Wke

Hur man väljer en överlevnadskniv för vandring, backpacking eller camping

När du är ute i vildmarken, vandring, backpacking eller på en lång campingtur, en av de mest användbara verktyg som du kan ha till hands är en pålitlig överlevnadskniv. Men med alla de många stilar, storlekar, märken, färger och i vissa fall, historien bakom alla knivar du kan få, få en som kan tillgodose dina behov eller önskemål kan ibland vara alltför förvirrande. Att veta vad vissa knivar är utformade för och de verktyg de kan komma med kan vara en tid sparare. Så här är några riktlinjer som du kan använda när du söker efter en bra överlevnadskniv.

Steg

Hur man väljer en överlevnadskniv för vandring, backpacking eller camping. Att veta är halva slaget.
Hur man väljer en överlevnadskniv för vandring, backpacking eller camping. Att veta är halva slaget.
 1. 1
  Att veta är halva slaget. När du går in till det vilda, bör du veta up front vad du kan komma över. En kniv som kan tillgodose dessa behov kommer att göra din upplevelse enklare och i vissa situationer, rädda ditt liv. (Till exempel är en yxa vara ett mycket användbart verktyg i Kalifornien eller kanadensiska skogen. Men en machete i en djungel miljö är bättre lämpad för att skära genom den täta djungeln lövverk. Hitta en kniv som kan tillgodose båda behoven halvvägs kunde komma in praktiskt)
 2. 2
  Storleken har betydelse. När du väljer en kniv för att ta med dig bör du tänka på hur lätt det kommer att vara för dig att bära. Vissa knivar kan förvaras i din med en klämma på bar. Men några andra kommer att krävas för att du ska få en mantel för att fästa den vid bältet, väst eller förpackning. Kom ihåg, med kniven lätt att komma åt för dig är perfekt.
 3. 3
  Bryt inte din plånbok. Många kniv tillverkare har ett stort utbud och stilar av knivar som brukar variera för pris också. Alltid se upp för billiga priser knivar som kvaliteten på dessa kan vara så fattiga att de kommer att svika dig när du minst anar det. Men bara för att en kniv är enkel, betyder det inte att det är av dålig kvalitet (Sådana knivar, är som tanto blad knivar kända för sin enkelhet men deras tillförlitlighet). Men lika bra, akta oss för alltför prissatta knivar som hävdar bra kvalitet och hantverk. Bara för att de påstår att användas av överlevnad experter, militära grupper eller helt enkelt på grund av deras varumärke, bör du inte spendera hundratals dollar på en kniv som skulle uppfylla samma krav som en 40€ kniv med samma hållbarhet och tillförlitlighet. (Ka-Bar knivar är kända för sin styrka och historia, på ett mycket rimliga priser)
 4. 4
  Forskning vad de är gjorda av. Olika knivar är gjorda av olika material. De flesta små, fickformat eller tanto knivar boot är tillverkade av 440 stål. Dessa är en prisvärd, lätt och hyggligt stark metall för knivar, som är känd för sin lätta vikt, skärpa och att det tar lång tid att rosta. Andra, betydligt större och tyngre knivar är vanligen tillverkade av 1080 (eller högre nummer) stål. Dessa knivar håller sina blad mycket bättre och längre. De är bra för tyngre uppdrag, som vedhuggning eller småviltsjakt. Många stora 7 tums Ka-Bar eller SOG knivar är gjorda av detta material, och är historiskt kända för sin tillförlitlighet. Men se upp. Dessa material gör dem mycket mer benägna att rosta lätt med tiden, på grund av den höga mängden kolsyrning metallen sätts genom. Så håll dem borta från fukt, företrädesvis på nylon slidor.
 5. 5
  Tänk på komfort. Bara för att en kniv ser ut som Rambo kniv betyder inte är det bäst att bära på ryggen i flera veckor framöver. En knivar handtag kan göra en enorm skillnad. Clip knivar används ofta för små, snabba åtgärder, eftersom klippet gör det obekvämt att hantera över tid och kan skapa blåsor i händerna. (Tänk bygga skydd i regnet när du använder en kniv klipp ficka). Större knivar kan komma med gummigrepp, vilket gör det mer lämpligt för våta miljöer än knivar ledare grepp. En kniv måste kännas bra i handen, även om det är för en minut eller flera timmar. (Vikt kan göra en skillnad. Tyngre knivar kan skära igenom trä bättre, men lättare knivar kan göra det lättare att bedriva last resor). Gerber knivar är kända för sin komfort.
 6. 6
  Multitasking. Tänk på de många saker du kan eller kommer att göra med kniven du väljer. Från öppna burkar att skära igenom rep eller vegetation, eller ens skruva saker. Alla dessa bör vara saker du måste tänka på när du bestämt vilken kniv att bära. Många människor föredrar att bära en enda multiverktyg kniv istället för en enda kniv, eftersom detta kan vara lättare, mer kompakt och kan vara din ett allt stopp. Men andra, som jägare som förväntar sig att huden djur eller döda småvilt, och några som kommer att finna sig i mer avlägsna områden som förväntar sig att skära igenom trä för bränder, eller för att göra en egen kvinnojour, brukar ta mycket tyngre knivar som kan ta mycket tyngre och hårdare behandling.
 7. 7
  Gör din forskning. Bara iordningställande en eller två artiklar eller recensioner på ett par knivar skulle inte ge dig en god uppfattning om vilken typ av kniv gör den bästa matchen för dig. läsa så många recensioner som du kan, utgör de varor speciellt de dåliga, eftersom dessa kan ge dig en bättre förståelse för de komplikationer en viss kniv kan ge dig. Många webbforum där människor diskutera sina erfarenheter med de knivar de har köpt och använt. Speciellt om de är skrivna av kända eller respekterade kniv experter. Också funderat på att gå till kniv butiker i din är. Titta runt, som en god kvalitet kniv kan hittas på nästan varje butik även om du inte förväntar dig det. Butiker tillägnad knivar tenderar bara att veta mycket om knivar och kan ge dig råd om hur man tar hand om det och vilken typ av hölje du kan använda, men se upp, eftersom de tenderar att overprice knivarna tenderar dollar än någon annan kedja butiker. (Target bär ett bra utbud av Gerber knivar till exempel)
 8. 8
  Erfarenhet är det bästa sättet att lära sig. Räkna med din kniv för att misslyckas eller inte uppfyller dina förväntningar på första försöket. Var beredd på att gå igenom ett par knivar tills du vet vad stil, storlek och material som är bäst lämpad för dig. Många erfarna campare och jägare bär minst två knivar, en stor eller huvud kniv, och en mindre tanto eller klipp kniv som en backup.

Tips

 • Lär dig att ta hand om en kniv. Många tillverkare har bra tips på hur man tar hand om deras specifika kniv på sina webbplatser.
 • Vet dina lagar. Många stater i USA till exempel, har lagar mot att bry knivar större än 3 inches i stadsdelar, men låta dem tas in till nationalparker, men inte i till ranger pack station om de är dolda.
 • God kända kniv varumärken är "Ka-Bar" (som utvecklat sin namne kniv för den amerikanska marinkåren), "SOG", "Gerber" eller "Bowie". Även dessa knivar kan köra upp till hundratals dollar.
 • Var inte rädd för att behandla en kniv ungefär. I min egen erfarenhet, jag gillar att testa mina knivar med allt jag förväntar mig att hantera. Min Ka-Bar har varat mig en hel del vedhuggning, kasta och även slå stenar med det.
 • Se till att din kniv inte har några skavanker såsom flisning i bladet eller ett böjt blad innan du köper den.
 • En bra mantel är viktig. Det gör bär kniven säkrare och skyddar kniven.

Varningar

 • Ha alltid en kniv i sin slida. Dessa kommer att hålla den ren, torr, och mindre benägna att orsaka skador medan vi når det.
 • En kniv är inte en leksak! Om du iordningställande här artikeln är att du är seriös bout få ett verktyg för överlevnad och inte för att visa upp eller skrämma någon.
 • Hantera en kniv med omsorg. De är dödliga vapen, och kan orsaka dödliga skador på dig eller andra.