Wke

Hur att övervinna hetsätningsstörning

Hetsätning (även känd som Binge Eating Disorder, hetsätning Beteende och känslomässigt ätande) är den vanligaste ätstörning enligt en ny studie från McLean Hospital och Harvard Medical School. Deras fynd är chockerande, vilket gör det till ett "stort folkhälsoproblem". Men om du är redo att sätta stopp för din Binge Eating Disorder, det finns en lösning.

Steg

Hur att övervinna hetsätningsstörning. Känn förtjänta av dig själv.
Hur att övervinna hetsätningsstörning. Känn förtjänta av dig själv.
 1. 1
  Känn förtjänta av dig själv. Du måste känna att du är värdig nog att ändra dina vanor hetsätning. Först efter att du gör detta och förbättra din kan du vinna kriget över Binge Eating Disorder.
 2. 2
  Kasta ut allt som du binge på. Kom ihåg att om maten inte är lätt tillgängliga för dig, kommer det att bli svårare att binge äta. Detta gäller även kommer - när du inte köpa saker som du kanske binge äta, blir det lättare att erövra en binge när du är hemma.
 3. 3
  Håll en dagbok. I din journal, registrera alla binges och vad var närvarande under binge. Anteckna alla detaljer, inklusive tid, dag, vad du ätit, hur mycket du åt, och hur du kände före och efter binge. Journalföring är ett bra verktyg eftersom det kommer att ge insikt till dig om varför du vänder dig till mat som du gör. Detta kommer att bidra till att begränsa dina binges så att du kommer att kunna se eventuella likheter som händer när du omåttlig äta.
 4. 4
  Hitta ett sätt att slappna av. Avkoppling är mycket viktigt för att rensa ditt sinne och vända sig bort från omåttlig., Ta ett varmt bad, skämma bort dig själv, gå en promenad på en trevlig dag, meditera, eller bild själv någon annanstans där hetsätning är inte en del av din. En annan sak som du kan göra för avkoppling är att gå för en trevlig enhet. Kanske du bor vid havet eller en sjö. Kanske har du några stora natursköna vägar. Kom bara ihåg att inte ta något med dig och försöka att inte köra med snabbmat restauranger, eller några ställen som säljer mat för den delen. Du vill göra binge försvinna - du vill inte frestas och ge i.
 5. 5
  Prata om problemet. Prata med en eller någon annat som du kan om hur du mår. Om du är upprörd, ventilera dina frustrationer ut till dem. Bara att ha någon kommer att vara till stor hjälp för dig. Du kommer att känna att en tyngd har lyfts från dig efter att du får allting i bröstet.

Tips

 • Det finns många saker du kan göra istället för hetsätning:
  • Gå en promenad. Försök att verkligen ta in allt vackert utanför och flytta fokus från mat till de vackra blommorna du ser, de fina husen du ser, eller av naturen som omger dig.
  • Gör vissa konst och hantverk. Sy, måla, rita - skapa ditt eget mästerverk. Du kan fånga hur du mår i din konst.
  • Spela ett instrument. Spela piano, fiol, trumpet, eller något annat instrument som du gillar.
  • Ta en trevlig, avkopplande bad. Dämpa belysningen, sätta på avslappnande musik, tända några ljus, blunda och känna lugnet tar över hela kroppen.
  • Lyssna på musik. Sätt på vad får dig att må bra. Sjunga högt även bidrar till att sätta dig på gott humör.
  • Skriv ner exakt vad du känner i din journal. Skriv om vad som hände den dagen för att få dig att känna att du vill vända dig till hetsätning. Du kommer att må bättre när du har dina känslor från din bröstkorg. I kommande dagar, kommer du att kunna se tillbaka på de tider som du inte givit in till hetsätning. Om du inte binge äter du kommer att må bättre om dig själv och minska mängden gånger problem uppstår.
  • Säg en affirmation högt och med känsla bakom det. Lägg denna bekräftelse ner och lägga upp det överallt du kan så att du alltid påminns om hur du vill vara. Sätt en kopia av den på kylskåpet eller på skafferi dörren så att du tänka om hetsätning. Alltid försöka prata dig ur hetsätning.
  • Gå till en enhet. Plocka upp din licens och nycklar och gå till en enhet. Så länge du känner dig trygg, lämna alla kontanter och kreditkort hemma. Försök att köra i ett område där det inte finns en massa frestelse för mat om du tar med pengar med dig. Detta kommer åtminstone göra det svårare att binge äta.
  • Plocka upp någon form av upplyftande bok som du kan hitta. Läsa berättelser om att motivera människor som gick igenom utmaningar kommer att ge hopp till dig. Det finns många inspirerande berättelser där ute.
 • Förstå att ofta tvångsmässigt binging orsakas ofta av en undermedveten behov av att äta som är helt separat från hur du känner dig själv. Du kanske inte känner sig deprimerad eller har några andra uppenbara problem. Om det händer dig, så har du ett tvång att äta.
  • Om du har en undermedveten tvång att äta, kan det hanteras genom EFT (Emotional Freedom Technique) eller EMDR (Eye Movement Desensibilisering Ombyggnad).
  • EMDR kräver en legitimerad psykoterapeut. EFT kan göras av en utbildad rådgivare.