Wke

Hur man spelar pool i en bar eller krog

Det är mycket mer spännande att spela biljard på en pub eller bar än i en biljardhall eller ditt hem, eftersom det är som "King of the Hill" - du utmana vinnaren av det föregående spelet och du håller bordet om du vinner. Detta beror på att biljardbord är myntautomater och vem som helst kan sätta upp sina håll eller skriva sitt namn på listan för att spela nästa. Denna artikel talar om dynamiken och etikett av att leka bar-pool med främlingar - reglerna är lite annorlunda! Slutligen kommer vi att prata om hur man hittar krog eller bar där man kan spela bar-pool.

Steg

Hur man spelar pool i en bar eller krog. Var medveten om att vissa av de officiella reglerna vanligtvis inte tillämpas på "bar pool".
Hur man spelar pool i en bar eller krog. Var medveten om att vissa av de officiella reglerna vanligtvis inte tillämpas på "bar pool".
 1. 1
  Var medveten om att vissa av de officiella reglerna vanligtvis inte tillämpas på "bar pool". Detta är hur bra spelare spela i en bar i USA (Ordet "Baren" ska användas i hela den här artikeln, men hänvisar till någon krog, pub eller dyka med myntautomater biljardbord.) APA ligan regler, World 8 ball regler
 2. 2
  Ring exakta skott - det är den främsta skillnaden mellan hur bra och wanna-vara-bra spelare spela i en bar. Ring den exakta skott, inklusive vilka bollar berörs av målet bollen på väg till fickan (säg "utanför 4" eller säg "ren" om den inte kommer att beröra fyra). Det är inte nödvändigt att kalla en uppenbar rakt in typ av skott. Om du gör bollen men inte exakt hur du kallade det, förlorar du resten av din tur, men bollen stannar i (hey, det är en bar bord). Röra en skena på väg till en pocket är tillfällig och inte en foul. En dåligt sjunkit bollen kallas "slask". Bra spelare är ganska hedervärd om detta - de kommer att säga "Det berörde den andra bollen... ditt skott."
 3. 3
  Kulorna måste inte vara racked solid-strip-solid. (I själva verket placerar din inredning "fashion" en fast boll på alla tre hörn, som är meningslöst.) Är att den 8-ball är den främre delen av de mittersta tre bollar Det enda kravet. De flesta människor sätter 1 på framsidan. Det är också bra att placera en rand i en av de bakre hörnen.
 4. 4
  Bordet är normalt anses öppen efter pausen även om en kula sänktes på paus, så att skytten kan välja antingen färg på sitt andra skott. Om han misslyckas att sänka en annan boll, är tabellen fortfarande öppen, tills en av spelarna som gör en rättvis kallas shot.
 5. 5
  Innan en boll har sjunkit som avgör din färg (om det första skottet eller två) kan du lagligt träffa valfri kombination (förutom med 8 ball).
 6. 6
  Efter din färg (fast eller ränder) har bestämts, måste du träffar din färg först. En motståndarens boll kan vara i mitten av en tre-boll kombination. Förresten, om du spelar en kille från Storbritannien, kommer han ringa fast bollen "spots".
 7. 7
  Den 8-ball kan aldrig slå först (utom när man försöker sänka den, förstås), så det kan inte bli slagen först genom den vita bollen i en kombination, carambole, osv. I själva verket borde den 8-ball aldrig användas på något sätt (tills det är målet bollen på sista skottet). Regler för användning av 8-ball i en laglig kombination, carambole, skott etc. varierar från bar till bar, locale till locale, etc. De flesta gånger är det en av de pre-spelreglerna överenskommits av spelarna eller i set spelregler beroende på stadion. I varje fall den 8-ball är aldrig neutral!
 8. 8
  Du kan bara carom eller kyssa köbollen från din färg boll. Efter cue träffar ditt mål boll, kan målet bollen carambole bort av en motståndares boll.
 9. 9
  Efter en skråma, är den vita bollen placeras bakom huvudet plats (huvudlinjen över bordet - Diamond till diamant) och mitten av målet bollen måste vara förbi huvudlinjen.
 10. 10
  Direkt split (direkt skjuta och kontaktar två bollar samtidigt med köbollen) är alltid tveksamt när de innebär 8-ball eller en motståndares målkulan även kallad en "blandad split". I den officiella spel av något slag är det aldrig lagligt att träffa ditt mål bollen efter eller vid exakt instans som en motståndares boll, även om du kallar det först som en "split". Det finns inget sådant som en rättslig "blandad split". Lokala regler för detta blandade "split" skott varierar från bar till bar, locale till locale, etc. De flesta gånger är det en av de pre-spelreglerna överenskommits av spelarna eller i de fastställda spelreglerna beroende på stadion.
 11. 11
  Det finns inga "lokala regler" som är så utbredd att vara outtalade. Om de inte uppge det innan pausen, bör den inte tillämpas. Alla goda bar spelare spelar samma överallt.
 12. 12
  Den person som vann den sista matchen och "äger" i tabellen kan förklara några speciella regler för nästa match bara. Det är sällsynt att detta händer, men inte out-of-line. Detta måste anges före pausen (helst före införandet av mynt). Exempel kan vara att ringa nästa match 9-ball, "bank på 8", eller rotation (skjuta din färg kulor i ordning).
 13. 13
  I konventionen städer och turistområden, kan du stöta på människor från Storbritannien eller Australien. Det är en bra idé - och ganska roligt - att diskutera reglerna med dem. De verkar oftast ivriga att lära sig hur jänkarna spelar, men de har många olika idéer om vad som utgör en foul (vidrör en boll med min hand, till exempel) och straff för foul (min tur är över och jag förlorar min nästa sväng ). Jänkare som berör en kula oftast bara sätta tillbaka den. Å andra sidan, tror att de "slask" är bra.
 14. 14
  Om du spelar i en turnering i en bar inställning är det oftast tillåtet att en carambole skott är tillåtet när man kasserar den 8 ball. Säger att du måste göra skottet "ren" men pengar spel vanligtvis inte använder denna regel vissa platser.