Wke

Hur att vaxa en snowboard

Regelbundet vaxning din snowboard kommer att förlänga dess livslängd och håller det snabbt.

Steg

Hur att vaxa en snowboard. Säkra snowboard i ett väl ventilerat utrymme med basen uppåt.
Hur att vaxa en snowboard. Säkra snowboard i ett väl ventilerat utrymme med basen uppåt.
 1. 1
  Säkra snowboard i ett väl ventilerat utrymme med basen uppåt. Det enklaste sättet att bygga en monter för att arbeta på en snowboard är med 2x4 är skruvas ihop, med ett skikt av gummi fäst till toppen. Detta kommer att hålla brädan på lämplig höjd, och hindra den från att röra sig när du arbetar med den.
 2. 2
  Ta bort det gamla vaxet från din styrelse med bas renare. Du kan köpa grundrent från någon snowboard butik. Om du letar efter ett kostnadseffektivt alternativ, kan du köpa fotogen för betydligt billigare från en järnaffär. Fotogen är mycket effektiva för att avlägsna vax från basen av en snowboard, men det kräver att du vara försiktig när du använder den. Rök inte vid rengöring av styrelsen. Snabbt torka upp utspilld fotogen och lämna till deponi.
 3. 3
  Upphandla ett järn för vaxning din snowboard. Du kan köpa en järn från en snowboard butik, eller så kan du bara någon gammal traditionell järn. På en traditionell järn, först se till att din mamma inte kommer att bli arg för att förstöra henne helt bra järn. När du har fastställt att järnet aldrig mer kommer att användas på kläder, ställa järnet direkt mellan bomull och ull. Denna temperatur inställning är idealisk för vaxning en snowboard.
 4. 4
  Bestäm temperaturen där du kommer att rida, och köpa en lämplig temperatur vax (varmt, runt, kallt, etc). Håll strykjärnet över basen av din snowboard och tryck vaxet i den. Droppa vaxet längs kanterna, och ner i mitten. Sprid vaxet ut över hela snowboard. För ett runt allmänt vaxning, tillämpa kallt vax på kanterna och viktigaste kontaktpunkter (nos och svans) och sedan varmt vax ner i mitten av brädet.
 5. 5
  Applicera järnet direkt till snowboarden bas och sprida vaxet i ett tunt skikt, att hålla järnet förflyttas kontinuerligt.
 6. 6
  Låt vaxet svalna i 30 minuter.
 7. 7
  Ta bort överflödigt torkat vax från basen med din skrapa, med full längd slag från spets till svansen bara. Gå över problemställen med korta, snabba drag. Oroa dig inte om du känner att du tar bort överflödigt vax. All nödvändig vaxet absorberas in i basen.
 8. 8
  Buff basen med ett tygstycke liknande material. Håll alla motioner från spets till svansen
 9. 9
  Få en hård borste och dra borsten från spets till svansen lätt. Att göra detta kommer att strukturera basen. Du kan köpa en borste på din lokala snowboard butik, eller från din lokala järnaffär för betydligt billigare.

Tips

 • Irons gjorda speciellt för vaxning finns att köpa, men kommer ett gammalt strykjärn göra jobbet. Använd inte det igen på kläderna!
  • För bästa resultat, använd vax avsett för den typ av snö (mjukt och slaskigt, kallt och hårt) du kommer att rida på.
 • När vaxning en snowboard, är tricket att inte ha vax på basen, utan snarare i basen. Vid uppvärmning basen, absorberar det den nödvändiga vax. Vid skrapning, tycker inte illa om du känner för att du tar bort massor av vax. Det enda nödvändiga vaxet är i själva basen redan.
 • Ett användbart tips för att förstå hur man korrekt att vaxa en styrelse, är att förstå hur vax fungerar.
  • Vax i sig inte är halt, det är faktiskt ganska hög friktion.
  • Vad händer dock med en snowboard, är den huvudsakliga kontaktpunkten är toppen av din styrelse där näsan möter resten av basen.
  • Här friktionen är på det högsta, och vaxet faktiskt smälter ett tunt lager snö.
  • Styrelsen rider därefter på detta tunna skikt av smält snö (numera vatten).
  • Därför är överflödigt vax faktiskt kontraproduktivt att ha en snabb rörelse snowboard

Varningar

 • Var försiktig när du arbetar med järn och varmt vax, inte bara kan vaxet bränna huden, kan det skada kläder och mattor.
 • När du använder vax på ett strykjärn, använd den inte på kläder och se till att alla runt omkring dig vet att inte använda det på kläder. Det kommer mycket snabbt att skada eller förstöra kläder
 • Om du väljer att använda fotogen som bas renare istället för traditionell citrus grundrent (fotogen är ett betydligt billigare alternativ), rök inte medan vaxning ombord.