Wke

Hur man ska uppnå kortsiktiga mål

Oavsett vad uppgiften, är det viktigt att kunna hålla sig till sina kortsiktiga mål.

Steg

Hur man ska uppnå kortsiktiga mål. Se till att dina mål är realistiska och i rätt tid.
Hur man ska uppnå kortsiktiga mål. Se till att dina mål är realistiska och i rätt tid.
 1. 1
  Se till att dina mål är realistiska och i rätt tid. Realistisk innebär ett antal saker som att se till att de faktiskt är kortsiktiga, och är inte ambitiöst. Det är okej att ha ambitiösa mål, men för ett ambitiöst mål, du behöver enklare kortsiktiga mål. Timely innebär att de har en viss tid. Det är där de flesta mål normgivare misslyckas och procrastinators lyckas. Procrastinators kommer ofta att säga "Jag kommer att få det gjort", men genom att helt enkelt lägga på en tid och hålla ett löfte "Jag kommer att få det gjort med 08:00 på tisdag eller jag inte titta Matlock." Målet blir automatiskt mer realistisk.
 2. 2
  Håll dina mål specifika, särskilt när de är kortsiktiga. "Få bra betyg i skolan" är inte specifikt, varken "få bra betyg i 2: a terminen kemi." Kom ihåg att dessa är kortsiktiga mål, att vara specifik: "På tisdag, alltifrån 8-10 pm, studera och slutföra läxor för kemi." I detta exempel, bygger varje kortsiktiga målet att studera och slutföra läxor upp till ett större mål att få bra betyg. Om du ger kryphål för dig att resa igenom, hittar du dig själv att göra ursäkter för dig själv och utom dem. Lägg ner lagen, spänne ner och få dem gjort.
 3. 3
  Ta med något enkelt med dig att spåra dina mål. Vissa använder teknik, en palm pilot, en handdator, men detta ofta skapar beroenden. Det är frestande att utnyttja den dyra teknik du kan ha, men ofta gånger är det lättare att bära ett index kort i din plånbok / handväska med målen nedskrivna. Plånboken / handväskan används som ett förslag för att det är något som människor bär med sig överallt.
 4. 4
  Se till att du bocka av målen när de är genomförda. Detta kanske inte verkar mycket viktigt i början, men att utveckla denna vana försäkrar dig att du faktiskt tittar på listan. Ofta kommer dessa listan skribenter bara titta på listan om de lägger till det.

Tips

 • Viktigast är att utveckla din förmåga att hålla dina egna löften. Om du ska sätta upp mål för dig själv, inte prata dig ur dem oavsett hur obetydlig den än kan verka. Även om du inte tror att utsikt ett mål eller löfte till dig själv kan vara skadligt, den vana som detta beteende former kommer att bli.
 • Tänk på att ingenting i denna text kommer att göra dig en bättre mål-setter, det är upp till dig.
 • Om tipsen i denna artikel är inte till hjälp, kanske du lider av en typ av förhalning som bör behandlas som en psykisk sjukdom. Bedöma varför och hur du förhala med verktyg i psykologi och / eller, helst, en psykolog.
 • Att ha en tredje part bedömer du är mycket användbar. Var öppen för kritik. Ofta tredje part är mer medvetna om de brister som håller dig från att få dina mål uppnås än vad du är.