Wke

Hur får man vitare tänder hemma

Vita tänder är ett tecken på hälsa och god egenvård och de är avgörande för en härlig leende. Om dina tänder är inte så vita som du vill att de ska vara, finns det några saker du kan göra hemma för att få vitare tänder hemma. Även om ingen av dessa förslag kommer sannolikt att arbeta på samma sätt som en professionell blekning tjänst, är de åtminstone metoder som ni har total kontroll.

Steg

Hur får man vitare tänder hemma. Borsta två gånger om dagen.
Hur får man vitare tänder hemma. Borsta två gånger om dagen.

Underhålla utmärkt tänder hygien

Medan tandborstning och tandtråd inte kommer att ta bort befintliga fläckar, är god munhygien viktig för att förhindra mer färgning och att hålla tänderna i bra form. Innan du ens gå vidare till blekning produkter, se till att dina tänder hygien regim är i bra form, enligt följande.

 1. 1
  Borsta två gånger om dagen. Den första mest användbara sak du kan göra är att borsta tänderna regelbundet, för att ta bort plack, bitar av mat och dryck rester. Plack kommer att attackera dina tänder och tandkött om de lämnas på plats och borstning (tillsammans med tandtråd) hjälper till att störa dess förmåga att växa.
  • Borsta efter frukost och före sänggåendet. Detta är ett minimum, många människor också vilja borsta efter lunch och även efter snacks, särskilt om de är sötsaker.
 2. 2
  Tandtråd dagligen. Floss är det mest effektiva sättet för dig att ta bort plack byggs upp från mellan tänderna och nära tandköttet. Med plack bort, kommer dina tänder verkar mycket renare och därmed ljusare.
  • Tandtråd minst en gång om dagen. En god tid är på natten, efter tandborstning och före sänggåendet.
  • Experimentera med olika typer av tandtråd tills du hittar en som fungerar bäst för dig. Vissa tandtråd typer kan vara för grovt, för halt eller för smaksatt för dig, så fortsätt leta efter något du gillar.
 3. 3
  Gurgla med munvatten. Munvatten dödar bakterier och kan innehålla element som syftar till att stärka tänderna. Används tillsammans med tandborstning och tandtråd, kan munvatten bidra till att minska bakterier, döda dålig lukt och hålla dina tänder friskare och renare.
  • Som med tandtråd, inte alla munvatten är desamma. Experimentera med olika typer tills du hittar ett munvatten du gillar och som lämnar dina tänder och tandkött fräscha.

Vitare tänder hemma med kommersiella produkter

 1. 1
  Använd blekning strips. Tillgänglig från apotek eller apotek och vissa stormarknader, dessa band är en "gör-det-själv" form av kemisk blekning. Remsorna är i allmänhet lätt att applicera och ta inte lång tid att använda. I de flesta fall är en remsa en dag tillräcklig men alltid läsa instruktionerna noggrant och följ vad paketet regisserar.
  • Det finns tandblekning spot pennor tillgängliga från kosmetika avsnittet också. Återigen, läs instruktionerna som medföljer förpackningen.

Whitening med väteperoxid

 1. 1
  Använd väteperoxid. Kommersiella whitening kit är inte billig, för en billigare lösning, kanske du vill överväga vitare tänder hemma med hjälp av väteperoxid för en liknande effekt. Blekning tänder med väteperoxid är erkänt som en säker hantering av den europeiska Dental Association.
 2. 2
  Köp en flaska väteperoxid från ditt lokala apotek. Väteperoxid används ofta för att behandla hudsår, men dess antiseptiska egenskaper är också bra för munhygien. Väteperoxid förpackas typiskt i en brun flaska. Den ogenomskinliga förpackningar håller ljuset från att ändra sammansättningen av lösningen. Köp en 3% lösning, som är säker för oral användning.
 3. 3
  Använd väteperoxid som ett munvatten dagligen innan du borstar tänderna att bleka tänderna naturligt.
  • Häll ca 2 matskedar (30 ml) av den antiseptiska i munnen, och vips den runt i 1 minut. Lösningen kommer att börja skum, det är hur du vet att det fungerar. Den väteperoxid i kombination med orala bakterier orsakar bubblor bildas i munnen.
  • Spotta ut lösningen, och skölja munnen med vatten.
  • Borsta tänderna som vanligt.
 4. 4
  Borsta tänderna med en väteperoxid och bakpulver pasta gång i veckan.
  • Häll 2 tsk (10 ml) av väteperoxid till 3 teskedar (15 ml) av bakpulver. Blanda dessa tillsammans tills en pasta former. Spela med dessa mätningar tills du hittar en konsistens som du gillar. Pastan ska vara lika i tjocklek till tandkräm.
  • Lägg en liten bit av mint tandkräm till din hemgjorda pastan för att ge det en frisk smak. Du kan också lägga till en droppe pepparmynta extrakt.
  • Blanda i en skvätt salt. Saltet kommer exfoliera dina tänder när du borstar. Dock är salt ganska slitande, så använd det inte för ofta.
  • KLICK pastan blandningen på din tandborste.
  • Pensla pastan på dina tänder i små, cirkulära rörelser. När alla tänder täcks, låt blandningen sitta på tänderna i 2 minuter.
  • Skölj lösningen av dina tänder genom svischar med vatten från handfatet i badrummet.
  • Borsta tänderna med tandkräm att befria munnen av eventuella rester av väteperoxid blandning.

Vitare med bakpulver

Använd denna metod en gång eller två gånger i veckan för bästa resultat.

 1. 1
  Blöt din tandborste med lite vatten och doppa den i bakpulver. Samtliga av borsten ska täckas så att din tandborste borst är vita.
 2. 2
  Borsta tänderna i 2 minuter. Spotta om nödvändigt.
 3. 3
  Spotta ut bakpulver, och skölja munnen ren med vatten (du inte vill bakpulver i munnen under en längre tid). Använda munvatten efter kan hjälpa till att ta bort den dåliga smaken av bakpulver, om det är outhärdligt.
  • Om du upplever något stickningar efter att använda bakpulver i munnen, se din tandläkare. Det kan tyda på karies.
 4. 4
  Prova en alternativ metod. Detta innebär att lägga saften av en lime eller citron i bakpulver:
  • Pressa saften från 1/2 citron eller lime.
  • Blanda färsk juice med en 1/4 kopp bakpulver. Räkna med lite bubblande.
  • Doppa en fuktad bomullstuss boll eller hörnet av en ren ansikte bricka trasa i blandningen. Gnid in blandningen över tänderna, och se till att få in det i luckorna och hörn nära tandköttet, och ända ner till ändarna på varje tand. Också gnugga ryggen på tänderna.
  • Låt stå i en minut sedan omedelbart borsta bort. Lämna inte det för länge eftersom det är surt och kan bära bort din dyrbara pärlvita tänder.
  • Använd en gång i veckan eller mer sällan. Över tiden, bör du se några whitening resultat.

Göra generella förändringar

 1. 1
  Undvik saker som bidrar till tänderna färgning. Om möjligt, kanske du kan för att förhindra ytterligare färgning genom att göra några livsstilsförändringar. Detta inkluderar att stoppa all rökning, och minska din konsumtion av tannin-innehållande drycker - läsk, kaffe, rödvin och te alla innehåller tanniner. I vissa fall kan du hjälpa till att hålla tannin kladd dina tänder genom att dricka dem med ett sugrör (inte dricka heta vätskor genom ett sugrör).
 2. 2
  Ät naturliga tänder hjälpare. Det finns olika livsmedel som faktiskt kan göra underbara saker för dina tänder:
  • Ät mer äpplen, selleri och morötter. De är som en frukt och veggie tandborste för tänderna och de bidrar till att öka produktionen av saliv i munnen, ta bort plack. Som en extra bonus, deras höga halter av C-vitamin hjälper till att döda illaluktande bakterier och stärka ditt tandkött.
  • Ät mer jordgubbar. De innehåller en naturligt sammandragande (äppelsyra), vilket hjälper till att lyfta fläckar. För att få mest nytta, överväga att gnugga en halv jordgubbe över dina tänder eller mosa jordgubbar och tillämpa den på dina tänder. Låt stå i en minut, skölj sedan klart.
  • Skölj med ett glas halv citron och hälften varmt vatten en gång i veckan. Detta kommer att lätta tänderna. Gör det inte mer än en gång i veckan men eftersom citronsaft kan urholka tänder också.
  • Ät mer hårdost. Det bidrar till att öka produktionen saliv i munnen, och därmed undanröja de bakterier som fläckar tänder.
 3. 3
  Schemalägga regelbundna tandläkarbesök i framtiden. Om du har provat huskurer och de jobbar inte, se din tandläkare. Berätta för din tandläkare vad du försökt att göra, om det finns ett problem med någon produkt eller rätta du har använt.
  • Allvarliga tänderna mörkare är oftast bäst åtgärdas av proffs.

Tips

 • Att bleka en specifik eller mer problematiskt område använda en tops indränkt i väteperoxid.
 • Blekning strips är inte absolut nödvändig för vitare tänder, bara tandborstning och tandtråd kan göra susen för det mesta. Men om du känner att du behöver extra glans, gå för det!

Varningar

 • Bakpulver kan upplösa tandreglering lim. Använd inte den här metoden om du har tandställning eller en permanent hållare.
 • Borsta inte för hårt för en långsiktigt eftersom det kan skada din emalj (som kallas nötning), vilket leder till överkänslighet.
 • Använd inte för mycket väteperoxid, eftersom det kommer att skada tandemaljen.
 • Om du har skärsår eller skrapsår i munnen, kanske du känner en brännande känsla när du använder väteperoxid. Snitten kan temporärt stänga vitt. Detta är normalt.
 • För mycket bakpulver kan skada tänderna.
 • Var noga med att inte svälja väteperoxid under vitare processen. Svälja det kan orsaka kräkningar, brännskador eller dödsfall.
 • Använd inte bakpulver metoden alltför ofta, eftersom nötning kan orsaka permanenta skador på emaljen på tänderna. Det finns några speciella tandkräm märken (ofta marknadsförs för rökare) som innehåller mycket skonsammare slipmedel än bakpulver. De kan användas dagligen utan risk för hälsan hos dina tänder och hjälpa till att ta bort inte bara tobak fläckar men också fläckar från kaffe, te och vin.
 • Läs instruktionerna noggrant vid användning av kommersiella preparat för vitare tänder.
 • Gör din forskning på de kemikalier som används i tandblekningsmedel. Om du inte gillar ingredienserna eller kan inte ens hitta dem listade, överväga att använda en annan metod.
 • Om du blandar lime eller citron med bakpulver, undvik att borsta på tandköttet så mycket som möjligt. Om du märker blödning från tandköttet under processen av tandborstning, sluta omedelbart och skölj munnen. Detta innebär att ditt tandkött är känsliga för abrasiveness av lime / citron och bakpulver blandningen. Du kan fortsätta denna metod efter 2-3 dagar.
 • Blekta tänder kan känna sig mer känsliga för en tid.

Saker du behöver

 • Tandtråd
 • Tandkräm
 • Tandborste (företrädesvis en ny en var 3 till 4 månader)
 • Munvatten
 • Tandblekning Strips för bättre resultat
 • Väteperoxid
 • Bakpulver