Wke

Hur att hålla sig smal

Har du problem med att balansera dina matvanor och hälsa? Den här handboken innehåller några grundläggande tips för att upprätthålla hälsosamma matvanor för att hålla din kropp "tunn". Du kan också följa pyramiden!

Steg

Hur att hålla sig smal. Ät rätt mängd livsmedel.
Hur att hålla sig smal. Ät rätt mängd livsmedel.
 1. 1
  Moderering. Vid servering din egen måltid, är det bäst att ha bara tillräckligt med mat på tallriken för att undvika över-ätande. Om du inte kan gå på en diet, på grund av hälsoskäl eller viljestyrka frågor, gör det inte! Ät bara tillräckligt med mat för att hålla tygla din hunger, sedan stopp.
 2. 2
  Balans. Försök alltid att balansera dina måltider enligt grundläggande näringsmässiga kategorier. Till exempel bör det finnas en bra blandning av proteiner, vitaminer, mineraler, fibrer, kolhydrater, fett, etc. i dina måltider varje dag.
 3. 3
  Variation. Att äta en mängd olika livsmedel från varje baslivsmedel grupp kommer inte bara att gynna din kost, kommer det också hjälpa dig att hålla borta från cravings skräpmat.
 4. 4
  Undvik munchies. Äta skräpmat mellan måltiderna är inte bra för dig. Men snacking på hälsosam mat mellan måltiderna, förutom att skära ner storleken på dina måltider, kan bidra till att öka din ämnesomsättning. Detta kommer att låta kroppen bränna kalorier i en snabbare takt.
 5. 5
  Motion. Dietister och andra yrkesgrupper rekommenderar motion som en viktig del av någon diet eller viktminskning plan. Dessutom listar varenda modern diet plan det som ett krav. Motion är också en viktig komponent i att hålla tunt, men det kan ta någon form av verksamhet eller rörelse såsom promenader. Läkare rekommenderar 30-60 minuter (beroende på intensitet) av aerob aktivitet minst fem dagar i veckan för att gå ner i vikt.
 6. 6
  Var fokuserad. Gör ditt bästa för att ta dig bort av livsmedel. Var du än väljer att tillbringa tid, gör så bort från skräpmat. Gör det obekvämt för dig till mellanmål på skräpmat.
 7. 7
  Ät rätt mängd livsmedel. Att äta rätt mängder mat håller dig frisk och sund. Alltid hålla ögonen vidöppna, och kom ihåg att du måste vara i toppform.
 8. 8
  Undvik restauranger. Försök att inte gå nära platser som kan vara dåligt för din diet, såsom restauranger och snabbmat ställen. Matställen som inte erbjuder hälsosamma menyalternativ och måltider bör undvikas.
 9. 9
  Ät fullkorn snarare än bearbetade ettor (fullkornsbröd i stället för vitt, till exempel) och mindre kokta grönsaker i stället för mer-kokta. Ju mer bearbetat ett livsmedel är, desto högre glykemiskt index, eller mer troligt att din kropp är att förvandla det till fett.
 10. 10
  Ät en hälsosam frukost. Att ha ett ägg på morgonen är en av de bästa sätten att gå ner i vikt, eftersom högkvalitativt protein håller dig mätt längre. Viss forskning har visat att en stor frukost och mindre lunch och middag kan vara friskare än en annan kombination. Detta beror på att efter fasta genom natten, behöver din kropp energi och kommer att bränna maten istället för att lagra det.
 11. 11
  Försök att begränsa rött kött i din kost (nöt och fläsk) till en eller två gånger i veckan. Istället äter kyckling, kalkon eller fisk (inte stekt!) För att få magert protein. Lean protein är mindre sannolikt att förvandlas till fett. När du lägger köttet på din måltid, portion till 1/4 av din tallrik. Detta kommer att få dig precis rätt mängd protein per dag.

Tips

 • Hoppa inte över måltider såsom frukost, för du faktiskt kommer att gå upp i vikt, eftersom din kropp behöver kommer att minska och när du äter frukost igen, kommer din kropp lagrar allt fett.
 • Om du bara försöker att hålla kroppen fin och tunn äta mindre portioner varje dag, men äter en tre måltider om dagen varje vecka. Och glöm inte att träna!
 • Om du menar allvar om att bibehålla fokus, kan det vara bra att undvika platser såsom biografer, fester, restauranger och andra sammankomster som fokuserar på mat. Eller bara inte äta någon mat där.
 • Lägg enzym kosttillskott till din diet eftersom de är den katalysator som bränner maten intas.
 • Om du inte kan hålla jämna steg med din dagliga kost, eller om du inte vet hur mycket du äter, kan du göra ett diagram. Kolla på det när du har ätit så mycket som du ska.
 • Undvik att äta rätt innan din ämnesomsättning saktar ner. Till exempel, inte äta sent på kvällen, innan du sover, och inte äta före en längre period av inaktivitet. Om du gör det triggar kroppens mekanism för att lagra fett.
 • Vikt och hälsa är direkt relaterade, men kroppsfett och hälsa har ett närmande. Ideal kroppsfett procent är baserad på kön och längd. Det är bäst att rådgöra med en läkare och / eller dietist för att hitta din perfekta procent kroppsfett.
 • Vad kan du också prova är vissa dagar för att äta en mycket hälsosam frukost, och sedan snabbt resten av dagen. Frukost är nyckeln till viktminskning, och du kommer att gå ner i vikt snabbare om du gör detta.
 • Vistas tunn kräver rätt balans mellan kalorier in och kalorier ut.

Varningar

 • Att äta för lite kommer att beröva kroppen av sina näringsbehov.
 • Var inte alltför besatt av att följa någon diet, plan, eller äta vana. Det finns plats i de flesta goda kostvanor för en efterrätt då och då.
 • Överdriv inte. Håll ett stadigt intag av näring och undvika fasta. Fastan, eller snarare vistas borta från mat i långa perioder under en dag, kommer att svälta kroppen. När din kropp är svalt för mat, växlar det metabola kugghjul och fokuserar på att lagra fett istället för att bränna kalorier.

Saker du behöver

 • Nutrition diagram, den nya amerikanska matpyramiden guide, och / eller böcker om näringslära
 • Personligt schema för planerade måltider
 • Träningsplan
 • En partner eller grupp av personer som kanske kan hjälpa dig (valfritt)