Wke

Hur man slåss av en förkylning eller influensa

Medan det finns inget botemedel och inga mediciner för att bota en vanlig förkylning, det finns enkla åtgärder som kan bidra till att lindra symptomen.

Steg

Hur man slåss av en förkylning eller influensa. Försök att skära ut lite "extras" från ditt schema, särskilt om de är fysiskt påfrestande.
Hur man slåss av en förkylning eller influensa. Försök att skära ut lite "extras" från ditt schema, särskilt om de är fysiskt påfrestande.
 1. 1
  Försök att skära ut lite "extras" från ditt schema, särskilt om de är fysiskt påfrestande. Medan det i allmänhet inte en bra sak att ta en massa tid från arbete eller skola, om du inte känner dig produktiv, dess förmodligen bäst stanna hemma och koppla av. Även om, om symtomen är ovanför halsen bara, kan en liten övning få din ämnesomsättning och immunförsvaret fungerar, och cardio kan rensa näsan. Var noga med att sova tillräckligt. Om du känner dig trög, är det i allmänhet din kropp kämpar hårt mot sjukan. Du behöver sova för att bli bättre!
 2. 2
  Drick mycket vatten. Hålla vätskenivåer upp är viktigt.
 3. 3
  Så snart märka uppkomsten av förkylningssymptom (oftast börjar med en halsont och / eller rinnande näsa) ta en antihistamin för att minimera slem flöde, nysningar och hosta som kan orsaka viruset att sprida sig i kroppen mycket snabbare, inledningsvis överväldigande immunsystemet, förlänger sjukdom och dess svårighetsgrad. Bromsa initiala spridningen av viruset, ger kroppen mer tid att utveckla resistens och kämpa mot intrång, sannolikt minska tiden av sjukdom och dess svårighetsgrad. Också, precis när symptomen börjar, ta Cold-EEZE omedelbart för att minska symptomen och längd kallt!
 4. 4
  När dina symptom är som värst, om de är riktigt dålig, prova en OTC medicin för ett par dagar.
 5. 5
  Se till att du tar hand om dig själv: äta gott, dricka mycket vätska (särskilt vatten), och sova tillräckligt. Sömn är egentligen det enda sättet att kämpa mot en förkylning.
 6. 6
  Undvik fysiskt påfrestande aktiviteter.
 7. 7
  Om du måste gå till skolan / arbetet eller vara runt människor, se till att du gör din del för att hålla dem från att fånga kylan. Undvik nära kontakt och utbyte av redskap, och definitivt tvätta händerna efter att nysa / hosta / blåser näsan.
 8. 8
  Om du fortfarande inte mår bra i veckan, utvecklar du en feber, eller dina symtom förvärras, överväga att träffa en läkare. Du kan ha något värre än en förkylning.

Tips

 • Om de flesta symptomen börjar att ersättas med en hosta, då är du antagligen kommer till slutet av kylan.
 • När du tar en dusch, andas ångan. Det kan hjälpa till att lossa slem och minska trängseln.
 • Ta några dagar ledigt från gymmet eller träna när du är sjuk. Börja träna regelbundet igen några dagar efter att du är helt symtomfri. Under tiden kan du sträcka passivt eller kanske lyfta lätta vikter, men undvik motion som kommer att uttömma dig.
 • Många förkylningar kan utlösa eller vara en del av en infektion i bihålorna. Försök att tömma bihålorna i duschen med varmt salt vatten. Detta löser och tar bort slem inuti huvudet.
 • Om du har kräkningar eller diarré, drick Pedialyte (Gatorade innehåller mycket socker, vilket faktiskt kan förvärra diarré), eftersom det innehåller natrium för vattenretention och hjälper till att förhindra uttorkning. Du förlorar även elektrolyter, vilka är viktiga mineraler som hjälper till att underlätta vattenretention och minska symtom på trötthet och låg energi.
 • Ät varm, liquidy livsmedel såsom kyckling nudelsoppa.
 • Täck och gör dig varm nog om du måste gå utanför med en förkylning.

Varningar

 • Kontrollera med din läkare leverantör för vägledning. Inte alla kan använda receptfria läkemedel, och vissa förkylning kan påverka immunsystemet. Vissa vitaminer är fettlösliga, så det är möjligt att överdosera dem. Återigen, kolla med din läkare leverantör för rekommendationer.
 • Ta inte antibiotika för en förkylning. En förkylning är ett virus, antibiotika kommer att vara värdelös.