Wke

Så spelar sepak takraw

Sepak takraw är en sport som spelas främst i Sydostasien, särskilt i Malaysia och Thailand. Det liknar volleyboll, bara spelaren sparka bollen istället för att använda händerna. Bollen, som kallas rotting, vävs av plast, ibland halm.

Spelet spelas med två lag bestående av fyra spelare. Detta kallas för en "förord." Det finns tre personer på banan och en stående bisyssla för reserven. Det är baksidan, som står på ryggen, höger inuti och vänster inuti, som står på höger och vänster sida, respektive. Det spelas på en domstol med ett netto om storleken och höjden på ett badminton nät, med en cirkel dragen i mitten av båda sidor. En halvcirkel ritas på runt stolparna i näten.

Steg

Så spelar sepak takraw. Starta uppsättningen.
Så spelar sepak takraw. Starta uppsättningen.
 1. 1
  Singla slant. Den lag kaptener kallar det, och åkallar korrekt får välja att gå först eller välj den sida de vill vara på.
 2. 2
  Starta uppsättningen. Den utsedda laget tjänar först.
  • Att tjäna, står en spelare i den högra halvcirkeln på sin sida av spelplanen. Han kastar bollen till servern, som står i cirkeln på sin sida av spelplanen. Han sparkar upp bollen och över nätet.
 3. 3
  Passa bollen till det andra laget med bara fötter och huvud. Spelet fortsätter tills ett lag gör ett fel, vilket är när bollen inte sparkas innan den träffar marken eller nätet hindrar det från att gå till andra sidan av spelplanen. Om ett fel görs, tjänar de andra laget gör och. Setet är över när ett lag gör 21 poäng. Om spelet är bundet i 20 poäng, fortsätter den inställda tills 25 punkter poängsätts.
 4. 4
  Starta nästa uppsättning efter de utsedda mängder punkter poängsätts. Lagen byter sida av domstolen, och det lag som förlorat de tidigare tjänar. När ett lag vinner två uppsättningar, är en ny förordning startas.
 5. 5
  Den andra regle spelas på samma sätt. Den första personen att vinna två Regus vinner spelet.

Tips

 • Prova olika typer av sparkar, hitta något du gillar.
 • Lär jargong sepak Takraw: soccerites, goalie, full back, hörna, centrada, straffspark, frispark, gris hud.
 • Du får endast använda dina fötter och huvud för att leka med bollen.
 • Det bör aldrig vara mer än tre uppsättningar eller Regus.
 • Det finns två eller tre uppsättningar i ett förord ​​och två eller tre Regus i ett spel.

Varningar

 • Var noga med att stretcha och värma upp innan du spelar. Detta är viktigt eftersom du kommer att sparka mycket hög.
 • Var inte respektlöst att de tjänstemän eller andra aktörer. Detta kan resultera i ett straff