Wke

Hur brottas

Så du är intresserad av att ansluta din skola brottas laget eller vill brottas för turneringar? Brottning är en av världens äldsta sporter, och mer komplicerat än du kanske tror. Denna artikel kommer att gå igenom grunderna som de praktiseras i idrott, men det finns många olika typer av brottning och sport brottning är bara en!

Steg

Hur brottas. Håll en låg tyngdpunkt.
Hur brottas. Håll en låg tyngdpunkt.
 1. 1
  Få växeln. Med nästan varje idrott kommer utrustning eller kläder i samband med att idrotten. Saker du behöver kommer att listas nedan.
 2. 2
  Bemästra hållning. Utgå från en stående position. Sedan separera fötterna något så att du kan passa en medelstor kudde mellan dem. Sedan, böj knäna och svanka. Slutligen, placera händerna framför dig.
 3. 3
  Håll en låg tyngdpunkt. Bredda benen kommer hjälpa till med detta. Du vill göra det mycket svårt för någon att störta dig över. Hålla din vikt sprids mellan båda fötterna. Bo på bollar av dina fötter.
 4. 4
  Öva din droppe steg. Först, få in i din hållning. Andra, sänka din nivå och ta ett steg med din bly fot. Tredje, faller till din dominanta benet knä och dra din icke-dominanta benet igenom och komma till ett knä med din icke-dominanta benet. Om du är en högerhänt, bör du hamna på höger knä. Även när du har kämpat ett tag kan du utveckla en neutral hållning och inte nödvändigtvis har en lead fot, men du behöver inte oroa dig för det. Se bara till att din bekväma och balanserad i din hållning.
 5. 5
  Om du redan tillhör en grupp eller klubb, titta på allt coachen inte noga, inte improvisera vissa delar av flytten eftersom du tror att det kommer att fungera bättre, det kommer inte. Om du inte förstår en gång hämta hjälp från någon som gör, och titta på det som görs långsamt och försöka det långsamt till perfekt teknik, sedan påskynda den.
 6. 6
  Lär dubbla ben take-down. Utgå från din hållning, sedan skjuta in i din partner med en drop-steg. Din "power ben" eller ledande benet ska vara på insidan av din partners ben och din icke-dominanta benet ska vara på utsidan. Din högra hand bör gripas på dina motståndare kvar gastrocnemiusmuskeln (baksidan av deras lår) och vänster hand ska vara på den rätta. Om du är stark nog att lyfta din motståndare, så gör det och gräva huvudet i din motståndare höft och kör honom på det sättet. Om du inte är stark nog, då fortfarande köra din motståndare med huvudet på hans höft, kommer han att falla så småningom om det utförs korrekt.
 7. 7
  Lär dig att sprawl. Spretande är helt enkelt falla till din höft från din hållning. Det rör sig benen utanför intervallet från någon fotografering på dig. Tappa enkelt från din hållning och landa på din partner med din höft på ryggen. Liksom allt annat i brottning, praktisera detta om och om igen. Detta är det bästa sättet att försvara en motståndare, och öppnar de bästa alternativen till motattack.
 8. 8
  Ta reda på vad viktklass du är. Din tränare bör ha ett diagram viktklass.
 9. 9
  Research. Hitta artiklar om brottning som denna och läsa igenom dem. Det finns många filmer på nätet. Titta och studera dem. De flesta av de bästa brottarna har studerat timmar film (video). Öva vad de säger.
 10. 10
  Få starka och förlora fett. Om inte din tränare säger åt dig att inte göra detta, kommer att arbeta hårt i praktiken (svettning) förlorar fett. Därefter måste du vara "slå" tyngdrummet så ofta som möjligt så att du blir starkare. Hur stark är du kan göra dig eller bryta dig. Kontakta din läkare eller tränare för ett säkert lyft schema och lyftteknik.
 11. 11
  Du måste vara i bra form. Brottning är en fysiskt krävande sport. Du förstår inte att förrän du har angett mattan. Cardio och styrka träning är det bästa sättet att förbereda sig. Den bästa mannen i form brukar vinna matchen. Kontakta din tränare eller läkare för en säker träningsschema.
 12. 12
  Öva alla aspekter, slåss på marken, osv., Eftersom de flesta människor inte gillar att bli fångad på ryggen utan att veta vad man ska göra. Ett stift är den värsta känslan i han världen.
 13. 13
  Slutligen, aldrig ge upp! Brottning är en tuff sport, och det kan skada en hel del. Du måste kämpa igenom smärtan. Låt den styrka inom dig så att du kan aldrig misslyckas och aldrig ge upp.

Tips

 • Känn dina begränsningar. Om du inte är stark nog att utföra ett drag, sedan hitta ett alternativ. Många brottare är inte lika stark som de flesta men slå starkare brottare på grund av deras tekniska brottning stilar. Men vissa brottare är mycket stark.
 • Övning ger färdighet. Om dina rörelser under en match inte är helt klar med muskel minne, då du är för långsamt för att vinna stora turneringar. Repetitivt gå igenom rörelser och kombinationer kan du omedelbart reagera på situationen.
 • När du är i din hållning, bör armbågarna vara mellan låren och aldrig träda utanför dem eller det finns en möjlighet att få under hooked.
 • Lär dig att vända ett drag.

Varningar

 • Brottning kan leda till många skador som alla andra kontakt sporter. Var smart, och bära rätt utrustning.
 • Tänk positivt och tro på dig själv! Om du inte du kommer säkert att misslyckas.
 • Brottning är en enorm engagemang, och om du vill att verkligen utmärka det bara blir mer krävande. Om du ska sätta höga mål för dig själv att du är villig att arbeta och offra för det. Kom ihåg att all framgång har ett pris.
 • Det är viktigt att ta en varm dusch med tvål efter du lämnar mattan för att förebygga hudsjukdomar såsom impetigo, ringorm, eller infektioner Staph.
 • Att kasta ett utbrott när du förlorar kommer få dig att se omogen.
 • Om du förlorar en match, ta det graciöst - om de var starka nog att slå dig på mattan, de har en bra chans att såra dig om du försöker att hämnas.
 • Om du är i en brottning rum med många andra brottare / par brottning är det viktigt att sprida ut och ge varandra utrymme. Om du stöter på ett annat par när Wrestling, bryta, flytta, och sedan börja om igen.
 • Inte får cocky, bara för att du kan brottas betyder inte att du kan slå upp någon som inte, kommer du förmodligen sluta med en bruten näsa.

Saker du behöver

 • Brottning skor
 • Huvudbonader
 • Knäskydd (valfritt)
 • Munstycke (Om du har tandställning)
 • Singlet (Om du kommer att brottas konkurrenskraftigt.)
 • hårnät (Om du har långt hår)