Wke

Så för att hålla din Philips Sonicare ren svart gunk

Philips Sonicare tandborstar är fantastisk på att rengöra tänderna. Tyvärr är de inte så bra på att hålla sig ren och under-cap område av borsten och handtaget kommer att få väldigt ful om inte rengöras ofta. I artikeln beskrivs hur man kan förebygga detta ansamling av gunk och den resulterande svarta (ibland rosa) mögel / mögel.

Steg

Så för att hålla din Philips Sonicare ren svart gunk. Rengör kaviteten området mycket ofta - i princip varje gång du använder penseln.
Så för att hålla din Philips Sonicare ren svart gunk. Rengör kaviteten området mycket ofta - i princip varje gång du använder penseln.
 1. 1
  Rengör kaviteten området mycket ofta - i princip varje gång du använder penseln. Om rengöring sker ofta, så blir det ingen ansamling av gunk och därmed den svarta eller rosa mögel / mögel som visas i bilden ovan (från en riktig tandborste!). Vid rengöring kan man tvätta helt enkelt ut änden av borsten hålighet och handtaget kaviteten med vatten. Det är förmodligen tillräckligt. För en mer komplett rengöring, kan en typisk badrum rengöringsspray användas. Om du behöver göra en god initial rengöring, är det bästa sättet att använda en andra Sonicare med en gammal borste för att rengöra.
  • Problemen med Sonicare orsakas av avsaknaden av en god tätning mellan stången till borsten och kaviteten under locket. Det finns en uppenbar tätning, men det är egentligen bara för att tillåta borsten att vibrera fritt och gör lite för att förhindra gunk från att strömma ned staven i håligheten området.
 2. 2
  Ta isär huvudet och handtaget när den inte används. Detta gör att hålrummen att torka och genom att lagra huvud med borsten nedanför locket / kavitet eller åtminstone horisontellt, kommer det att finnas något flöde av gunk (i princip gammal tandkräm) in i kaviteten.
 3. 3
  Rengör borsten och staven ordentligt, innan du sätter handtaget i laddaren. Detta innebär inte bara en noggrann sköljning men torka borsten (en hand trasa eller handduk fungerar bra) så det finns inget att rinna ner stången i hålrummet.
 4. 4
  Förvara Sonicare med borsten fästs horisontellt så att ingenting kan rinna in i hålrummen. Detta innebär att handtaget inte kommer att laddas, men en endast måste laddas om en gång-per-vecka eller så. (Om du batteriet inte varar en vecka, är det dags att byta batteri - möjligt, men kräver en del skicklighet -. Eller handtaget) Avlägsna borsten när laddningen eller rengör den noggrant innan du sätter i handtaget i laddaren.

Tips

 • De jämställer märkesvaror huvuden säljs av Wal-Mart är faktiskt en mycket bättre design än den ursprungliga huvudet. De tätar bättre och håller längre. Skjut inte locket upp över borsten handtaget som är nödvändigt med originalet - som bryter förseglingen (no big deal, men huvudet vibrerar mer och försegla värre).
 • Det var svårt att fotografera håligheten i botten av borsten - som kommer att vara lika "smittas" med gunk och är mycket svår att rengöra. Om du måste städa (istället för att byta), prova att sätta penseln i en lösning av badrum renare i blöt under en längre tid. Återigen, eftersom det inte finns en riktig tätning mellan stången och denna hålighet område, helt enkelt sätta staven i en kopp bas-först kommer (så småningom) ren denna hålighet (eller, åtminstone, döda gunk).
 • Det är möjligt att byta batteri själv men det kräver vissa mekaniska och elektriska färdigheter som kan vara bortom den typiska personens förmåga.
 • Enligt uppgift har Philips fantastiska stöd och kommer att ersätta handtag med sviktande batterier.

Varningar

 • Huruvida den svarta gunk (ibland rosa) är farligt är okänd. I alla fall, när du ser vad dessa håligheter kan se ut som du börjar oroa en lösning mycket snabbt.