Wke

Så spelar streetball

Street bollen är annorlunda än organiserad basket, så du måste ändra din spelstil. Om du vill att folk ska veta ditt namn som en basketboll legend, alltid praxis. Fokusera mer på dina svaga punkter så att du kommer att bli väl avrundad i varje aspekt av spelet.

Steg

Så spelar streetball. Iaktta din motståndares spelstil.
Så spelar streetball. Iaktta din motståndares spelstil.
 1. 1
  Iaktta din motståndares spelstil. Fokusera mindre på dig själv och mer på andra människor så att du kan få i flödet av spelet och lista ut vad som fungerar bäst mot det.
 2. 2
  Ändra din stil. Det kan kasta din försvarare av, och du kan behöva en annan spelstil för att vinna. Om han är en ganska defensiv typ spelare, som inte gillar att ge upp skott, måste du lära dig att få ut snabba skott, eller lära sig några rörelser. Om han är en spelare som gillar att komma i nära att skjuta, hålla ögonen på bollen, och stannar mellan honom och nätet till varje pris. Om han är mer av en Tracy McGrady, som bara gillar att göra mål, då du måste vara på tårna, eftersom han kommer att skjuta dem varje chans han får.
 3. 3
  Jaga inte efter bollen. Om du alltid gå för stölder, kommer du snart andfådd. Du har fortfarande att spela lite bra försvar, men du bör vara mer intresserade av att inte låta honom få av dig än att få bollen från honom.
 4. 4
  Ta allt med fattning. Om du inte vinner, det är inte slutet på världen. Dessa är den tid då du fick lära verkliga rörelser street boll.
 5. 5
  Lär dig att skjuta om du gillar att doppa en hel del. I street boll, kanske du kan få in några bra dunkar men din motståndare kommer att vakta bågen noga. Om han är orolig för bevakning bågen, kommer han inte orolig för dig att ta ett skott från tre lodräta linjen. När han kommer på att du kan skjuta och dunk, kommer han måste stanna nära på dig som när du sätter vissa flyttar på honom för att sätta honom på plats. Han kommer snart att vara andfådd och försvar kommer att vara lätt eftersom han kommer att kasta upp en bön för att han kommer att vara för trött för att göra någon verklig skada på banan.

Tips

 • Street bollen kan bli grov. Ibland är det bäst så. Alltid förbereda vara vinklade, knäa, knackat utanför domstol, eller har din skjorta drog fullt över ansiktet. All knifing är en foul dock.
 • Se till att du kan ta en träff innan du går in på den domstolen. För om du gråter över varje liten bula och blåmärke, kommer de att lista ut att de kan köra med dig och sedan börja slå dig för bollen.
 • Den bästa delen av gatan boll brinner folk! Lär dig några drag. Det är en av de två sätt du tjänar respekt ute. Det andra sättet är att göra otroliga skott, vilket inte händer ofta. Street sport handlar om stolthet... din byggnad, och förstöra den andra killen är, det är antingen spela eller spelas. Tveka aldrig att prova något, massor av gånger, drag fungerar när du inte tror att de kommer.
 • Håll dig i form. Workout, gör crunches, och försök att avskeda kyckling på fester. Om du gör alla dessa saker, kommer du överleva din motståndare och kunna spela bättre med mer energi. Detta kommer att öka din uthållighet och bygga upp ditt självförtroende när du möter en motståndare, eftersom du vet att du kan spela längre på banan. Även om han är en bättre spelare än du, du fortfarande kan slå honom. Han kanske kan passera dig eller dunk på dig, men han kommer att tröttna fortare än du kommer och du har fördelen av att ha gjort på honom och stoppa honom från att göra mål.