Wke

Hur raderar ångest naturligt med örter

Känner mig lite orolig? Kanske hittar du några av dessa blandningar lugnande och kan naturligt lindra dina symtom på ångest.

Steg

Hur raderar ångest naturligt med örter. Tänk på följande örter för att hjälpa dig.
Hur raderar ångest naturligt med örter. Tänk på följande örter för att hjälpa dig.
 1. 1
  Tänk på följande örter för att hjälpa dig:
  • Melissa officinalis. En ört hemma i Medelhavsområdet som används över hela världen för att lugna nervsystemet och mag-tarmkanalen och för att minska blodtrycket.
  • Passion Flower är ett växtbaserat lugnande medel som kan ge dig en känsla av lugn och även hjälper dig att sova bättre. Det kan också hjälpa dig att kontrollera illamående och "fjärilar i magen".
  • Lavendula angustifolia eller lavendel. Det är känt för sina lugnande egenskaper och används ofta i aromaterapi för att få avkoppling. I en nyligen genomförd studie fann att doften från lavendel var tillräckligt för att slappna av och lindra depression hos många av deltagarna.
  • Fänkål är en populär te i Indien. Denna ört lindrar gastrointestinala störningar som är relaterade till ångest.
  • Kava Kava ​​är ett naturläkemedel som används för att lindra symptomen av ångest, stress och depression. Det är inte beroendeframkallande och kan tas som en infusion. Kosttillskott (piller) oftast inte fungerar. Personer med leverproblem rekommenderas att hålla sig borta från kava kava, även om traditionella metoder för konsumtion inte visar sig vara farligt.
  • Valeriana används runt om i världen för att minska stress och främja sömn. Det är säkert och icke beroendeframkallande.
  • Kamomill är en ört som används för att behandla lindrig ångest och stress. Det används också för att lösa en orolig mage.
  • Rhodiola Rosea är en adaptogen effektiv vid behandling av ångest.
  • Ashwaganda har använts i Indien i tusentals år i ayurvedisk (gamla) medicin som en anti-ångest botemedel. Kemisk analys visar att Ashwaganda innehåller föreningar tros ha anti-stress egenskaper.
  • L-Theanin är en aminosyra vanliga i te. Eftersom det kan komma in i hjärnan, har L-Theanin psykoaktiva egenskaper. L-Theanin har visats minska psykisk och fysisk stress och kan ge känslor av avkoppling - utan dåsighet.
 2. 2
  En studie av European Journal of Epidemiology visade coca användbarhet vid behandling av gastrointestinala besvär, samt motion och höjdsjuka. De tyckte att det var en snabbverkande antidepressiva och hjälpsamma i kampen hypoglykemi och diabetes. Vidare kokablad levererar hälsosamma doser av vitamin A, C, B och E, fosfor, järn, kalium, magnesium, kalcium och protein.
 3. 3
  Ett annat naturläkemedel för panikattacker är citronmeliss. Detta är en allmän reparativ för nervsystemet, kan hjälpa till att sänka blodtrycket och bidra till att lugna matsmältningssystemet.
 4. 4
  Om du har problem att sova försöka ta melatonin innan sängen. Att få dålig sömn har visat sig öka ångest.

Tips

 • Många av ovanstående örter är svårt att hitta lokalt och kan behöva beställas från Internet. Amazon.com skulle vara en bra startpunkt.
 • Leta efter standardiserade extrakt som innehåller en viss procent av de aktiva kemikalier som gör ört arbete.

Varningar

 • Alltid rådgöra med din läkare innan du tar någon naturlig ört eller komplettera. De kan ge dig råd om eventuella problem som kan uppstå och är också bra för att de journalanteckningar i händelse av eventuella biverkningar.