Wke

Hur man skjuter en sammansatt båge

En sammansatt båge lemmar är stela, till skillnad från en recurve eller långbåge. Den använder remskivor (även känd som kameror) som hävstångseffekt. Sammansatta bågar är mer exakt och kompakt, samt möjliggör högre hastighet och avstånd.

Steg

Hur man skjuter en sammansatt båge. Få en sammansatt båge och en plats för att skjuta den.
Hur man skjuter en sammansatt båge. Få en sammansatt båge och en plats för att skjuta den.
 1. 1
  Få en sammansatt båge och en plats för att skjuta den. En utsedd intervall är att föredra, med all säkerhet och expertis såsom ställen erbjudandet. Ett fält eller liknande kommer att göra. Du bör ta reda på den maximala räckvidden på din båge från säljaren.
 2. 2
  Skaffa pilar, som bör vara moderna kolfiber eller aluminium baserad. Använd inte träpilar, särskilt med mer kraftfulla sammansatta bågar, eftersom de inblandade krafterna är mycket större än med en vanlig pilbåge. Annat än att, nödvändiggör sammansatta bågar inte någon speciell typ av pil.
 3. 3
  Aldrig dra din båge utan pil. Öva med ett snöre eller något ett par gånger innan du skjuter den riktiga bågen, för att få en känsla för det. (Firing pilbågen utan pil, eller "torr-bränning" den, kommer att bryta strängen eller orsaka benen att explodera (inte som en granat)). Vanligtvis sammansatta bågar är svårt att dra tillbaka, men en gång dras till en viss del, de "släppa ut", och det är lätt att hålla dem på skjutplatsen. Detta gör det mycket lättare att sikta.
 4. 4
  När du är van vid känslan av bågen, dra den med en pil, exakt samma som en vanlig båge. (Om du aldrig har skjutit en normal båge heller, betyder detta nocken i slutet läggs på strängen. The fletchings ska placeras så att en som är en annan färg inte kommer att beröra fören på vägen framåt. Pilen ska vara horisontellt.)
 5. 5
  Spänna bågen så att pilen är horisontell och din hand är under hakan. Om bågen är rätt storlek för dig, bör bågen ha "släppa ut" på denna position.
 6. 6
  Sikta och låt gå!

Tips

 • Prova de bågar i butiken för att hitta en som drar tillbaka till strax innan hakan, och det är bekvämt för dig.
 • Morrhår kex pilen vilar hålla pilen formen faller bort, eller stiger som du spänna bågen. Det är en nackdel men eftersom det orsakar Fjädringen till rippel, och slutligen riva av, men ingen har någonsin sagt att bågskytte var billigt!
 • Om du har problem, hitta någon som skjuter, eller fråga i en butik som säljer bågskytte utrustning för att ge dig några tips. Det kan vara din hållning eller teknik.
 • Ta inte tag fören ordentligt, eftersom detta kommer att leda till en naturlig un stadighet som du skjuter. Bilda en ring med tummen och pekfingret, inte låta fingertopparna touch. Detta kommer att göra bågen stadigare.
 • Sikta lågt initialt. Det är mycket lättare att hitta en pil du vet är någonstans längs linjen mellan dig och målet än en som kunde vara någonstans förbi målet! Arbeta dig upp om det är för lågt.

Varningar

 • När du tar bilden, se till att alla dina kamrater är i linje med dig eller bakom dig.
 • Ha en arm vakt, eller åtminstone långa, tjocka ärmar. Om strängen träffar armen, kommer det göra ont.
 • Se till att böja pilen något, innan du skjuter, om pilarna är kol eftersom när du skjuter bågen, pilen böjer och rätar ut. Om din pil är knäckt och du försöker att skjuta den, Pilen Splinter kommer jab dig i armen eller handen, vållar skada.
 • När du fotograferar, gör absolut säker på att ingen skulle kunna vandra i skottlinjen, eller ens i närheten av skjutplatsen, särskilt om du inte är erfaren. Pilar kan hamnar ur kurs.
 • Om du har långt hår, slips tillbaka, det är bara säkrare.

Saker du behöver

 • En sammansatt båge.
 • En rad eller ett fält.
 • Ett mål, som en stor ark med tjock kartong, eller något som inte kommer att skada dina pilar. Du kan måla det som ett mål också, om du vill. Eller så kan du köpa en riktig mål.
 • (I de flesta fall) ett frisläppande stöd
 • Moderna Pilar