Wke

Hur ta isär en AK 47

Den AK-47 automatkarbin är en populär skjutvapen med en rik historia. Precis som alla andra skjutvapen AK-47 kräver regelbundet underhåll. Följ dessa steg för att säkert och effektivt fält-band en AK-47.

Steg

Hur ta isär en AK 47. Se till att skjutvapnet är oladdat, och magasinet avlägsnas.
Hur ta isär en AK 47. Se till att skjutvapnet är oladdat, och magasinet avlägsnas.
 1. 1
  Se till att skjutvapnet är oladdat, och magasinet avlägsnas. Dra tillbaka laddning handtaget för att mata ut inmatade rundor.
 2. 2
  Ta rengöringsredskapet placerad på framsidan av geväret under pipan.
 3. 3
  Avlägsna bulten luckan genom att trycka på knappen på baksidan av bulten luckan framåt. Detta kan ta lite jiggling, men oftast bara använda ett konstant tryck dra kåpan uppåt och bakåt (mot kammen och uppåt).
 4. 4
  Avlägsna bulten våren. Tryck på samma knapp mot framsidan av pistolen, skjuta den ur sin kanal. Ta bort genom att dra den bakåt.
 5. 5
  Dra ut bulten och laddning handtaget.
 6. 6
  Använd rengöringssats verktyg för att låsa gasröret (spaken på sidan av din bakre sikte). Spaken skall peka i rät vinkel mot pipan.
 7. 7
  Ta gasröret.
 8. 8
  Vid denna punkt, kan du rengöra din skjutvapen med olika lösningsmedel eller oljor. Enligt min erfarenhet, är Hoppes Gun Oil är en av de bästa.
 9. 9
  Utför dessa steg i omvänd ordning för att återmontera ditt skjutvapen. Om du fastnar, hitta ett online-forum för att hjälpa dig.

Tips

 • Bulten täcka kan vara svåra att ersätta. Helt enkelt placera den i rätt position och tillämpa fast nedåtriktad kraft på baksidan av det tills det klickar på plats, med knappen sticker ut i ryggen där det gjorde ursprungligen.
 • Gasen Röret behöver inte rengöras så ofta som kammaren, bult, eller fat.
 • Detta kräver övning. Det finns flera webbplatser som är utformade för att hjälpa dig om du har problem.

Varningar

 • Alltid vara säker på att vapnet är oladdat.
 • Behandla skjutvapen med omsorg och respekt, eftersom de är farliga. Alltid behandla dem som om de är laddade (hålla nosen pekade i en säker riktning på alla gånger).

Saker du behöver

 • Original rengöring verktygslåda, eller tång
 • Lösningsmedel och oljor
 • Plåster, och städning stavar (om du planerar också rengöra din skjutvapen)