Wke

Hur man tränar för att slåss

Oavsett om du är en amatör kämpe med siktet inställt på den professionella världen eller bara någon som vill förbereda sig för det värsta, det finns utbildningar fundamenta som hjälper någon fighter få i växeln. Att träna för att slåss, följ dessa steg.

Steg

Hur man tränar för att slåss. Begå till en rigorös träning regim.
Hur man tränar för att slåss. Begå till en rigorös träning regim.
 1. 1
  Begå till en rigorös träning regim. Professionella fighters tåg i månader innan så mycket som att skriva in en ring, amatör fighters bör försöka att göra samma sak för att inte bara nå sin topp kondition, men också perfekt grundtekniker. Tre viktiga områden att fokusera din träning är kondition, core styrka och muskelmassa:
  • Gör cardio. Detta är livsnerven i kampen konditionering: fighters behöver inte bara ha bra uthållighet, men också kunna kalla en snabb explosion av kraft vid en viktig tidpunkt i ett slagsmål. Utmattade fighters, å andra sidan, tenderar att släppa sina vapen, lämna sina kritisk träff utsatta punkter, och misslyckas med att upprätthålla en stark attack under de senare omgångarna av en kamp. För att simulera de fysiska kraven för striderna, göra intervallträning, det har visat sig vara en särskilt snabbt och effektivt sätt att påverka ditt hjärta.
  • . En fighter genererar mycket av hans eller hennes makt från kärnan, vilket hjälper hela kroppen rör sig och arbeta sammanhållet. Försök utföra övningar som involverar flera muskelgrupper såsom chin-ups, crunches, knäböj, pull-ups, och framstötar.
  • . Tyngdlyftning hjälper fighters bygga muskler och styrka för att förbättra deras attack makt. Bröst, axlar och armar är av särskild betydelse för överkroppen inriktade kampstilar såsom boxning, do platta bänkpress, hantel militära pressar, laterala höjer, lockar biceps och kickbacks Triceps för bröst, axlar och armstyrka. Andra kamp stilar såsom MMA kommer att kräva mer balans mellan övre och nedre kroppen träning, göra knäböj-stötar, hamstring lockar, enbent knäböj, step-ups, skivstång marklyft och skivstång knäböj för kalv, lår och glute styrka.
 2. 2
  Ät mat som utvecklar muskeln. Förutom att titta på ditt intag av vitaminer, mineraler, elektrolyter och vatten för att bekämpa träning trötthet och uppbyggnaden av metaboliska avfall, betonar friska proteiner för att bygga bulk.
 3. 3
  Lär dig att kasta en punch. Börja med en grundläggande punch, och se till att öva med både den dominerande och svag hand. När du behärskar grundläggande stansning tekniken, prova mer avancerade metoder såsom:
  • Jabbing: jab är en kort punch som är görs vanligen med den svagare handen och hjälper till att hålla din motståndare bort från dig. För att maximera effektiviteten i jab, proffsboxare vrida sin arm och handled strax innan kontakt med sina motståndare.
  • Cross-stansning: I motsats till en stöt, som slungas rakt framför kroppen, cross-stansning drivs av axeln och levereras av den starka hand i en något uppåtgående rörelse över kroppen.
  • : Kroken kan levereras till huvudet eller kroppen av motståndaren - vilket som är oskyddad - och används ofta i kombination med andra slag. Dess huvudsakliga nackdelen är att det kommer att lämna dig mottaglig för en CounterPunch.
  • : Den uppercut är en uppåtgående slag loss genom att antingen hand och är särskilt effektiv på nära håll.
 4. 4
  Lär slåss kombinationer. Precis som i schack, enskilda fightingrörelser är värdelös på egen hand, som utförs i en beräknad sekvens, men de kan ta en motståndare ut. Lär dig att inte bara kombinera drag från din valda fält av disciplin, men också hur man ska motverka sådana kombinationer. I boxning, är den mest grundläggande kombinationen en stöt följt av ett kors. En annan effektiv combo lägger en krok. (Om du är högerhänt, skulle detta vara en vänster jab följt av en rätt kors och slutar med en vänster krok.)
 5. 5
  Om hårdhandskarna striderna,. Detta kommer att göra dina nerver mindre känslig. Observera att vissa kampstilar (ex. många traditionella kampsporter) uppmuntra hela kroppen känslighet och skulle aldrig rekommendera nerv-hyposensibilisering.
 6. 6
  Lär dig att blockera slag. Slapping din motståndares slag bort från dig, som är känd som parera, är det enklaste sättet att blockera en punch. I boxning, mer avancerade tekniker inkluderar:
  • : Om din rival syftar en punch på ditt huvud, kraftigt rotera dina höfter och axlar.
  • Guppa och väva: Om din rival strävar en hög smäll (ex. en krok i huvudet), böj benen (bob) och sedan arch kroppen precis utom räckhåll (väv).
 7. 7
  Lär dig att ta en punch. Om du är boxning, prova blockering, vilket görs genom att absorbera effekten med dina handskar snarare än din kropp.
 8. 8
  Hitta en sparringpartner. Detta kommer att hjälpa dig att förbereda för verkliga slagsmål, arbeta på din reflex hastighet, utvecklar hand-öga-koordination, och komma i rätt headspace. Se till att öva mot någon som är bättre än dig, ingenting vinns utom genom utmaningen.
 9. 9
  Utveckla en vinnande attityd. Vi undrar ofta hur professionella idrottare med omfattande utbildning och erfarenhet kan förlora så illa under spelets gång. Svaret är helt enkelt att konkurrensen är så mycket om fysisk som mental träning. För att komma i rätt headspace, tåget tills din kropp vet de rörelser så väl att din hjärna kan fokusera på din motståndare, lyssna på musik som pumpar upp dig när du tränar, lär dig att omtolka smärta som ett steg på vägen till seger, visualisera själv slåss, försvara, och vinnande, viktigast av allt, lära sig att älska att slåss.

Tips

 • Försök alltid att skrämma din motståndare, om din motståndare tänker (s) han kommer att förlora, (s) han kommer. Growl, trash-talk, fjäderben, och gör vad du måste göra.
 • Alltid använda badrummet innan en kamp (företrädesvis # 2) för att hålla din vikt ner och smidighet upp.
 • Träna hårt, men har en stadig rutin så din inte ont.
 • Alltid innan träning. Hyperextended leder och brustna ledband kommer inte att göra dig en björntjänst under ett slagsmål.
 • Om din motståndare är mycket större än du, använda låga sparkar för att ta ut sina knän. Han kan inte slåss, om han inte kan stå.

Varningar

 • Ta inte detta som uppmuntran för att mucka gräl. Om du startar ett slagsmål på gatan, kan din motståndare har utbildning, har back up, eller vara beväpnade. Kämpa inte såvida du inte absolut måste.
 • Var noga med att inte allvarligt skada någon, inklusive dig själv. Lyssna på din kropp: om du är sårad, ta en paus.
 • Om du misstänker att du är sårad, inte fortsätta en kamp, ​​men din kropp kommer att översvämmas av adrenalin och du kanske inte känner mycket smärta, kan du vara i för några otrevliga överraskningar när dammet lägger sig.

Källor och citat