Wke

Konsten att njuta av kampsport utan att få problem

Detta är en artikel om hur man kan njuta av kampsport, men lär samtidigt.

Steg

Konsten att njuta av kampsport utan att få problem. Ange dojon tidigt om möjligt, eftersom du kan träna några särskilda fysiska besvär som du kan ha, eller fråga en av de mer seniora studenter att ge dig råd om en teknik du kan ha problem med.
Konsten att njuta av kampsport utan att få problem. Ange dojon tidigt om möjligt, eftersom du kan träna några särskilda fysiska besvär som du kan ha, eller fråga en av de mer seniora studenter att ge dig råd om en teknik du kan ha problem med.
 1. 1
  Ange dojon tidigt om möjligt, eftersom du kan träna några särskilda fysiska besvär som du kan ha, eller fråga en av de mer seniora studenter att ge dig råd om en teknik du kan ha problem med. Detta gör också ett bättre intryck, eftersom du verkar mer engagerad i utbildningen.
 2. 2
  Under klassen, inte rusa genom dina former eller något annat som du lär, eller du kommer att misslyckas med att lära sig tekniken ordentligt. Ha inte bråttom att hänga med de högre studenter, de borde ha ett bättre grepp om grunderna, vilket gör korrekt utförande lättare för dem. Kom ihåg, alla lär sig på hans eller hennes egen takt.
 3. 3
  Var uppmärksam på relevanta viktiga punkter som läraren betonar. Detta kommer att vara en bra anledning, så även om det verkar löjligt på den tiden, prova det ändå. Minns "Karate Kid", där Daniel är gjord för att tvätta bilar att lära sig att blockera.
 4. 4
  Öva tekniker mellan klasserna, speciellt nya tekniker, eller någon som du är eller hade problem med. En timme eller två i veckan är inte en lång tid för att lära sig något, så du bör inte förvänta sig att bli skickliga bara genom att träna på dojon. Även om du kan bara avsätta ett par minuter om dagen, använda det öva något flaggas upp som viktiga.
 5. 5
  Medan du inte behöver vara så fit som Bruce Lee att träna i kampsport, hjälper det om du tränar tillsammans med kampsport träning. Du kan helt enkelt fråga din lärare eller en senior student att visa dig några övningar för att hjälpa till med de tekniker, eller du kan gå med i ett gym. Läsa runt ämnet motion, stretching, styrka och andra relaterade begrepp rekommenderas.
 6. 6
  Alltid titta på kvalificerade ledande eleverna att lära sig. Inte efterlikna inte de äldre studenter som är endast på denna nivå eftersom de har varit där länge och göra mindre försök än du

Tips

 • Var uppmärksam hela klassen, om du lär dig en teknik och sedan hålla sig till att öva denna teknik på rätt sätt. Oriktad "horseplay" kanske inte uppskattas, speciellt i de mer seriösa klasserna, fråga din lärare innan du börjar lära.
 • Känn dig fri att "leka" med de tekniker, genom att skifta positioner och sådant, och känna din kropp reagerar, eller observera hur det ser ut. Att få saker fel i början är helt acceptabelt, misstag kan lära dig en hel del, och även den högste medlem av klassen var en gång en naiv nybörjare.
 • Var inte rädd för att fråga en av de äldre eleverna om hjälp. De kommer att vara glada att hjälpa till.

Varningar

 • Varning: Prata med din läkare i förväg att du kommer att kunna utföra kampsport, speciellt om du har några villkor som kan hindra praxis.
 • Kampsporter lärare är inte nödvändigtvis sport fysiologer eller utbildade lärare. Var försiktig om att söka råd från dem. Om en övning är för smärtsamt, var inte rädd för att vägra att utföra det.
 • Använd inte din kampsport för meningslöst våld, de är för självförsvar och idrott inget mer.