Wke

Så här sorterar ditt liv ut

Många människor går genom livet utan tanke på deras framtida planer och finner sig vakna upp en dag tänka "detta är hur jag vill leva mitt liv?"

Steg

Så här sorterar ditt liv ut. Utvärdera ditt liv just nu.
Så här sorterar ditt liv ut. Utvärdera ditt liv just nu.
 1. 1
  Utvärdera ditt liv just nu. Fråga dig själv några enkla frågor som, är jag lycklig? Vilken karriär vill jag verkligen fortsätta? Hur ska jag uppnå detta?
 2. 2
  Skriv ner en plan som du kommer att försöka hålla sig till oavsett vad.
 3. 3
  Om du vill gå till universitetet och studera, forskarkurser som du är intresserad av och universitet på platser du vill leva, inte bara plocka något som du tror att du ska göra.
 4. 4
  Förstå att om du är missnöjd var du jobbar och behöver mer pengar, är det upp till dig att få ut det på din fritid och leta efter något som intresserar dig mer och sikta högt, du vet aldrig vad som kan hända.
 5. 5
  Tänk på saker som gör dig olycklig i livet och försöka göra dem mer positiva eller bara flytta dem ur ditt liv.
 6. 6
  Om du röker och dricker eller tar droger, se till att du är i kontroll. Att vara beroende av droger eller alkohol kan förstöra ditt huvud och kommer inte att hjälpa dig att tänka klart.
 7. 7
  Inte bara klippa ut de saker du älskar att göra, måttlighet är nyckeln här.
 8. 8
  Var inte tvekar att be andra om hjälp. Föräldrar, släktingar och goda vänner kommer alltid att finnas där för att hjälpa dig att fatta beslut och se dem igenom om det kommer att hjälpa dig i det långa loppet.
 9. 9
  Det finns alltid någon som älskar dig, oavsett om det är vänner eller familj, och du kan älska andra också. Visar någon du älskar dem berikar inte bara deras liv, men din också. Detta kan vara en överraskande god drivkraft.
 10. 10
  Tänk positivt, vara kreativ och aldrig ge upp på livet, och så småningom allt ditt hårda arbete kommer att löna sig!
 11. 11
  Enligt forskarna en rörig hem eller arbetsplats kan resultera i en rörig liv-försök städa runt ditt hem oftare.

Tips

 • Gör en plan och håll dig till den. Om du vill bli en fotbollsspelare, musiker eller äger ditt eget företag, kommer det att behöva massor av tid och tålamod, men du kommer att få det så småningom.
 • Om du inte har en Internet-anslutning, kan du gå till ett lokalt bibliotek och använda deras internet gratis, och de flesta kaféer dessa dagar erbjuder Internet också, så inga ursäkter!

Varningar

 • Dessa är bara små ord av rådgivning, de är inte garanterade att sortera ditt liv ut, så självklart är allt upp till dig.