar, så att den sticker ut från ryggraden. Nästan alla kommer att uppleva utbuktning av skivorna under sin livstid, eftersom det är en del av åldrandet. Många gånger de utbuktande skivor inte orsakar smärta, andra gånger de skjuter på nervrötterna i ryggen och orsaka akut smärta i ryggen, höfter, ben eller armar. För de flesta människor, kan en akut skiva utbuktning läka sig själv med tiden. Att hantera smärtan när du söker behandling kan vara mycket svårt. Denna artikel kommer att hjälpa dig att lära dig att leva med utbuktande skivor.

Steg

Hur man ska leva med utbuktande skivor. Utveckla en relation med en läkare.
Hur man ska leva med utbuktande skivor. Utveckla en relation med en läkare.
 1. 1
  Utveckla en relation med en läkare. Om du vet att du har utbuktande skivor, så har du förmodligen redan har genomfört vissa tester, som en MRI, som visar ditt tillstånd. En bra relation med en betrodd allmänläkare (GP) eller en ryggrad klinik läkare som känner till ditt tillstånd kan hjälpa dig att snabbt behandla symtom när de uppstår.
  • Det finns många utbuktande skivor behandlingar, inklusive anti-inflammatoriska läkemedel, sjukgymnastik, steroid injektioner och, i extrema fall, kirurgi. Varje back är olika, så varje läkare kommer att följa annan väg enligt din smärta, rörlighet, ålder och andra symptom.
 2. 2
  Förbättra kroppens mekanik, såsom kroppshållning. Söka en remiss till en sjukgymnast som kan hjälpa dig att förbättra ditt sätt att röra sig så att du minskar mängden stress på kroppen. Detta kan innefatta att minska eller eliminera böjning, lyfta, vrida och eventuellt sitta.
  • En av de viktigaste delarna av kroppen mekanik är sovställning. Sova på rygg med knäna upptryckt, eller på sidan med en kudde mellan benen lättar trycket på ländryggen och skivorna. Om du har en bula på 1 sida av din ryggrad, sova på den motsatta sidan av ryggen för att minska trycket på bula.
 3. 3
  Delta i regelbunden skonsamma övning, som designad av en läkare eller sjukgymnast. Spinal skivor matas genom rörelse, snarare än blodkärl. Promenader, kan simma, cykla på en liggcykel eller göra modifierade yoga hjälper dig att förbättra cirkulationen och läkningen.
 4. 4
  Skapa en isometrisk övning rutin som stärker din kärna muskler. Din buk, rygg, Gluteal och benmuskler all support ryggen. En spinal stabilisering, pilates eller yoga ökar rutin stöd från musklerna, som vanligtvis lindrar utbuktande skiva smärta.
  • Se till att ändra regelbunden yoga eller Pilates rutiner för att eliminera vridning, framåtböjd eller böjning. Dessa aktiviteter kan förvärra bula. Om du tar yoga eller pilates klasser, be din lärare att ge skada-vänliga alternativ.
 5. 5
  Hantera din vikt. Överviktiga människor är benägna till mer ryggont, eftersom det finns extra stress på varje skiva. Det kan vara svårt att kontrollera vikten medan du är i smärta, så kontakta din läkare eller dietist om att hitta en väg till viktminskning.
 6. 6
  Ändra din arbetsplats. Sitter och lutade plats en stor mängd stress på ryggen. Din sjukgymnast kan råda med ett svankstöd stol eller en modifierad skrivbord där du kan sitta och stå.
 7. 7
  Investera i en stödjande säng och kuddar. Många människor sover på ojämna, mjuka sängar som kan öka trycket på kotor och nedre ryggen. En fast säng kan minska smärta och hjälpa dig att få en god natts sömn, en viktig komponent i läkningsprocessen.
 8. 8
  Sök upp ett stödsystem för vänner och familj, särskilt om du har kronisk smärta från din utbuktande skiva. Kronisk smärta kan leda till depression och stress, som hämmar kroppens förmåga att läka. Planera regelbundna samtal och interaktion med människor som gör dig glad.
  • Din lokala sjukhus eller klinik kan erbjuda grupper smärta support. Prata med andra människor som förstår vad du går igenom kan lindra frustration och ensamhet som orsakas av kronisk smärta.
 9. 9
  Utveckla en stress-relief rutin. Prova aktiviteter såsom massage, akupunktur, bad, promenader, meditation eller yoga, för att hjälpa dig hantera både de fysiska och psykiska manifestationer av stress efter skador.

Tips

 • Läkning av en akut utbuktande skiva tar oftast mellan 6 månader till ett par år. Utbuktande skivor beror på åldrande kanske inte kunna läka naturligt.
 • Leta efter en sjukgymnast som även är utbildad i arbetsterapi. Arbetsterapeuter hjälper dig att förändra hur du arbetar och rör dig under din dagliga rutin, på ett sätt som är bra för din rygg.
 • En buktande skiva är något annorlunda än ett diskbråck. Ett diskbråck hänvisar till en spricka i det yttre lagret av skivan, som tillåter det inre, mjukare material att läcka ut. Detta kallas också ibland ett halkade eller spruckna skivor.
 • Om du upplever depression på grund av kronisk smärta, kontakta din läkare omedelbart. Han kan rekommendera en psykologisk behandling för smärta, t.ex. kognitiv beteendeterapi, biofeedback eller avkoppling utbildning.

Varningar

 • Söker inte utökad sängläge efter en utbuktande skiva. Även om det kan vara nödvändigt direkt efter en skada, har läkare funnit att atrofi orsakas av sängläge kan hämma kroppens förmåga att läka. Flytta runt och återuppta träning så snart du kan.