Wke

Hur man spelar lacrosse

Lacrosse uppstod som en infödd europeiska idrotten. I den formen, det var en kamp mellan ibland hundratals indianerna, och väldigt ofta blev våldsamma. Lacrosse idag är en snabbt växande sport, en som beror lika mycket på finess och knep som det gör att råstyrka och våld. Om du någonsin har varit intresserade av att lära sig spela, har du kommit till rätt ställe. Läs vidare för mer information.

Steg

Hur man spelar lacrosse. Få tag på en pinne.
Hur man spelar lacrosse. Få tag på en pinne.

Lär sig grundläggande färdigheter

 1. 1
  Få tag på en pinne. Om du bara lära sig att spela, gå till din lokala sportaffär, och du kan hitta en grundläggande pinne för cirka 30 dollar. Om du känner någon som har en gammal pinne som de inte skulle ha något emot att låta dig låna hans eller hennes, ännu bättre. Förstå att män och kvinnor spelen skiljer sig avsevärt, vilket innebär att den manliga stick är mycket annorlunda än den kvinnliga pinnen.
  • Det finns tre huvudkomponenter i en pinne:
   • Huvudet. Detta är det (vanligen plast) bit i toppen av staven att bollen styrs med.
   • Nätet. Detta är repet inlägg inne i huvudet, även känd som strängningen. Mesh hjälper dig fält, fånga och kasta bollar.
   • Axeln. Traditionellt gjorda av trä, numera axlar är tillverkade av starka metallegeringar och har varierande vikter och styrka.
 2. 2
  Håll pinnen i rätt krig. Om din dominanta hand är din rätt, lägg din vänstra hand på undersidan av skaftet och din högra hand närmare toppen, ett par inches från botten av huvudet. Slå händerna runt om din dominanta hand är vänster.
 3. 3
  Lär dig att vagga. Vagga är det lacrosse motsvarigheten dribblingar i basket. Du vaggan oftast när du kör med bollen så att en motståndare inte kan slå bollen ur ditt minne. Vagga är i grunden använder en curling rörelse med handleden för att svinga bollen fram och tillbaka medan du kör.
  1. Vagga är bäst lärt sig framför en spegel. Placera bollen i fickan på huvudet, så att bollen sitter i nätet, hålla din dominanta hand några inches under huvudet. Håll pinnen över din kropp bekvämt.
  2. Börja med huvudet vänd mot spegeln så att du kan se bollen. Nu föra huvudet över ansiktet medan curling din dominanta handleden mot din kropp.
  3. När din dominanta handleden är böjt så långt det kan gå inåt, börja föra handleden tillbaka ut och armen tillbaka till utgångsläget.
  4. Om du lyckades hålla bollen i fickan medan du slutfört den rörelsen, vaggas du lyckas. Fortsätt att öva tills du får kläm på det. Om du behöver hjälp (oroa dig inte, det är svårt) försöka titta på några videor från människor som spelar lacrosse.
 4. 4
  Lär dig att passera. Passing är kritisk i Lacrosse. Den används för att flytta upp bollen fältet, fånga din motståndare ur position samtidigt slår en lagkamrat för en assist, eller bara få dig ur tryck. För att passa bollen:
  1. Sänk din dominanta hand ner till precis ovanför centrum av skaftet. Håll din icke-dominanta handen nära botten av schaktet.
  2. Ta skaftet på din käpp tillbaka genom att vrida axlarna mot din dominanta sida. Låt inte det hakar runt halsen.
  3. Hålla huvudet intill örat, och med en rak rörelse, snärtar handleden av dina bästa handen medan du drar din nedre handen mot dig.
  4. Se till att följa upp med förslaget. En riktig rörelse kommer att se toppen av axeln rör sig direkt över botten av axeln i en rak linje.
  • Obs: så småningom, du lär dig hur din klubba kastar och kan justera hur du kastar att vara mer exakt.
  • Anm: ". Vägg boll" det bästa du kan göra för att hjälpa till att förbättra dina kunskaper är få till en tegelvägg och spela Det är där du står några meter från väggen och kasta bollen mot det. Bollen kommer att studsa tillbaka och du övar fånga den.
 5. 5
  Lär dig att fånga. Det handlar om hand-öga-koordination. Med din dominanta hand upp nära botten av huvudet, titta på bollen färdas genom luften och in i fickan. Se till att du inte gör vaggan när bollen kommer in i din käpp. Istället för vaggar, bara lossa greppet om din bästa hand, när bollen kommer in i pinnen, låt farten i bollen skjuta hela stick tillbaka lite. Återigen, kommer väggen bollen hjälper verkligen här.
 6. 6
  Öva dina markbollar. Vet att spel vinns och förloras på markbollar. Samtidigt närmar sig bollen, steg till den med hjälp av rätt fot: om din klubba är i din högra hand, placera din högra fot nära bollen, och vice versa. Sink höfterna och satte huvudet på din klubba parallellt med marken. Ändan av din klubba borde komma ner lite också. Kammar igenom och sätta huvudet till ditt ansikte. Omedelbart söka utloppet till en lagkamrat.
 7. 7
  Lär dig att skjuta. Fotografera basen är nödvändig för att göra mål. Flytta din dominanta hand ner lite lägre än du skulle passera. Utför samma grundläggande rörelse som passerar, utom den här gången, lägga mer kraft bakom det. Det finns gott om olika typer av skott i lacrosse - 3/4, sidearm, lömska - men för nu, fokusera på overhand skott.
  • Försök att rikta skotten på hörnen av målet. Målvakten har en svårare tid mot bilder som inte är riktade direkt till honom, så sikta på övre högra, övre vänstra, nedre högra och nedre vänstra.
  • Försök bounce skott. Bounce skott är där du studsar bollen på marken innan det når målet. Bounce skott är svårt för en målvakt att försvara, så använd dem.
 8. 8
  Lär dig att passera, fånga, vagga och skjuta med båda händerna. Ingenting imponerar en tränare mer än att vara ambidextrous! Lära sig att använda båda händerna kräver tålamod, eftersom det inte kommer att hända över en natt. Använd din off hand i spel kommer allvarligt att förbättra ditt spel.
  • Ett bra sätt att lära dina off-handfärdigheter är att titta på vad din dominera handen gör. Spegla det sätt du passerar. Gå igenom samma rörelser.
  • När du gör detta, tillbringa en vecka av praktik med något annat än din icke-dominanta handen. Under line borrar, 6v6, snabb paus, allt annat. Använd endast din off-hand. Detta kommer att vara mycket frustrerande, men hålla på det.
 9. 9
  Lär dig att försvara. Det finns ingen sätt att försvara, men ditt objekt på försvaret är att återvinna bollen utan det andra laget poäng. Du kan göra detta genom att:
  • Poke-kontroll: slå den andra personens stick lagligt med din egen, vilket gör att bollen att komma ut.
  • Body-kontroll: slå den andra personen lagligt med din egen kropp, vilket gör att bollen att komma ut.
  • Fånga en passning. Förutse var ett pass kommer och fånga den i luften eller slå ner det.
 10. 10
  Lär dig att läsa fältet och veta när man ska flytta ut bollen. När du spelar in mer lacrosse spel, är det viktigt att titta på mer erfarna gruppmedlemmar flyttar utan boll. Även spelare som inte har bollen spelar en mycket viktig roll i en besittning. Du måste veta när du ska klippa, och skapa utrymme för att passera, och skytte, och dra bort försvarare från personen med bollen. Du bör också lära dig hur och när du ska ställa in val för dina lagkamrater.

Veta spelreglerna

 1. 1
  Förstå att de män och kvinnor spel är betydligt annorlunda. Även de grundläggande begreppen är densamma, skiljer sig kvinnors lacrosse ganska lite från män lacrosse. Denna artikel kommer att fokusera främst på reglerna för män spelet.
 2. 2
  Förstå syftet med spelet. Syftet med lacrosse är att få fler poäng än din motståndare i slutet av fyra kvartal, som varar i 15 minuter vardera. Du en poäng genom att kasta bollen över mållinjen i motståndarens mål.
 3. 3
  Vet positioner lacrosse. 10 lacrossespelare fattar fältet för ett spel: 3 attackmen, 3 mittfältare, tre försvarare och 1 målvakt. De har olika funktioner:
  • Attackmen: vanligen bo i motståndarens halv och ansvarar för att skapa snabba pauser, flytta bollen runt i motståndarens halv, och göra mål.
  • Mittfältare: Flytta längden på fältet, hjälpa till med att anfalla och försvara, och ansvarar för faceoff.
  • Försvarare: vanligen bo i deras halva och hålla motståndarens spelare från att attackera. Defenders oftast, men inte alltid, har längre pinnar än andra spelare.
  • Målvakt: försvarar hans lags mål, försöker hålla det andra laget från att göra poäng. Har en större-än-normal huvudet på sin klubba för att försvara sitt mål.
 4. 4
  Efter varje mål, och i början av varje kvartal, börja med en faceoff. En faceoff i lacrosse liknar en faceoff i hockey, förutom att de två lacrossespelare gå ner på sina händer och knän och placera sina pinnar parallellt med varandra. De tävlar sedan om bollen när domaren blåser i sin visselpipa.
 5. 5
  Känna till grundläggande lek. Efter faceoff är vunnen, passerar laget med bollen bollen tills de är tillräckligt nära motståndarens mål att skjuta. Samtidigt försvararna försöker hålla det anfallande laget från att göra poäng. Ett skott som färdas förbi målvakten och in i mål räknas som en poäng. När ett mål har gjorts, bollen kom tillbaka till mittfältet, där en faceoff sker igen.
 6. 6
  Offensiva spelare kan inte komma in i globlinjen området runt motståndarens mål. Globlinjen är en stor cirkel som är tydligt märkt. Om en offensiv spelare kliver in i globlinjen olagligt, är innehav förverkad till det motsatta laget.
  • Det finns inget minsta tid som ett lag måste ha bollen för innan de gör. Scoring kan och inte händer snabbt.
  • Det finns inget minsta mängd passager som behöver ske innan en spelare kan skjuta. Teoretiskt skulle en spelare marschera ner fältet sig själv utan att någonsin passera bollen och fortfarande poäng.
 7. 7
  Förstå reglerna i samband med timing. Det finns tre regler i samband med timing, och de båda innebär att främja bollen förbi framåt.
  1. Efter målvakten får besittning av bollen, måste han passera eller flytta dem från globlinjen inom 4 sekunder. Underlåtenhet att göra detta resulterar i en omsättning på det andra laget.
  2. När svaromålet får kontroll över bollen i deras försvar hälften, de har 20 sekunder att passera eller köra bollen över mittfältet.
  3. När de har flyttat bollen förbi mittfältet, de har 10 sekunder för att få bollen i attacken området, vilken är tydligt märkt som en stor låda.
 8. 8
  Förstå andra unika regler gameplay. Båda innebär besittning av bollen:
  1. Om en spelare tar ett skott och bollen färdas out of bounds, vinner laget med en spelare närmast till slutet linjen bollinnehav. En spelares klubba räknas som en förlängning av hans kropp i det här fallet.
  2. Inuti de sista två minuterna av matchen, måste laget med ledningen spela in sin attack område uteslutande. Underlåtenhet att göra detta anses fördröjning av spelet, i vilket fall förverkande av bollinnehavet inträffar.
 9. 9
  Förstå innehav och offside. När faceoff utkämpas för, måste ett lags attackmen att vara den offensiva begränsningslinje och lagets backar måste vara bakom defensiva begränsningslinje. När innehav vinns av båda lagen, får både attackmen och backar gå mot mittfältet, men båda lagen måste ha tre spelare över mittfältet och fyra försvarare bakom mittfältet.
  • Offsides. Defensiv offside uppstår när det finns färre än fyra spelare för ett lag bakom deras mittfält linje. Offensiva offesides uppstår när det finns färre än tre spelare för ett lag ovanför deras mittfält linje.
   • Försvarare kan flytta passerade mittfältet och attackmen kan röra sig bakom den så länge som en annan spelare stannar bakom eller framför mittfältet i deras ställe. Detta gör det möjligt att en försvarare transporterar bollen upp passerade mittfältet, säga, om en mittfältare stannar tillbaka för att fungera som en "försvarare."
 10. 10
  Bedöm påföljder. Sanktioner brukar skicka spelare till ett särskilt område som kallas "straffområdet", där de inte kan spela och måste sitta under en tidsperiod. Det finns två typer av fouls i lacrosse:
  • Personliga fouls. Dessa inkluderar slashing, snubbla, illegal dubbelkolla och kontroll bakifrån. En spelare ges vanligen en minut straff, men straff kan ökas till 2 eller 3 minuter eller ens utmatning för flagranta regelbrott.
  • Tekniska fouls. Dessa brukar inte leda till påföljder, utan snarare en förlust av bollinnehavet. De inkluderar offside, kränkningar veck, trycka bakifrån, tumme, och avvärja.

Tips

 • Nu har du fått grunderna under bältet, fortsätta att arbeta på det och du kommer att börja på nolltid! Fortsätt leta efter andra artiklar för att komma på de regler och andra aspekter.
 • Håll upp huvudet, se upp för inkommande män som kommer att hugga eller slå dig.
 • Öva hårt och spela hårt. Spel sällan vann med skicklighet ensam. Willpower slår skicklighet någon dag. Du måste vara hungrig för att vinna, och fast besluten att vinna på ett säkert, bra sätt.
 • Man bollen är när bollen är på marken och två killar från ett lag möta upp med en kille från motståndarlaget. Killen från ena laget skriker mannen eftersom han är närmast mannen. Killen med människan, försöker hålla brottet borta från bollen så den andra killen kan få till det och rensa ut den ur sitt territorium.

Varningar

 • Lacrosse är en kontakt sport som involverar människor med metall pinnar hurling täta gummikulor vid varandra. Alltid skyddsutrustning och spela säkert.
 • Glöm aldrig att bära din kopp eller Suspensoirn eftersom om du blir träffad där det gör ont, kommer du att bli allvarligt skadad.
 • Om du inte vill ta dessa risker, inte spela lacrosse. Och hey, om du vill spela upp en kontakt sport, vidta lämpliga åtgärder.

Saker du behöver

 • Lacrossepinnen
 • Boll
 • Klotsarna
 • Munstycke
 • Hjälm
 • Cup (Suspensoirn) om du är en pojke
 • Alla kuddar (bröst beskyddare, armbågsskydd, handskar och extra skydd revben kuddar) Använd endast lacrosse specifik skyddsutrustning. Andra sporter skyddsutrustning brukar klippa det. Inte vara lat och få dig själv några kuddar!
 • En coach
 • Ett team
 • 2 mål
 • Handskar
 • en fotbollsplan
 • Dangle färdigheter
 • Will Power
 • en lacrosse låda