Wke

Hur beräkna avstånd med en mil dot kikarsikte

Mil Dot är optik som tillåter användare att enkelt beräkna avståndet till ett mål utan fancy utrustning. Ursprungligen användes av ubåt periskop, har det skalats och återimplementerad för militär och fritids tävlingsskyttar att bestämma avstånd föremål eller att tillåta bullet drop ersättning. När grunderna är inlärda, kan beräkna avstånden vara snabb och smärtfri användning Mil Dots.

Steg

Hur beräkna avstånd med en mil dot kikarsikte. Kikare och periskop mil prickar är inte samma sak som mil kikarsikte prickar.
Hur beräkna avstånd med en mil dot kikarsikte. Kikare och periskop mil prickar är inte samma sak som mil kikarsikte prickar.

Bakgrund

 1. 1
  Kikare och periskop mil prickar är inte samma sak som mil kikarsikte prickar. De mäter samma typ av kantiga avstånd, men är faktiskt 10 mil i stället för bara en, vilket är mer lämpad för prickskyttar användning.
 2. 2
  En mil är 1-6,175 av en cirkel. Men för att förenkla beräkningarna, beräknar den amerikanska militären dem som 1-6,400 av en cirkel. Rysk-baserade oscilloskop är satt till 1-6,000 av en cirkel. Detta innebär att det är upp till en 3% fel i avstånd beräkningar.
 3. 3
  När man tittar på mil prickar genom en omfattning, är en mil avståndet från centrum av en punkt, till mitten av nästa punkt (inte utrymmet mellan punkter). Varje prick är 0,2 mil och utrymmet mellan punkterna är 0,8 mil till den runda armén typ mil dot riktmedel.
 4. 4
  Mil avstånd på bak-plan hårkorset på en variabel effekt räckvidd är oftast bara exakt på högsta effekt.

Mätavstånd

 1. 1
  Beräkna avståndet till objektet genom att multiplicera höjden (eller bredden) på objektet med 1000 sedan dividera med antalet mil att objektet spännvidder.
  • Till exempel: en sex fot hög objektet (2-yards) vilket är åtta Mils i storlek är 250-meter bort. 2 x 1000/8 = 250.
 2. 2
  Beräkna så noggrant som möjligt, och eventuella "extra fel" (själv) är fel i avstånd som inte kan accepteras.
  • Sub-dela Mil Dots så mycket som möjligt, och vara så noggranna att uppskatta storleken på objektet som möjligt.
  • Objektet är fem fot (1,67-meter) bred och spänner över 2.8 Mils är 596-meter bort.
  • En gissning att objektet är 2-meter i stället för 1,67 skulle innebära en bedömning av över 100 meter skillnad som kan betyda en träff eller en miss på över fem inches med en standard.
  • Att vara i rätt tänkesätt, beräkna storlekar av objekt till den tionde av en gård (är att 3.4-meter eller 3,5?). Beräkna span i Mils också till tiondels Mil. Båda dessa kommer att ta praktiken, men perfekt uppskattningar är det enda sättet att få perfekt intervall beräkningen.
 3. 3
  Använd en miniräknare om det behövs. Vissa ekvationer kan bli ganska komplicerad, och noggrannhet är nyckeln, men hastigheten av en kalkylator kan också hjälpa i vissa situationer.

Tips

 • Om du räknar på storleken på objekt i meter, kommer avståndet till objektet vara i meter (för den delen, kommer någon mätsystemet beräkna exakt - storlek målet i inches till inches till målet, mil till kilometer, famnar till famnar).
 • Starkare monterad tillämpningsområdet innebär också att du kommer att glömma ditt mål efter rekylen. Mindre kraftfull räckvidd kan du sikta snabbare, i en blixtsnabb läget.
 • Att kunna hålla omfattningen stadigt kommer att påverka hur exakt du kan mäta span i Mils i målet.
 • MIL Dots kan också användas för bullet drop ersättning eller sidojusterskruven.
 • För bättre avståndsberäkningar du vill använda avancerade oscilloskop på ett stativ, eftersom monterade omfattningar kan vara skrymmande, eller skadas om du tappar geväret.

Varningar

 • Sloppy intervall uppskattning kommer från slarviga uppskattning av storleken på målet och spännvidd Mils.
 • Var noga med att följa alla statliga och lokala lagar när du fotograferar. Observera att många lagar om skjutvapen förändras drastiskt från stat till stat, och kan även växla mellan länen eller ens städer.
 • Skjutvapen kan vara mycket farlig och till och med dödliga. De bör endast användas av erfarna skjutvapen användare eller under direkt överinseende av en expert skjutvapen instruktör.