Wke

Hur rullskridsko

Rullskridskor kan vara en rolig fritidsaktivitet, en tävlingssport, eller ett transportmedel. När du lär dig rätt hållning och hur man kan glida och stanna, kommer du att segla runt rinken på nolltid. Läs vidare för att lära sig grunderna i rullskridskor och tips på att ta dina kunskaper till nästa nivå.

Steg

Hur rullskridsko. Sätt på dig skridskor utrustning.
Hur rullskridsko. Sätt på dig skridskor utrustning.

Lär dig grunderna

 1. 1
  Sätt på dig skridskor utrustning. Den enda utrustning som du verkligen behöver för att rullskridsko är ett par skridskor som passar dig. Du kan köpa ett par från en sportaffär eller hyr ett par från en rulle skridskobana. Skate storlekar är typiskt samma som standard skostorlekar. Utöver rullskridskor, kanske du vill plocka upp följande punkter:
  • En hjälm. Eftersom du just har börjat, hjälm kan hjälpa dig att känna dig mer bekväm. Alla tar några spill vid första, och hjälm skyddar huvudet från skador.
  • Knäskydd och vakter handled. Dina händer och knän är bundna att slå i golvet ett par gånger när du lär dig att rullskridsko. Om du är bekymrad över att få lite skrapade upp, skydda dig med knäskydd och vakter handled.
 2. 2
  Antag rätt hållning. Placera fötterna axelbrett, böj knäna, och knäböj. Sänk baken mot marken och luta något framåt i en bekväm huk. När du är rullskridskor, är balans nyckeln, och denna hållning kommer att hindra dig från att välta.
  • Första gången du slår på rinken, kommer du att känna att du inte har kontroll över skridskor, och du kan tappa balansen och falla ett par gånger innan du känner dig bekväm stående på plats. Detta är helt normalt, bara fortsätta att öva på hållning tills du får kläm på det.
  • Det är svårt att stå helt stilla i ett par rullskridskor. När du har fått hållning ner, praktik korrigera din hållning var så ofta genom att något flytta dina skridskor att hjälpa dig att hålla balansen. Tänk på det här sättet: om du stod på plats utan rullskridskor på och någon gav dig en lätt knuff, skulle du flytta dina fötter för att återfå balansen. Samma idé gäller när du bär rullskridskor, bara det är hjulen på skridskorna och trycket från dina egna muskler som ger er "push".
 3. 3
  Gå som en anka. Med hälarna tillsammans och tårna pekade ut, börjar långsamt gå framåt, först höger, sedan vänster, sedan åt höger, och så vidare. Fortsätt på huk och hålla hälarna direkt under kroppen så att du lättare kan hålla balansen.
  • Öva tills du kan bekvämt "vandra" i skridskorna och samtidigt hålla balansen. Du kommer förmodligen att falla ner några gånger på första, bara få tillbaka upp och kom ihåg att hålla kroppen centrerad över hälarna och förbli i en hukande ställning.
  • När du vinna förtroende, börja röra sig snabbare och med längre steg. Tryck hårdare på hjulen så att du rullar vidare med varje steg.
 4. 4
  Lär dig att glida. Förläng varje steg du tar genom att låta dig själv att rulla ett tag. Skjuta ifrån med ena foten och glida med den andra tills du förlorar fart, sedan byta din segelflygning fot. Medan du glider på en fot, hålla den andra ovanför golvet så att den inte hindrar din segelflygning.
  • Öva vrida höger och vänster medan segelflygning. När du svänger höger, luta kroppen lite åt höger. När du sväng vänster, luta kroppen något åt ​​vänster, alltid kvar i en hukande ställning.
  • Glid snabbare. Flytta benen snabbare och ta fart genom att sätta press på hjulen och driver själv framåt. Öva att använda din kroppsvikt för att hjälpa dig att få fart genom att luta in dina framsteg. Använd armarna för att hjälpa dig att hålla balansen och få fart genom att böja dem vid armbågarna och flytta dem fram och tillbaka som du skulle göra om du kör.
 5. 5
  Öva på att stanna. Din rätt rullskridsko bör vara utrustad med en broms, som ligger på hälen på skridskon. För att stoppa, glida med dina inlines parallella med varandra. Bo i en hukande ställning och luta något framåt. Placera den högra skridskon något framför vänster skridsko, lyft tån på höger skridsko, och tryck ned hårt på hälen. Ju hårdare du trycker, desto snabbare kommer du sluta.
  • Det är viktigt att sluta med en säker dragkraft, snarare än tvekande röra bromsen till marken. Om du inte trycker ner tillräckligt hårt på bromsen, kan du tappa balansen och falla ner.
  • Om du har svårt att tillämpa tillräckligt tryck i början, prova att använda händerna för att trycka ner på höger knä för att hjälpa dig utöva tillräcklig kraft för att stoppa.

Försöker särskilda manövrer

 1. 1
  Lär dig att åka skridskor baklänges. När du åker skridskor framåt, driva dig själv genom att placera fötterna i ett "v" form och applicera tryck på hälarna. Att åka bakåt, då, placera fötterna i ett inverterat "V"-form, den här gången hålla tårna ihop och hälarna isär. Kvar i en hukande ställning och utöva påtryckningar på höger tå med den andra foten lyfts, sedan släppa din vänstra fot och applicera tryck på vänster tå med höger fot lyft.
  • Eftersom du inte kan se bakom dig och du är tvungen att vända sig om och titta från tid till annan, kan det vara svårare att hålla balansen när du skatar bakåt. Börja långsamt och räkna ut hur du aktiverar din kropp att titta bakom dig utan att falla ner. Undvik att luta bakåt, eftersom detta är en vanlig orsak människor faller.
  • Det kräver övning, men så småningom kommer du att kunna glida bakåt. Förläng de slag du tar med dina skridskor och praxis rullande ett tag på en innan du sätter den andra skridskon ner. Håll påtryckningar på tårna och gör en inverterad "v" form med fötterna.
 2. 2
  Gör en häl-tå. I detta trick, rikta dig skridskorna och åka på hälen på en fot och tå på den andra. Gör några glider ta fart, lyft sedan tån på starkare skridskoåkning foten så att du skatar bara på hälen, med den andra foten släpande direkt bakom. Lyft hälen på bakre skridskon så att du skridskor på bara hälen på en skridsko och tån på andra.
 3. 3
  Gör en crossover sväng. Börja med segelflygning att få lite fart. När du är redo att vända, göra det genom att korsa på skridsko över den andra och använda den för att skjuta ifrån i den nya riktningen. Till exempel, om du svänga vänster, korsa höger skridsko över vänster skridsko, vrid kroppen åt vänster och trycka ifrån med höger skridsko i vänster riktning.
 4. 4
  Försök att hoppa. Gör några glider, sedan ta med dina skridskor tillsammans, Crouch, och hoppa en kort sträcka. När du vinna förtroende, öva hoppa högre och längre. Du kan också prova en, ett finare sätt att ändra riktning.

Förbättra dina kunskaper

 1. 1
  Öva på en rink. Det bästa sättet att bli bättre på rullskridskor är att träna ofta. Hitta en isbana rullskridskor i ditt område och gå dit minst en gång i veckan så att du kommer att kunna bygga vidare på dina kunskaper varje gång du går. Öva segelflygning, stoppa, skridskor baklänges, och skridskor så snabbt du kan. Fortsätt att öva tills du är bekväm att göra svängar och kommer till ett stopp medan ständigt hålla balansen.
 2. 2
  Gå med i ett lag eller liga. Det är kul att rullskridsko på egen hand, men om du känner för en utmaning, överväga att ansluta en liga. Roller derby har blivit en populär sport, och de flesta städer har en liga kan du anmäla dig till. Om din stad inte har en liga, överväga att få några vänner tillsammans och skapa din egen.
  • är en annan populär league-orienterad stil rullskridskor. För den här sporten behöver du ett par inlines.
  • Aggressiv skridskoåkning, som skateboard, är uppbyggd kring att göra en serie av våghalsiga trick. Kontrollera att du har skyddsutrustning om du försöker denna sport.
 3. 3
  Köp skridskor utformade för att förbättra dina prestationer. Det finns många olika typer av skridskor att välja mellan, och när du börjar bli bättre på rullskridskor, kanske du vill investera i ett par skridskor som passar dina behov och hjälper dig att nå den kompetensnivå du önskar. Överväg följande alternativ:
  • Inomhus rullskridskor. Om du gillar att åka skridskor inomhus på en rink, överväga att köpa din egen par skridskor så att du inte behöver hyra ett par varje gång.
  • Utomhus rullskridskor. Dessa skridskor har hjul, konstruerade för att vara tåliga nog att tåla hårda förhållanden. Du kan använda dem för att åka över asfalt och andra material trafikanter.
  • Gratis skridskor. Dessa skridskor är utformade för att gå snabbare än vanliga rullskridskor, så betrakta dem om du älskar att flyga runt rinken eller nedåt gatan. Du kan genom inline hastighet skridskor, som har en rad av hjul, eller fyrskruv, som har två hjul på vardera sidan.

Tips

 • Om du är på en rulle rink, använd barerna som kantar sidorna av rinken för support om du behöver.
 • Se till att göra snören upp ordentligt, annars kunde de komma ogjort och du kan tappa balansen skridskor över dem.
 • Se till att dina skridskor passar bra. Om du bär fel storlek du har problem med att hålla balansen.
 • Försök att få en bra tid och dag i veckan för att göra det till rinken. Öva minst en gång i veckan hjälper dig att förbättra

Varningar

 • Att vara nervös eller skakig ökar din chans att falla.

Saker du behöver

 • Rullskridskor
 • Hjälm (tillval)
 • Knäskydd (valfritt)
 • Handledsskydd (valfritt)