Wke

Hur man startar ett förstoftningsförfarande snöslunga motor

Ibland behöver förbränningsmotorn kraftutrustning (gräsklippare, motorsågar, sträng trimmare, lövblåsare, etc.) inte enkelt starta eller smidigt. De är de två vanligaste klagomålen. Mellan regelbundna tune ups, här är vad kan du göra nu när gräsmattan behöver skära eller behov uppfarten ska rensas från snö. Läs helt innan du försöker.

Steg

Hur man startar ett förstoftningsförfarande snöslunga motor. Tappa bränsle om det har suttit.
Hur man startar ett förstoftningsförfarande snöslunga motor. Tappa bränsle om det har suttit.
 1. 1
  Tappa bränsle om det har suttit. Om bränslet stagnerat (sitter mer än ett par månader) i tanken eller förvaringsbehållaren, bör det inte användas. När bränslet sitter utan en stabilisator, börjar det att bryta ner och kommer inte att bränna lika lätt som "färsk" bensin. Om detta är den första driften av snöslungan med samma gas sedan sist, är gasen stagnerat. Sifon bränsle från tanken eller öppna bränsleledningen vid någon lämplig punkt mellan tanken och förgasaren för att tillåta bränsle att rinna ned i en behållare är minst lika stor som tanken. Fyll på tanken med färskt bränsle som krävs av utrustningen.
 2. 2
  Bestäm om bränsle i eller läggas till tanken innehåller etanol. Om inte, lägg Drygas (eller motsvarande) bränsle tillsats för att hålla fukt (vatten) i bränslesystemet från frysning. Bränslen bestående av en etanolinblandning behöver inte denna tillsats eftersom etanolen har samma funktion. Etanolen kombineras med fukt för att förhindra den från att frysa - och gör det möjligt att komma in i förbränningskammaren där den passerade med avgaser.
 3. 3
  Använd bränsle under samma säsong det köps. På många områden som upplever stora variationer av säsongsbetonade temperaturer, återförsäljare säljer bränslen med modifierade formler som hjälper kompensera för dessa variationer. Bränslen som köps under våren, sommaren och hösten fungerar inte liksom de formuleras och görs tillgängliga för köp under vintermånaderna.
 4. 4
  Inspektera tändstiften. Byt till nya, riktigt gapade tändstift om det behövs. Om en ersättare tändstift är inte tillgänglig, kan den gamla tändstift rengöras med en gammal trasa. När ren och torr, förbereda för att ta bort smuts och avlagringar kvar på elektrodytorna genom att vika ett fint sandpapper eller smärgelduk så att båda sidor är grov. Skjut papper / trasa i gapet (mellan elektroderna), fram och tillbaka flera gånger. Rengör eventuella avlagringar från vita keramiska isolatorn runt centrum elektrod med ett litet vasst verktyg. Ta bort alla vänster över grus och skräp från tändstiftet genom sprutning elektrisk kontakt renare, blåsning med tryckluft eller torka rent med en trasa. Sätt tillbaka tändstiftet. Dra inte åt.
 5. 5
  Inspektera luftfiltret. Byt eller dammsug om smutsigt eller igensatt. Igensatta luftfilter minska luft som krävs vid förgasaren från att nå förbränningskammaren, och resulterar i svårigheter att komma igång, grov löpning och svart avgasrök. Vanligtvis kommer luftfiltret på en snöslunga överleva länge dess sommartid motsvarigheter, eftersom det finns betydligt färre partiklar av smuts, gräs, löv, pollen att avsättas på filtret i vintertid.
 6. 6
  Ansök startvätska till luftintaget. Spray startvätska eventuellt med bort luftfiltret, direkt in i förgasaren. Startfluidum är en mycket brandfarlig vätska som kan antändas lättare än bensin. Använd endast enligt anvisningar på etiketten på burken. Ett alternativ som fungerar bra är att placera en 100 watts lampa nära luftrenaren i några minuter. Detta värmer luft och bränsle och hjälper det förångas och är mycket säkrare än eter.
 7. 7
  Inspektera bränslefiltret. Som antytts ovan, kan driva utrustning som används i köldgrader lider av fukt i bränslet och linjer blir frysta. Om det inte går att starta efter byte bränsle, kan bränslefiltret vara igensatt med is. Avlägsna filtret till ett varmt område. Torka filterkroppen ren och torr. Inspektera för sprickor. Se under upptining. Leta efter vätska rinner från andra platser än där bränsleledningar ansluta. Bränsleläckage från andra platser visar sprickor i filtret kroppen. Töm ut all vätska och kasta filtret om det finns några bevis för sprickor, annars installera. Medan en sprucken filter bör bytas så snart som möjligt, kan det vara möjligt att ansluta bränsleledningen till förgasaren direkt (om det är tillräckligt lång och rätt diameter). Detta är en temporär fix bara.

Tips

 • Häll bränsle genom en trasa eller papper kaffefilter (om behållaren saknar en skärm) för att förhindra att is kommer in i tanken under tankning.
 • Spara kostnader för bränsle stabilisator. Om det inte går att använda all bensin i säsongen är det köpt, häll kvar bensin i bilen bensintanken.
 • Kontrollera din modell hemsida är alltid det bästa alternativet för att felsöka innan du försöker något annat.
 • Lägg Drygas tillsatser typ bränsle i bränslelagringstankar att förhindra fukt från att frysa. Blanda enligt anvisning.
 • Kontrollera alltid (och justera om det behövs) gapet på någon tändstiftet innan du installerar i motorn.
 • Kontrollera och fylla på / byta motorolja.
 • Har kraftutrustning professionellt service med jämna mellanrum för att hålla fungerar optimalt.
 • Som vintern avtar, blanda 2 cykel bränslen endast vid behov. När 2 cykel bränslet blandas det inte bör införas för en 4 takts motor.
 • Om motorn fortfarande går ojämnt eller stannar, rengör förgasaren kommer troligen att krävas. En full "riva ner" är oftast inte behövs, men en enkel rengöring av kapitalbasen, skål och öppningen kommer att lösa de flesta av dessa problem. Justera ställskruvarna och inställningar blandningen på förgasaren inte bör göras. Även rengöringen är inte komplicerat, det finns små delar som kan falla och gå förlorade om inte är försiktig. Konsultera motortillverkaren handbok eller hemsida om du är osäker hur man demonterar / återmontera.

Varningar

 • Håll öppen eld och gnistor av något slag från bränslen, inklusive bensin och startvätskor.
 • Inaktivera möjligheten för motorn oavsiktligt börjar medan du arbetar på motorn. Detta kan göras så enkelt som att ta bort tändkabeln från tändstiftet, koppla nyckeln (om sådan finns) eller gasreglaget till läge OFF, eller kortsluter tändstiftet till jord.

Saker du behöver

 • Ratchet & socket set
 • Tändstiftshylsa
 • Spark gauge stiftgapet
 • Sandpapper eller smärgelduk (fin)
 • Tändstift (er)
 • Luftfilter
 • Bränslefilter
 • Bruksanvisning (för tändstift, filter, olja och bränsle uppgifter oktan)
 • Startvätska
 • Elektrisk kontakt renare (aerosol)
 • Ren, torr trasa
 • Bränsle
 • Torr gas bränsle tillsats eller motsvarande
 • Gamla container dimensionerad för att fånga bränsle i tanken
 • Motorolja / 2 cykelolja
 • Vakuum