Wke

Hur huden en kanin

Du kanske eller kanske inte regelbundet äta kanin, men man vet aldrig när du behöver huden det själv. Att veta hur man huden småvilt är en oumbärlig färdighet. Skinning en kanin är faktiskt ganska lätt. Om du bestämmer dig för att döda ett djur, ge den värdighet flå och äta det på rätt sätt, istället för att låta det gå till spillo. Följande handledning kommer att lära dig hur du huden en kanin både med och utan en kniv.

Steg

Hur huden en kanin. Skär en ring runt varje ben av kaninen, strax ovanför benet fogen.
Hur huden en kanin. Skär en ring runt varje ben av kaninen, strax ovanför benet fogen.

Skinning en kanin med en kniv

 1. 1
  Skär en ring runt varje ben av kaninen, strax ovanför benet fogen. Bara skära nog att komma förbi gömslet. Klipp inte djupt in i huden på kanin, det är onödigt och ineffektivt.
 2. 2
  På varje ben, göra en enda skiva som går upp från ringen snittet till baksidan av djuret. Detta kommer att göra flås lättare i slutändan.
 3. 3
  Börja dra bort en del av huden, som arbetar från ringen skärs vid foten leden ner till baksidan eller genitalier av kaninen. De hide bör lossna ganska enkelt.
 4. 4
  Klipp dig igenom benet av svansen, se till att inte bryta eller punktera blåsan. Den svanskotan skjuter ut och är relativt lätt att hitta.
 5. 5
  Med båda händerna, börja dra skinnet från kroppen. De hide att glida mycket lätt på denna punkt. Det ska vara som skalar en banan.
 6. 6
  Arbeta fingrarna i hylsan av skinnet där armarna är, ta bort vapnen från gömslet. Detta kan vara lite knepigt i början, så bli inte besviken om det tar lite extra armbåge fett.
 7. 7
  Arbetet skinnet nedåt från övre delen av bålen till huvudet. Dra skinnet nedåt tills den vilar på skallbasen.
 8. 8
  Sever huvudet från ryggraden. Med det ska huden lossnar helt från kvarvarande kött.
 9. 9
  Med dina händer, bryta benen på armen och lederna ben. Sedan, vid lederna, bryta huden från benet med din kniv.
 10. 10
  Klä och rengör djuret, spara skinnet efter behov. Se till att djuret är ren innan du äter den. Om möjligt, kontrollera dess lever att mäta säkerheten för köttet. Spara gömslet för garvning eller annan användning.

Skinning en kanin utan en kniv

 1. 1
  På kanin knä, skjut den gemensamma ut tills skinnet lossnar från köttet. Det tar lite övning. I grund och botten är vad du gör driver knäleden i en riktning och dra i huden i andra. Detta kommer så småningom att skilja de båda åt rent.
 2. 2
  Arbeta fingrarna runt benet, tills skinnet separeras runt hela knäleden och omgivande kött.
 3. 3
  Dra knäleden upp samtidigt som du drar huden nedåt, ta bort de flesta hud från ena benet. Denna process är ungefär som att dra byxorna av, förutom dina "byxor" gömslet av kaninen.
 4. 4
  Upprepa samma process med det andra benet.
 5. 5
  Under könsorganen, arbeta handen under huden och över magen. Lossa huden från undersidan helt och hållet genom att dra av den.
 6. 6
  På kanin baksidan, precis ovanför svansen, arbeta handen under huden och över ryggen. Ta huden och dra bort baksidan tills det tar bort helt från svansen.
 7. 7
  Dra huden ner med båda händerna tills den når armarna på kanin.
 8. 8
  Bryta igenom den tunna huden som sitter mellan de främre armarna och huvudet. Gör detta med fingrarna. Även om det är dölja, bör det inte ta dig en överväldigande mängd ansträngning för att göra detta. När du har gjort detta, dra upp ärmarna och bort från köttet av armarna.
 9. 9
  Knäcka ryggen där den möter huvudet. När du rengör och klä kanin kadaver, kan du klippa bort resterande huvudet och gömma sig med en snabb slag av en kniv.
 10. 10
  Klä och rengör djuret, spara skinnet efter behov. Se till att djuret är ren innan du äter den. Om möjligt, kontrollera dess lever att mäta säkerheten för köttet. Spara gömslet för garvning eller annan användning.

Tips

 • Om du vill hålla huden, bör torkningen påbörjas omedelbart efter att huden har tagits bort. Det måste kyla av snabbt och torkar ut för att förhindra inverkan av enzymer i den dermala och angriper hårroten och få håret att falla ut.
 • Försök att huden kaninen så snart som möjligt efter sin död så att köttet inte förstöra.
 • När man drar i skinnet, dra bort det som du skulle ta dina strumpor från toppen.

Varningar

 • Var försiktig, eftersom kniven ska vara vassa.
 • Kaninen kan bära rabies så jaga dem under månaderna februari och mars endast.
 • Ta en jägare säkerhetsklass innan jakt något djur.

Saker du behöver

 • Sharp slaktarkniv
 • Handskar