Wke

Hur man spelar målvakt i hockey


Dessa är de fysiska och mentala nycklar till framgång i mål tenderar. Behärska dem och det blir nästan omöjligt att göra mål på dig medan du är mellan rören.

Steg

Hur man spelar målvakt i hockey. Sätt på benet kuddar, bröst beskyddare, gördel (ditt val), en fånga handske, blockerare, kopp, mask, och använda en målvakt pinne.
Hur man spelar målvakt i hockey. Sätt på benet kuddar, bröst beskyddare, gördel (ditt val), en fånga handske, blockerare, kopp, mask, och använda en målvakt pinne.
 1. 1
  Sätt på benet kuddar, bröst beskyddare, gördel (ditt val), en fånga handske, blockerare, kopp, mask, och använda en målvakt pinne.
 2. 2
  Titta pucken hela tiden, inte spelarna (nybörjare). För mer avancerade målvakter, titta på pjäsen är viktigt, det är hur du kan förutse vad som kan hända härnäst. Till exempel, om en spelare kommer fram på vänsterkanten på dig, och det finns en spelare i det högra hörnet av globlinjen, bör du spela lite längre tillbaka i ditt nät om spelaren beslutar sig för att passa pucken. Genom att bara titta på pucken, förlorar du mycket av vad som pågår. När du utvecklar du bör alltid titta runt omkring dig att se vad en spelare alternativ. Ditt jobb är inte att gissa vad som kommer att hända, men att veta hur många alternativ för spelare med pucken har, och när du utvecklar du kommer att ha en känsla för vilka alternativ som spelaren kommer sannolikt att ta. Som sagt, man ska aldrig glömma bort pucken, och du bör alltid vara beredd på ett skott.
 3. 3
  På låga skott, inte bara falla till marken. Fall på knä med fötterna utspridda och knän together.You är tänkta att skapa en mur av kuddar förhindrar pucken eller bollen från att gå igenom eller studsar upp över. Arbeta med en coach eftersom denna fjäril position är mycket farligt.
 4. 4
  Alltid försöka kväva pucken, för att hålla dig från att ge upp en rekyl. Många mål i hockey görs på returer.
 5. 5
  Få upp igen - redo att stoppa ett skott. Gör det snabbt men eftersom returer kommer sannolikt att komma ut.
 6. 6
  För höga skott följa pucken genom luften med dina ögon och få en hand på bollen.
 7. 7
  Kom ihåg att det aldrig finns en chans att du inte kan sluta. Ge aldrig upp. Alltid tror att du kan vinna.
 8. 8
  Kom ihåg att göra ett namn för dig själv är inte viktigt. Om du vinner, kommer popularitet naturligt.


Det är inte så lätt som det ser ut tar uthållighetsstyrka det krävs övning för att bli en bra målvakt

Utrustning

PADS Pads bör göras upp lös så att dynan lätt visar sig (och inte nedåt)

 1. 1
  Det finns två typer av kuddar som du kan få.
 2. 2
  En typ har en "ben vagga", och kommer att göra målvakt känns som deras kuddar är "limmade" till benen. Ett exempel skulle vara Vaughn trampdynor.
 3. 3
  Den andra typen har ingen "ben vagga" och dynorna passar väldigt löst på benen, men detta kan skapa "pad slask" (när målvakten rör sig åt höger, verkar dynan vill flytta vänster). Ett exempel skulle vara Reebok, Brians och Bauer.
 4. 4
  Känslan av dynan beror helt på vad målvakten känner sig bekväm med.

Den hållning

 1. 1
  Benen ska vara längre än axelbrett isär med pinne i mellan (för att täcka 5-hålet bättre)
 2. 2
  Point tår inåt, kommer detta att din fjäril för att vara mer utspridda när du flyttar in i det. Oroa dig inte om att lämna alltför mycket 5-håls öppen (utrymmet mellan dynorna), eftersom med tårna pekade inåt och ben brett, kan en målvakt snabbt stänga det hålet ner.
 3. 3
  Handskar ska vara framåt (på sidorna av dina kuddar och bör sträcka sig längre än dina dynor
 4. 4
  Bo bekvämt på nätet. Var inte alltför spänd eller att förlora.

Fjärilen

 1. 1
  Om du har en ordentlig hållning (benen brett, tår pekade på), tryck benen ner för att stoppa pucken.
 2. 2
  Handske och blockerare bör vara på sidan av kroppen och framför dina dynor. De bör också vara rätt över dina kuddar (dvs. strax ovanför dynan nivå, som bildar en vägg). Armbågar och överarmar skall vara tätt mot kroppen. Syftet är att täcka så mycket av botten av nätet som möjligt, med så få hål som möjligt.
 3. 3
  Ditt mål minnet bör vara 1-2 meter framför dig beroende på din längd. Detta kommer att tillåta skott att avböjas på ett uppåt vinkel bort från nätet (och kommer att bli svårare för spelare att få den rebound). Detta gör också att målvakten att peta pucken snabbare än om pinnen är tight till dynor.
 4. 4
  Pads bör låsa ihop på framsidan med mycket lite, om något utrymme mellan dem.
 5. 5
  Slutligen, om ett skott är från längre ut, kan målvakten flytta hennes / hans handskar ovanför och framför dynorna eftersom det är lättare för spelare att slå den övre halvan av nätet från längre ut.

Rekylerar

 1. 1
  Försök alltid att avleda returer till hörnet / sidan av rinken, görs detta genom att vinkla klubban framför dig till direkta returer uppåt, eller genom att vinkla din pad eller blockerare mot hörnet med en sparka rörelse (kuddar) eller mete Motion (blockerare). Du kan "stämpla" med din blocker om skottet är svagare, men det är oftast klokt att inte.
 2. 2
  Om målvakten är i en fjäril läge och pucken avböjs till vänster om goaltenderen bör goaltenderen får alltid upp på deras "powerleg" (i detta fall det högra benet). Anledningen är att målvakten kommer att kunna gå till nästa skott med högre hastighet än om de får upp på deras svaga ben (i detta fall skulle det vara vänster ben). När denna teknik behärskar, returer blivit mycket lättare, eftersom målvakt automatiskt alltid komma upp på deras makt benet. Detta möjliggör en målvakt två alternativ för att komma till rebound: göra en "power slide" eller shuffle / t = skjuta stående.

Det mentala spelet

När dina tekniker är nere, blir den svåraste delen av spelet din mentala inställning. Den svåraste delen av goaltending behandlar upprörd, nederlag, och ibland pinsamt. Du har den enda positionen där när du gör ett misstag, alla ser det, en röd lampa tänds, ett jubel folkmassa, och spelet stoppas.

Varje målvakt kommer att finna sin egen väg att gå in i ett spel, och att vända ett spel runt. Här är några tips:

 1. 1
  Bestäm vad du ska komma ihåg / göra på isen innan du kommer till rinken, eller åtminstone innan du kliver på isen
 2. 2
  Istället för att döma varför ett mål gick in under spelet, vänta tills efter matchen. Målet är något du inte kan ändra, och ditt fokus bör vara på ögonblicket, inte i det förflutna.
 3. 3
  Försök att använda positivt tänkande (dvs.: "Tappa inte till en fjäril så tidigt" kan ändras till "jag ska göra mitt bästa för att vänta längre innan jag släpper").
 4. 4
  Ignorera människor som försöker berätta för dig hur du spelar eller vad man ska göra om du inte litar på dem. Du behöver inte slåss eller argumentera med dem, utan snarare nicka och säga "ya ya ya" och sedan bara gå tillbaka till att vara dig.
 5. 5
  Om du börjar "overthink" vad kommer att hända på isen eller i spelet, förenkla ditt spel. Ditt jobb är att försöka ditt bästa för att stoppa pucken, är allt annat sekundärt.
 6. 6
  Ha kul, det är därför du gillade positionen i första hand.

Tips

 • Övning ger färdighet! Öva mjuk, och du kommer att spela mjukt. Öva hårt, och du kommer att spela hårt.
 • Kontroll returer. Se till att du inte lämnar pucken nära vidöppen del av nätet efter en räddning.
 • Om fjäril tekniken inte fungerar för dig alls, stick med att vara en stand-up stil målvakt. När du sparar låga skott, knäböja istället för att försöka få till en splittring.
 • Delta i en målvakt skola i ditt område

Varningar

 • Alltid spela med en mask på. Ingen vill få en bruten käke eller en hjärnskakning.
 • Alltid stanna "fyrkantig på pucken" (försök att alltid peka din navel på pucken). Din utrustning deisgned att stoppa pucken när du är fyrkantiga, inte när du är aktiverat.

Saker du behöver

 • goalie pinne
 • fånga handske
 • mask
 • leg pads
 • blockerare
 • kopp
 • överkroppen
 • goalie byxor
 • skridskor
 • nackskydd

Förtroende!