Wke

Hur man slår en normal tonhöjd skott

Stigningen shot är en kort ansats skott som går upp i luften först och sedan landar utan framåt för mycket. Den pitch skott kan variera i längd från någonstans mellan 50 meter till nästan 90 - 100 meter. Denna shot är mest för att få bollen att flyga över bunkrar eller vattenhinder som vaktade green.Hitting en pitch skott till en väl bunkras grönt kan vara skrämmande för många spelare. Läs vidare för att ta reda på en effektiv metod...

Steg

Hur man slår en normal tonhöjd skott. Kontrollera att du antingen använda en pitching wedge eller en sand wedge för att öva din pitching med.
Hur man slår en normal tonhöjd skott. Kontrollera att du antingen använda en pitching wedge eller en sand wedge för att öva din pitching med.
 1. 1
  Kontrollera att du antingen använda en pitching wedge eller en sand wedge för att öva din pitching med. Dessa har massor av loft. Om bollen inte går så långt som du vill att det ska, då kan du också använda en järn 9.
 2. 2
  Hit ner på bollen för att få upp bollen i luften.
 3. 3
  Se till att när du adresserar bollen, i slutet av greppet, eller "butt" i klubben som det kallas pekar kvar i din navel och bollen är placerad mittemot ditt vänstra bröst. (Med en liten mager av axeln mot målet, kommer du att kunna slå ner på bollen mycket enklare än om slutet av klubben lutade bort från målet eller mer mot höger ben.)
 4. 4
  På baksvingen, skapa en bra 90 graders vinkel mellan den vänstra armen och skaftet på klubban så snart som möjligt.
 5. 5
  Försök att få klubbhuvudet högre än händerna så tidigt som möjligt, och sedan när du svingar klubban tillbaka till bollen, försöka träffa ner på bollen med axeln lutad mot målet.
 6. 6
  Lagen av motsatser kommer till din undsättning. Om du kan komma ihåg att slå ner på bollen, då bollen kommer att gå upp i luften. Om å andra sidan du försöker "scoop" eller "lyft" upp bollen i luften, kommer bollen inte gå upp, utan det kommer att gå ner!
 7. 7
  Vid påverkan bör du försöka hålla båda armarna ganska rakt tills du känner dig själv att dras runt mot målet.
 8. 8
  Försök att flytta klubben och armar tillsammans. Låt kroppen svara på vad armarna gör. Förutsatt att du har en, kommer din vikt skift går över till insidan av höger fot och sedan när du börjar att svänga tillbaka mot målet du ska hitta din vikt går över på vänster ben.
 9. 9
  Försök inte att tvinga kroppen till skottet. Om du hittar din kropp som rör sig för mycket under svingen, helt enkelt försöka att svänga armarna snabbare. Detta kommer åtminstone att ge dig en bättre chans att behålla din balans.
 10. 10
  Du bör hitta dina bilder flyger upp i luften och förhoppningsvis landar på green. Fortsätta att öva och slå det med passion!

Tips

 • Glöm inte att slå ner på bollen, om du vill att det ska gå upp i luften!
 • Även om detta är bara en grundläggande skott i golf, behöver det nämnas att de fundamentala fortfarande gäller. Gungan bör göras med hjälp av armarna.
 • Om du försöker att slå bollen upp i luften, kommer den att göra det motsatta och gå ner längs golvet! Lyft eller skopa, tryck bara ner med axeln lutad mot målet!
 • Använd en klubb med massor av loft. De är lättare att slå, eftersom sidospinn elementet reduceras vilket är inte fallet eftersom klubborna blir längre. Maximal klubb att använda skulle vara en järn 9 om du inte vill träffa fulla korta järnen.
 • Skapa god hållning innan du börjar - stå upprätt, sedan hålla din botten rakt bakåt så att benen rätar automatiskt. Du kommer att märka när du gör detta att du har skapat en bra back-vinkel. Behåll denna back-vinkel och släpp sedan knäna. Du kommer att märka att dina armar hänga fint nedåt ur axlarna.
 • Flytta din vikt över på insidan av höger fot på baksvingen och sedan när armarna svänger ner till bollen, låt vikten gå över på vänster ben. Om det rätar vid tillslaget, det är bra.
 • Använd en "Open-Stance" att träffa era platser och korta skott. Du kommer att upptäcka att med kroppen är lite mer "öppet" kan du svinga armarna mer mot målet. Helt enkelt dra den vänstra foten lite väg tillbaka från det normala "square-hållning" och om du bara öppna tån på skon lite till vänster också, kan du hitta din fullfölja är lättare och du kan hålla balansen bättre. Anledningen till detta är att med tån på vänstra skon blivit något, kan vänster knä fånga din kroppsvikt lättare än om du hade både tår i rät vinkel mot din "boll-till-mål-line".
 • Beroende på vilket grepp du använder, se till att den vänstra tummen gynna den högra sidan av greppet - precis till höger om mitten.
 • Minns logotypen på greppet är placerat i mitten eller du kan hitta en pil i slutet av greppet.
 • Beträffande den position där basen av vänster tumme och pekfinger kommer i kontakt med varandra, se till att linjen skapar punkter förbi din högra axel.

Varningar

 • Ha inte alltför bråttom. Håll det rytmiskt och roligt.