Wke

Så slå blues

Det finns en punkt i allas liv när det blir ner dig. Du har ingen energi och vill inte göra något annat än sova och stanna hemma, men nyckeln till att bli av med dessa ner perioder mår bra om dig själv och ha självförtroende. Du kommer att behöva gå av din rumpa att göra det.

Steg

Så slå blues. Drink 1 till 2 liter färskvatten.
Så slå blues. Drink 1 till 2 liter färskvatten.
 1. 1
  Drink 1 till 2 liter färskvatten. Gör detta varje dag.
 2. 2
  Ut ur huset: gå en promenad, gå på restaurang, gå ut med vänner även om du inte känner för det.
 3. 3
  Gå med i en sport: det finns många idrottslag du kan gå i skolan. Du kan börja på sådana platser som YMCA.
 4. 4
  Gå med i ett gym eller träna hemma: komma i form eller pumpa järn verkligen kan öka ditt självförtroende nivå.
 5. 5
  Om du bara inte känner för att göra något, lyssna på musik, något som inspirerar dig och ger dig motivation.
 6. 6
  Se till att du äter ordentligt: När du är deprimerad, du sannolikt inte att äta rätt (antingen för mycket eller för lite). Ändra din kost och äta mer grönsaker och frukt, minns du är vad du äter.
 7. 7
  Gå med i en klubb: Om du är i gymnasiet, gå med i en klubb samhällstjänst, hjälpa andra ger dig en känsla av prestation och lycka
 8. 8
  Om du inte är den sportiga typen eller hjälpa typ: Öva något och bli riktigt bra på det, till exempel musik eller konst. Spela musik kan ibland verkligen låta dina känslor ut till världen, och se till att du spelar med vänner också. Också, ibland videospel butiker värd turneringar på kortspel och Nintendo-spel, bara gå med och tävla för att testa dina kunskaper med andra människor som delar dina intressen.
 9. 9
  Säga några böner om du är religiös, kommer de att hjälpa dig att känna dig mer ansluten med dig själv.
 10. 10
  Om du inte är religiös försöka läsa moderna böcker om självhjälp som erbjuder moderna meditation som du kan göra.
 11. 11
  Go dans

Tips

 • Ditt humör beror mycket på din kost, så försök att äta hälsosamt istället för att äta skräpmat.
 • Räkna ut vilka aktiviteter du gör när du är glad, att du inte göra när du är deprimerad. Ibland gör dessa saker kan hjälpa till att lyfta humöret.
 • Depression är ofta förenat med sorg eller förlust. Att hitta hälsosamma sätt att trösta dig kan hjälpa dig att få igenom depression.
 • Människor tillbringar mer tid ensam när de är deprimerade än när de är glada. Avsiktligt umgås med andra människor kan hjälpa till att lyfta humöret. Detta kräver inte nödvändigtvis interagera med människor om interaktion är för svårt i början. Ibland bara komma ut ur huset och vara runt människor (umgås på ett bibliotek, musikaffär, sportevenemang, eller mall) kan hjälpa till, även om du är fortfarande ensam.
 • Höjning ditt förtroende nivå är nyckeln till att få igenom depression. Så tveka inte att gå ut och gå med i en klubb eller ta upp en hobby.
 • Ät frukost, lunch och middag som en familj tillsammans.

Varningar

 • Om dessa känslor kvar för mer än en månad, söka professionell hjälp. Du kan vara kliniskt deprimerad.
 • De flesta människor har tankar om självmord någon gång i tiden, även om de flesta människor inte agerar på dessa tankar. Om du ibland tänker på självmord, låt inte detta skrämma dig. Men litar du att prata med om detta. Om det inte finns någon som du känner dig bekväm att diskutera dina tankar om självmord, söka en kris linje, självmord hotline, eller en psykisk hälsa byrå. Detta gäller särskilt om du har specifika planer om hur du skada dig själv, när eller var man gör det, för avsikt att följa upp med din plan, eller om du har fått möjlighet att göra det.