Wke

Så att slå måndag morgon blues

Efter en fin, lång, avkopplande helg, borta från den hektiska arbetets natur, skola och livet, kan vakna upp på måndag morgon vara mycket svårt. Bråttom att komma i tid, du snubbla ur sängen för att göra kaffe, inser att det finns ett föräldramöte i tio minuter, snubbla in arbetskläder, skumma igenom e-post på din iPhone från din chef kräver att filen nu, medan allt som verkligen slår dig är att helgen är över och du är tillbaka till overwhelmingness av måndagar. Har inte du bara gå igenom detta en vecka sedan?

Inte oroa dig - för att göra dina måndagar lättare här är ett sätt att få dig tillbaka in i rytmen rutiner med en mjukare övergång.

Steg

Så att slå måndag morgon blues. Planerar att ha åtminstone lite kul under helgen bland de sysslor.
Så att slå måndag morgon blues. Planerar att ha åtminstone lite kul under helgen bland de sysslor.
 1. 1
  Planerar att ha åtminstone lite kul under helgen bland de sysslor. Så kolla upp din plan för att se till att du har uppfyllt det. Besök en, ha en fest med din familj, eller åka på en resa till en plats som du inte har besökt på ett tag. Att ha en avkopplande, gör-ingenting-men-lounge-runt helgen (titta på TV, sova, leka som beroendeframkallande videospel, etc.) kan vara kul, men se till att du utföra vissa saker som du ville göra, så att på måndag, du är inte undrar var allt som tiden gick och varför du inte riktigt njuta av helgen när det var i ditt grepp.
  • Lika viktigt som det är att ha en bra helg, se till att du får alla de ärenden gjort som du behöver, så att på måndag, är du inte panik att du inte har någon mat i ditt kylskåp eller något liknande. Då igen, kanske du väljer att göra djurtäthet på mat och ärende igång under veckan (torsdagar och kvällar), för att frigöra mer av din helg tid.
  • Under helgen, sträva efter att undvika att förlora spår av tid ofta, annars på måndag, kommer du att snyftande på insidan, undrar var de dyrbara två dagar gick.
 2. 2
  Håll dig organiserad. Behåll de personliga saker som du behöver under veckan vid din sida så att du inte förlorar dem. Detta sätt, på måndag morgon, du söker inte frenetiskt för din förlorade telefon, plånbok, eller skola / arbete-ID. Håll din ryggsäck för skolan eller handväska / datorväska för arbete redo, hålla alla nödvändiga poster i det undantag för de saker du behöver under helgen.
  • Få kläder och redo natten innan. Ja, kanske det du känner en ryckning av melankoli för att förbereda för måndag på söndag kväll, men på morgonen, kommer du att må bättre att vara trevlig och förberedda och färska för dagen, nu när du nästan är inställd på att lämna för arbete eller skola.
 3. 3
  Sprid ut något arbete, skola eller högskola sysslor under hela helgen. Naturligtvis, försök att inte spendera hela, älskade helg få en hemuppgift eller arbete kris hanteras! Snarare gör lite varje dag och tillbringar tillräckligt med tid på den för att ha gjort en bra buckla i det, så att på måndag, du är inte känsla överväldigade av det. Gradvisa steg tagits för att fullborda sådana saker hjälper dig också att göra ett bra jobb eftersom du får lite perspektiv på måndag, tack vare ditt undermedvetna har haft några avkopplande stund under helgen för att smälta informationen tydligare.
  • Påminn dig själv under helgen att du gör en del arbete nu, så du behöver inte oroa dig för mycket på måndagen.
 4. 4
  Undvik att sova i eller vistas upp sent under helgen. Det finns inget du kan älska mer på helgerna än att sova sent, men det är viktigt för en hälsosam sömn rutin att du sover så mycket som din kropp behöver och hålla någon extra sömn till ett skäligt belopp. Sov inte mer än två timmar förbi din genomsnittliga vakna tid, så att du inte är en zombie på måndag, för mycket extra sömn på söndag morgon kan hålla dig vaken längre söndag kväll, lämnar dig utvilad måndag morgon.
  • Försök också att hålla din vanliga läggdags varje helg natt. Ursäkta dig själv att stanna uppe hela natten tittar på en spännande film eller spelar Temple Run på din iPod för att det är en helg kväll kommer att ha dåliga följder för måndag. För sent till sängs och du kommer inte sova gott den natten, och sömnbrist som skapats av en senare än vanligt natten under helgen kan påverka din energi nivåer på måndagen. Håll din sömn bank i god balans - inte för mycket och inte för lite!
 5. 5
  Äta nyttigt under hela helgen. Försök att begränsa mellanmål skräpmat och besök på snabbmat lederna. Att hålla sig frisk, äta så många frukter och grönsaker som möjligt, som alltid, med kanske en tillfällig extra behandla eftersom det är helg. På måndag, kommer du tillbaka till att äta middag med tillräckligt med vitaminer och gröna grejer, men det kan göra dig besviken att behöva vända sig bort från dessa Doritos för tredje gången, nu när din helg knapra har väckt en ökad längtan efter dem.
  • Om din familj är i vanan att äta ute eller äta slumpmässigt hela helgen, försöka hålla att ha minst en hemlagad måltid per helg! Be din familj för en måltid om dagen vid bordet tillsammans, oavsett vad som händer hela helgen.
 6. 6
  Gör något speciellt eller roligt att rita din helg mot sitt slut. När du är i sängen söndag kväll och tänkte hur denna helgen var inte ens värt någonting, och du knappt gjorde något kul eller nyttigt, du kommer att känna sig blå för att gå tillbaka till din rutin efter att känna att de sista två lediga dagar var meningslöst. Tillåt dig själv chansen att ta tillbaka en känsla av en förlorad helg och ny energi själv med något som får dig att må bra i sista minuten. Detta gör att du kan lösa in en till synes förlorad helg och du ska vara glad att minnas natten innan på måndag. Till exempel:
  • Gör en speciell måltid för din familj eller hushåll eller gå ut på middag tillsammans.
  • Gå och se en film.
  • Ta en promenad i parken och kasta frisbee med hunden eller bara beundra naturen.
  • Ta en drink i din lokala bar eller pub, eller ta en glass eller tårtbit på en favorit café.
  • Ring upp en vän eller familjemedlem du har inte talade för en stund och komma ikapp på nyheterna.
  • Gör något som känns ur synk, om du normalt skulle titta på en TV-show och shuffle till sängs känsla trött, dike TV-tittande och gå ut och titta på en live-spel eller bara titta på människor som utövar sport, besöka stranden eller vandra ner en fullsatt Chinatown gatan, köra över till dina föräldrars hus och erbjuda sig att laga dem middag. Tillåt dig själv att göra något riktigt annorlunda från din vanliga söndag kväll rutin!
 7. 7
  Börja måndag höger. Vakna upp cranky eller trött på en dag för att gå tillbaka till rutinerna inte kommer att hjälpa dig att fly måndag morgon blues. Men även om du gör, kan du sätta på en "Jag är redo för denna vecka" attityd med några fiffiga knep:
  • Vakna upp några minuter tidigare än vanligt. Vakna upp tidigare köper du extra tid för att få redo på en icke-rusade tempo. Det kan också tillåta dig att hälsa solen som stiger och visa tidigt på morgonen aktiviteten händer runt omkring dig. Om du gillar att skriva, träna eller meditera, är detta en bra tid på dagen att göra någon av dessa aktiviteter.
  • Ta en aromterapi dusch. Din vanliga dusch kanske inte klippa det i termer av upphetsning. Däremot kan lägga till några doft muntra upp dig oerhört och kan vända en banal aktivitet rutin hygien i en doftande och mind-clearing repetitionskurs. Andra finner en skvätt eller skur av kallt vatten i duschen slut hjälper till att väcka upp dem också.
  • Om solen är ute, pop utanför och ta en snabb promenad för att uppskatta din lokala grannskap atmosfär tidigt på morgonen. Morgonljuset kommer att påminna dig om morgonen, vilket kan hjälpa dig att känna mycket mer entusiasmerande om den kommande dagen.
  • Har din vanliga favoritdryck. Kaffe, te, citron i vatten, vad det än är, finns det en stor tröst i att ta tid att njuta av din favoritdryck innan de lämnar huset. Gripa tag i en drink på flykt får dig att känna rusade och ojordade, så ta dig tid att njuta av din första drycken för dagen i bekvämligheten av ditt hem.
 8. 8
  Justera till måndagens takt i din egen takt. När du justerar till rutin igen på måndag, takten själv, så att din första dag tillbaka är inte så stressigt. Genom att organiseras redan, det finns mindre att springa runt "hitta". Genom att tillåta dig själv att gå upp i tid för att äta maklig, kommer du inte känna som om du bultning ut dagen. Och att arbeta i en liten paus mellan att lämna huset och komma vidare med måndagens förväntningar, kan du lätt själv sakta tillbaka in i rutinen. Till exempel, istället för att få bort på din vanliga busshållplatsen, gå av vid en park nära jobbet eller skolan och gå resten av vägen genom parken, tar tid att märka fåglarna i träden, andra människor runt omkring dig och dofter från frukostar görs överallt. En uppmärksam promenad kan göra underverk för att hjälpa dig övergång från helgen till arbete eller studier veckan.
 9. 9
  Ser fram emot nästa helg. Vid det här laget, att börja planera nästa helg för att ha skitkul med vänner, eller ställa in alla händelser så att du kan ta ledigt för dig själv. Detta sätt, på måndag (och hela veckan) har du något att se fram emot.

Tips

 • Hitta en bra rutin eller aktivitet som du ser fram emot på måndagar, oavsett om du äter middag med någon du tycker om, eller om du gör en av dina favorit hobbies eller volontär efter jobbet eller skolan. Detta kommer att hjälpa måndagar att passera snabbare.
 • Ha ett gott skratt för att starta dagen. Antingen dela en rolig stund med ett barn som du älskar, eller läsa några skämt skickas från vänner.
 • Gör något fysiskt för att komma igång. Gå för en kör eller göra lite yoga, eller arbeta på de abs och armar.
 • Försök städa upp lite. Ställ en tvätt redo att gå när du kommer tillbaka på kvällen, rensa ut ditt skrivbord, sopa köksgolvet, etc. En liten tidy-up kommer att ge dig en explosion av tillfredsställelse, ett bra sätt att börja din vecka.

Varningar

 • Om du hittar dig själv dreading måndagar speciellt, men också varje dag, kanske du har en liten fördjupning eller kanske du upplever en medelålderskris (dessa kan inträffa när som helst i livet, oavsett namnet). Om det är så illa att du är sjuk, oförmögen att motivera dig själv eller om du är nära till självskada, tala med din läkare.
 • Om du tror att du kan lida söndagen Blues istället, läs Hur man övervinna söndag kväll blues för några bra tips. För vissa människor, kan söndag kväll blues förhöja känslan av att hata måndagar, så ta itu med dessa är viktig.