Wke

Så att stanna på en raw food diet

Om du har bestämt att en rå kost är rätt för dig, du har gjort ett åtagande att förbättra din hälsa genom rätt kost. Tyvärr, många människor tycker att de bara kan stanna på en raw food diet för en kort tid. Eftersom det är ett sådant liv förändras kost, och eftersom det kan vara svårt att undvika alla de frestelser som presenterar sig på en daglig basis, många människor tycker att de kämpar med att upprätthålla sitt engagemang för hälsan.

Om du har provat rå kost och bestämde du vill fortsätta på det långsiktigt, vilket gör det till ett sätt att leva för dig, finns det några enkla steg som du kan följa som kan hjälpa dig att hålla på rätt spår och undvika återgår tillbaka till den mat du tidigare konsumeras.

Steg

Så att stanna på en raw food diet. Försök att hålla frestelser borta.
Så att stanna på en raw food diet. Försök att hålla frestelser borta.

Undvik frestelsen att återvända till lagad mat

Det kommer att finnas en hel del mat frestelser där ute som du kommer att ställas inför. Ofta särskilt när först börjat blir det motvind bo på råkost diet särskilt sociala situationer. Men det finns några bra sätt att slå dessa frestelser och stanna på rätt spår.

 1. 1
  Försök att hålla frestelser borta. När du går till mataffären för att köpa dina färska frukter och grönsaker, inte gå nära de livsmedel som du är frestad av. Om du upptäcker att du är ständigt sugen choklad, hålla sig borta från den gången helt och hållet. Du är mindre benägna att ge efter för dessa frestelser, om de inte är rakt framför dig.
  • Om du kan, försök att undvika att lyssna på reklam och andra annonser för ohälsosamma livsmedel tills du vant sig vid din nya livsstil. I synnerhet, kan visuella ledtrådar vara den svåraste att motstå, så var försiktig med tv och online-annonser.
 2. 2
  Påminn dig själv om konsekvenserna av att ge efter för frestelsen. Om du ger efter för frestelsen, kommer det att ha potentiellt negativa effekter på kroppen och ångra de vinster förvaltas hittills. En rå kost är särskilt bra för din kropp och även om du kan njuta av smaken av kokta eller förädlade livsmedel, hänge sig åt dem kommer inte att vara värt uppblåsthet, gas och andra troliga obehagliga resultat. Inte bara kommer din hälsa betala priset, men du kommer att få känslomässiga konsekvenser samt när du står inför insikten att man inte har utnyttjat din viljestyrka.
 3. 3
  Håll en dagbok om de livsmedel som du äter. Om du halkar upp och äta något som inte klassificera som rå mat, skriva ner hur illa det gjorde du känner när du åt det. Inkludera både fysiska symtom och känslomässiga effekter. Gå tillbaka och granska journalen nästa gång du känner behov av att fuska. Detta kan vara en stor hjälp i att stanna på rätt spår genom att påminna dig om obehagliga biverkningar av halka tillbaka.
 4. 4
  Försök äta några raw food snacks istället för ohälsosamma livsmedel du sugen. Lite frukt är ett bra substitut för en söt begäret. När du känner dig frestad av en söt, bearbetad söt fest, fylla begäret med en handfull bär, som är några av de mest hälsosamma frukt tillgängliga källor. Nötter kan också vara ett bra substitut om du sugen något fet (men undvik jordnötter som du kanske inte kan sluta äta dem), medan tomaterna är kända för att bidra till att minska ett salt begäret som annars kan leda till att äta bearbetade livsmedel.

Skapa en rutin som fungerar bra för dig

Utveckla en uppsättning sätt att göra saker och ting kan verkligen hjälpa dig att hålla fast vid din nya diet och få det att fungera bra för dig och din livsstil.

 1. 1
  Avstå från att äta för mycket. Det är viktigt att äta vid samma tid varje dag och utveckla en konsekvent äta schema. Detta etablerar en intern klocka för din hunger triggers och det kommer att kraftigt minska oddsen för att ha extrema cravings eftersom du kommer att konsekvent hålla kroppen nöjd och fullständig.
  • När du äter, försök att undvika alla typer av distraktioner. Detta kommer att hjälpa dig att konsumera din mat i god takt. Om du är distraherad, kommer du tenderar att äta snabbare och kanske inte ens inser att du gör det. När detta händer, du förmodligen inte kommer att veta när du är full och kommer att fortsätta att äta utöver vad som är nödvändigt. Om du äter utan distraktion, kan det hjälpa dig att bli fullt med råa livsmedel och hålla full längre. Det gör dig mindre benägna att nå för icke-råa livsmedel förutom de råa livsmedel du konsumeras.
 2. 2
  Bli vän med andra människor som är på rå kost. Du kan möta människor i ditt område som också gör kosten genom att gå en lokal stödgrupp. Om det inte finns några stödgrupper i ditt område som skapats för människor som gör rå kost, överväga att starta en upp! Bara att ha ett fåtal människor att luta sig mot under din anpassningsperiod kan göra en enorm skillnad i din förmåga att stanna på spår. Människor som delar samma mål som du kommer att hjälpa dig hålla din diet och kommer även att erbjuda ett utmärkt exempel som visar dig fördelarna med vad du gör.
 3. 3
  Få in en bra övning rutin. Alla vet att motion är ett bra sätt att hålla sig frisk, men det har också andra fördelar. Motion håller positiv energi omkring dig och kommer också att bidra till att bromsa din hunger för dålig mat. Någon typ av träning som involverar meditation är välgörande och hjälper dig att hålla på rätt spår eftersom det andliga faktorn av övningen kommer att hjälpa dig att vara fokuserad på dina mål.

Seek positiva

Du har gjort ett stort steg mot att bli friskare och det är mycket viktigt att hålla en positiv attityd om det, även om du kan frestas att avvika.

 1. 1
  Ge dig själv beröm för det du gör. Köp dig något litet när du har stannat på rätt spår för en viss tid. Även om det bara är en viss typ av exotisk frukt eller en naturlig mellanmål som du normalt inte skulle köpa, detta kan vara ett bra sätt att belöna dig själv för att hålla fast vid dina mål. Och icke-livsmedel belöningar såsom besöker en meditation center, kommer att se en indie film eller ett objekt av hampa kläder finns andra bra sätt att belöna dig själv.
 2. 2
  Avstå från att vara alltför hård mot dig själv. Piska inte upp dig om du faller ur spår. Om du halkar och äta något som du inte borde ha ätit, försök att inte ge dig själv en hård tid om det. Fokusera på det långsiktiga målet och erkänna hur långt du har kommit i dina ansträngningar. Acceptera att du är bara människa och misstag och felsteg kommer att hända då och då. Cravings kan vara mycket svårt att hantera, särskilt i början stadier av din nya diet. Detta är en av anledningarna till att ett stöd grupp kan vara till stor hjälp. Se till att lära av sina misstag och gå vidare. Bostaden på din svaghet kommer inte att hjälpa, och kommer bara att bygga en negativ inställning till vad du försöker åstadkomma.

Tips

 • En smoothie är ett bra sätt att ge dig själv en behandling då och då. Smoothies kan vara så gott att det kan få dig att känna som om du är otrogen, men du kommer fortfarande att stanna på rätt spår med friska råa frukter.
 • Kom ihåg att de positiva hälsoeffekterna av en rå kost är inte bara från att äta råa livsmedel, men i inte längre äta stekt mat, bakverk och skräpmat. Minska ett intag av bearbetade livsmedel är nästan alltid bra för dig.
 • Prova att dricka en god ekologisk örtte såsom ren pepparmynta eller kamomill, tygla din cravings för något varmt under vintermånaderna.
 • Också komma ihåg att du fortfarande måste vara uppmärksam på vad du äter och hur du förbereder det. Grönsaker kan förlora näringsämnen genom kokning, men de kan också förlora så mycket av sitt näringsvärde genom att sitta på din disk eller i ditt kylskåp i flera dagar i sträck. Näringsämnen är också förlorad när grönsaker och frukter är uttorkad, frusen, blöt, eller Juiced. Och det är ett sorgligt faktum att du fortfarande kan ha problem med vissa näringsämnen, beroende på din diet, eftersom de görs lättare absorberas av matlagning. Upprepade cravings för ett visst livsmedel kan vara en indikator på något som saknas i din kost och ett näringsmässigt behov inte uppfylls, så håll koll på din kost och din hälsa!

Varningar

 • Rå mat kan innehålla mycket bakterier, så se till att maten är hygienisk är viktigt.