Wke

Hur man läger i regnet

Camping i regnet är ingen picknick. I själva verket kan det vara direkt otäckt, eftersom vattnet bildar en enorm pöl under ditt tält, löser dina peggar och börjar bära dig neråt. Men verkligheten är att när du går camping, kommer det att finnas dagar av regn. Och snarare än att känna sig nedstämd och inte, här är några riktlinjer för att göra det mesta av de dystra. Kom ihåg, kommer den att passera och vad en fantastisk historia har du för framtida lägereld!

Steg

Hur man läger i regnet. Tänk på din semester, resa eller expedition plats.
Hur man läger i regnet. Tänk på din semester, resa eller expedition plats.
 1. 1
  Tänk på din semester, resa eller expedition plats. Är det i Maritimes i Kanada, på västkusten av Nya Zeelands eller Tasmania eller någon som har en regelbunden störtflod? Om ja, räknar regn och beredas i förväg. För andra camping destinationer, räknar fortfarande vissa nätter och dagar av regn och lämpligt förberedd. Det är alltid en god idé att titta in i prognosen för det område där du ska bo innan du beger dig ut.
 2. 2
  Få rätt tält. Medan det finns många faktorer som går in i att välja ett tält, finns det några mer specifika saker att ta hänsyn till när förutse regn:
  • Tältet ska ha en fullständig fluga ark med tillräckligt överhäng för att förhindra uppåt stänk av lera från att vara ett stort problem.
 3. 3
  Se till att tältet sömmarna väl tätade. Du vill inte vatten sipprar genom sprickor på något sätt!
  • Ingången sätt skall bilda en läpp, som ett badkar, och inte vara så platt som resten av golvet (detta är faktiskt känd som en "badkar golv"). Om golvet sluttar ned eller helt enkelt sys fast i tältduken, kommer detta låta vatten i.
  • Beläggningen av tältet ska vara vattentätt - läs etiketterna noggrannt för produktens förtjänster och nackdelar.
  • Om du är camping för en kort tid, kanske ett litet tält vara okej om du kan stå att vara i närheten med din camping kompisar. Om du stannar 3 eller fler dagar, ta det stora tältet för din egen mentala hälsa!
 4. 4
  Sätta upp tältet ordentligt. Om du måste sätta upp tältet i regnet, sätta upp en presenning över du först stoppa den inre delen av ditt tält från att förvandlas till ett bad innan du ens startar. Lägg ner en groundsheet matchar tältet för att ge extra skydd. Den groundsheet bör inte vara synlig under tältet, vecket under sidorna av groundsheet så vattnet rinner ner tältet inte kommer att fånga på groundsheet och riktas mellan groundsheet och tältgolvet. Multipitch tält såsom Macpac, Montbell och Hilleberg märken kan sättas upp med fluga och inre redan fäst så det inre inte blir våt av regnet. Om det är stormigt du kan försöka staka ut den vattentäta flyga först och arbetar under den som en rå skydd tills innertältet är installationen.
 5. 5
  Det är inte längre normalt tillrådligt att "dike" runt. De nyare badkar golv läcker inte ens i en vattenpöl. Det gör skada på campingen och lämnar en enda röra för alla om du dike runt tältet. Men om din campingplats är grus eller sand kan du dike runt tältet. Om du inte har ett val att bära till lägret dikning runt tältet kan vara nödvändig. Som badkar golv småningom läcka du kommer att vilja bära ett liggunderlag för att placera inne i tältet för att hålla torrt.
 6. 6
  Placeringen av ditt tält är mycket viktigt. Leta efter backar, vinklar, fördjupningar, mjuk jord och undvik pitching i dessa om du kan. Leta efter den högsta delen av marken på campingen. Var försiktig med att välja som din webbplats en helt plan yta av torkade sedimentet som har bildats som det blir en pöl i regn! Undvik platser med tecken på gamla översvämningar (washouts, skräp, snävt slutna utrymmen, etc). Vatten kan kanaliseras till dessa områden och översvämma dem i minuter under en storm.
 7. 7
  Använd en presenning ark som extra skydd och / eller som en dörrmatta. Om möjligt, knyt en presenning på träd, stolpar, något högt runt lägret (även på din bil), för att skapa ett "tak" över ditt tält. Se sidorna kör över kanterna på tältet och låt vattnet rinna bort från tältet. Detta kommer att bidra till att förhindra regn från direkt tjat på ditt tält. Denna lösning är oftast lättast för bil camping. Presenningen kan också placeras på marken vid entrén. Här står du, sätta våta stövlar, skor, sandaler och jackor innan du drar allt in i tältet. (Du kommer att vilja ta med plastpåsar så att du inte får det muck från dina skor i tältet.) Använder pinnar eller andra reservdelar vattentäta objekt läger som passar i ingången som något att hänga jackor över att torka. Inom parentes bör dina jackor vara hydrofoba, snabbtorkande att underlätta torktid - investera i en eller två bra yttre skikt för sakens skull hålla sig varm.
 8. 8
  Se till att det finns tillräcklig ventilation. Bor i tältet orsakar fukt från din andedräkt att kondensera till vattendroppar, som då kan falla ner på dig och dina ägodelar. Tillräcklig ventilation är nyckeln till att minimera kondens. Kom ihåg, desto mer ventilation, är mindre kondensation. Det hjälper om tältet har topp ventiler som kan öppnas.
 9. 9
  Håll snabbtorkande handdukar (pack handdukar / superabsorberande handdukar) praktiskt för att torka upp väta inne i tältet. Om den fruktade vattenflöde visas i tältet trots allt annat, tvätta det med dessa handdukar, vrid dem utanför och hänga på tork igen. Ju tidigare du torka upp den torrare du ska bo. Det är också ett tips att komma ur din mysiga väska och utreda orsaken till den droppande - kanske fluga eller guyropes behöver åtdragning eller mer luftflöde behövs.
 10. 10
  Packa rätt växel.
  • Håll ett extra ombyte i en vattentät påse, ifall allt i tältet blir blött av någon fruktansvärd olycka.
  • Håll ett par flip-flops eller lätt slip-ons vid ytterdörren. Om du är tillbaka land, välja skor som verkar mest sannolikt att vara lätt att halka på och av och dela detta par mellan er. Gummistövlar kan vara bra för att bara gå runt lägret, men ta med kängor för vandringar.
  • Regnrockar bör alltid placeras i ditt tält på natten. Det kan vara en härlig kväll under klar himmel men om det storm ambles på i natten och du lämnade regnrock under ett träd, i ett skåp eller i bilen, kommer du att förbanna. För dem som bil camping, alltid slänga in några extra paraplyer.
  • Har handvärmarna och lätta handskar händig. Även i sommar, kan lätta, vatten fobiska handskar hindrar händerna från att frysa när pitching och un-pitching tältet under regn.
 11. 11
  Har intressanta saker att göra när du har fastnat i tältet hela dagen. Ta med böcker, spel, ritmaterial, dagböcker - allt som du kan hantera i packningen eller bil som intresserar dig. Spel som är bra att ha till hands inkluderar en kortlek (många, många idéer!). Dessa är små och kompakta. Det är också bra att skriva ner idéer för ordlekar, spel som kan göras från pinnar och stenar (t.ex. Tic Tac Toe) etc i en liten anteckningsbok (eller memorera dem om du är bra på det), så att du kommer att ha massor av underhållning. Också ett liggunderlag som kan förvandlas till ett läger stol kan göra en enorm skillnad i komfort när fastnat i ett tält i timmar. Att kunna sitta upprätt när behandlingen är betydligt bekvämare.
 12. 12
  Ta ner tältet med omsorg. Om du kan ta ner tältet under flyga, så gör det och lägga undan den innan du tar ut den i regnet. Om du är camping igen i ett torrt område, sätta upp tältet vid första möjliga tillfälle att ge det gott om tid att torka i solen och vindar - det kommer att göra din kväll mer bekväm. Och om du har lyxen att kalla det slutar och går till ett hotell eller åka hem, sätta upp tältet vid första möjliga tillfälle att torka ut. Även om det innebär att hotellets parkering. Förvara aldrig ett tält när det är blött, kan det utvecklas mögel.

Tips

 • Stora återförslutningsbara plastpåsar, eller vattentäta säckar ditty, är din vän. Skor, strumpor och allt annat du kan passa in i sådana påsar är garanterade att hålla torrt, oavsett vad våt tragedi kan drabba ditt tält.
 • Ett paraply kan tyckas inte campingutrustning, men det är ovärderligt för nödvändiga resor från tältet, kryper under för att få en brand startat, fastställande ditt tält flyga eller att hålla en bebis i en ryggsäck bärare torr.
 • Överväga att köpa en presenning eller "fotavtryck" för ditt tält att lägga på marken under den. Detta kommer att bidra till att skydda golvet i ditt tält från revor och punkteringar, hålla vattnet ute. Men var försiktig så att den "fotavtryck" är helt under tältet. Eventuella utstickande kanter kan fånga regnet rann av tältet orsakar det att samla in mellan tältet golvet och fotavtryck.
 • En fyra säsong tält är en avsedd för vintern och kommer inte nödvändigtvis betyda bättre skydd från regnet. Den är byggd för snölast och kraftiga vindar. Med denna typ av tält på sommaren innebär att du bär mer tält än du behöver och det troligen kommer att bli mycket tyngre. Det kommer också att ha mindre ventilation än en 3 säsong tält.
 • Se till att ditt tält är ordentligt utstakad. Det bör vara hårt nog för att studsa en fjärdedel av av tyget. Om tyget hänger, kommer vatten pöl på den och börjar att tränga in. Medan ditt tält och regn fluga ska vara tight, gör det inte så hårt att flugan vidrör väggarna i tältet. Detta kommer att orsaka att vatten att sugas från utsidan.
 • En groundsheet under ditt tält är en nödvändighet. Men varför stanna där? Bär alltid plast soppåsar eller en regn poncho i packningen. Dessa kan ha en miljon användningsområden såsom en packliner. En stor användning är att täcka insidan av tältet golvet med en.
 • Om du är bil camping, parkera bilen så att den beskyddar dig om möjligt. Om du har en kombi, kan du köpa speciella tält som använder denna funktion i din bil (bara vara noga med att stänga alla dina interna lampor för att inte tömma bilens batteri). Detta ger dig en hel del extra utrymme och mysiga ställen att använda som det regnar.
 • Om du vistas i campingplatser med duschar, och de är varma, använd dem för att värma upp kroppen. Ganska förmodligen har du lera stänkte på dig från tältning eller omforma det eller helt enkelt från att hantera redskap i regnet, så kommer en fin, varm dusch hjälpa till att återställa ditt humör och du tillbaka på rätt spår igen. För dem tillbaka landet camping, gosa mer involverat i sovsäck-back country campare är inte där för att oroa sig för att hålla rent!
 • Ju mer vattentäta din utrustning, desto gladare blir du. Se till att dina sovsäckar är antingen vattentäta eller hydrofoba. Använd vattentäta liggunderlag. Silk torkar mycket snabbare än bomull, så överväga att använda sidenlakan. Om du är bil camping (oh, lyx!), Se till att dina kuddar och sängkläder är sådana som kan torka snabbt-låt ned kuddar och täcken hemma.
 • Man bör också ta med torra pinnar i en zip-top plastpåse. Om det regnar, kommer den lokala tändved vara för blött för att starta en brand. Håll din torra pinnar i bilen om möjligt. Om du inte har någon torr tändved, sedan använda en kniv för att raka av den första 2-3mm av trä som är fuktig. Insidan trä är torr. Få 3-4 personer gör detta för att snabbt göra tillräckligt tändande. För att få torr ved, klyva ved som om handleden-sized i fjärdedelar och halvor. träet i mitten kommer att vara torr. Ett annat ställe att leta är nära basen av träd precis under ytan på tofsen. Det kan vara anmärkningsvärt torrt i dessa fläckar.

Varningar

 • Du kan få oönskade besökare när det regnar - buggar, spindlar, kalla djur kan se ditt tält som en liten skyddad oas. Så länge de inte är ett hot, ignorera dem. Om du är fobiska av dem, får den andra personen (er) att ta itu med det.
 • När du lämnar campingen, om regnet fortfarande hälla, måste du ta ner tältet i regnet. Räkna med lera, kalla fingrar, irriterad co-tenters och våt redskap. Din tält och flyga kommer inte ha en chans att torka och kommer att vara våt-packade. Pinnar och stolpar kommer att bli blöt och eventuellt smuts-belagd (pinnar kan doppas i närliggande vattenpölar eller torkas rena med gräs). Om du måste åter kasta en våt tält samma natt på samma villkor, blir det ingen låt upp - förvänta väta råda.
 • Om du är camping på slätterna med mycket lite höga saker, och det kan finnas åskväder kan det vara bättre att placera tältet nära träd men utan att ha kontakt med dem. Blixtnedslag väljer höga föremål för strejk, så om du väljer mellan tältet och ett träd, bör det föredrar ett träd...
 • Vara mer än försiktig när du använder din entré (absiden) att laga mat i. Egentligen är det inte en bra idé alls, men ibland finns det inget val. Om du verkligen måste, hålla lågan borta från flikarna. Om det inte finns någon risk alls att din bärbara kaminen kommer att skjuta ut lågor, avstå från matlagning helt. Hitta ett träd, buske eller picknick härbärge för att laga mat i stället. Eller äter energi barer, choklad, nötter och ryckiga att hålla upp din värme och energi. Även kalla bakade bönor rakt av kan är bättre än ingenting.
 • Innan du väljer en plats att sätta tältet, först ha en komplett titta på landskapet. Planerar du att placera tältet nära ett berg? Kom ihåg att vatten tenderar att hälla ned kullarna när det regnar, och ibland gör stora strömmar. Hitta en säker plats.
 • Besvara samtalet av naturen omsorgsfullt klädd. Gå inte ut i ditt sovande kläder. Du kommer bara att bli ledsen när du halkar tillbaka i väskan! Sätt på en kavaj och om det är häftiga, sätta på vattentäta byxor och gummistövlar. Om det är tillräckligt varmt, är det faktiskt bättre att ta bort leggings och bara pop i dina underkläder. Dina ben kommer att torka mycket snabbare än alla kläder på dem. Pop på en hatt - även en mössa är bättre än ingenting, och det är en smärta som har en våt huvudet i sängen. Lämna strumpor i tältet. Som med benen, fötterna torkar snabbt och det är bättre att ha varma sockor att smälla dem tillbaka in än våta strumpor. Ett alternativ är att använda en "kissa flaska" en stor Lexan flaska med en stram skruvlock och tydligt märkt för sitt avsedda ändamål. Flaskan kan tömmas och rengöras nästa dag. Om du har någon flaska men vill inte gå ut, är ett annat alternativ (kan vara pinsamt) att bara kissa i en behållare, kasta urin utanför och lämna behållaren i regnet för att få en bra sköljning. Alternativt kan du ha möjlighet att kissa i vestibulen på ditt tält, särskilt om den är vänd neråt.
 • Köp kvalitet vattentät växel (Det inkluderar gummistövlar!) Och inte billig. Det finns inget värre än blöta tårna hela natten.
 • Gör inte en dränering vallgrav runt tältet om du inte är i allvarlig vatten-loggning problem. I motsats till tänkande utomhus slott-invånare, hjälper vallgraven inte tält med golv så mycket som floorless tält av gamla (och om du har ett tält utan golv, är det definitivt dags att uppgradera). Om tillbaka landet camping och det finns verkligen inget alternativ, se till att du i-fylla någon vallgrav kreativitet så nära nyskick som du kan göra det innan du lämnar platsen.