Wke

Hur förbättra din hörsel

Hörselnedsättning kan orsakas av skada på innerörat (från skada eller åldring) eller flera styrbara externa faktorer. Här är vad du kan göra åt det.

Steg

Hur förbättra din hörsel. Kontrollera om en ansamling av öronvax.
Hur förbättra din hörsel. Kontrollera om en ansamling av öronvax.
 1. 1
  Kontrollera om en ansamling av öronvax. Vissa hörselnedsättning kan orsakas av överflödigt vax i hörselgången. Ta en bild av örat med en kamera, eller har en vän titta i örat med en ficklampa. Om du ser påverkade vax, inte röra det. Försöker att gräva ut det själv kommer bara göra det värre.
  • Om blockeringen inte är allvarlig, försök att tvätta det själv. (OBS: endast göra detta om dina trumhinnor inte har rör eller hål i dem.) Använd en pipett för att sätta några droppar babyolja, mineralolja eller väteperoxid i örat för att "mjuka upp" vaxet. Efter en dag eller två, använd en gummi-glödlampa spruta för att försiktigt sätta varmt vatten i örat. Tips huvudet till andra sidan för att låta vattnet (och vax) rinna ut.
  • Om blockeringen är allvarlig, ring din läkare och boka tid för att få den borttagen.
 2. 2
  Kontrollera att du inte har en öroninfektion. Om öronen är i extrem smärta, uppsök läkare omedelbart för att se till att du inte har en öroninfektion eller brusten trumhinna. Om dessa villkor inte behandlas, kan de skada permanent förhandlingen i innerörat.
 3. 3
  Förstå att utfrågningen förlorade på grund av innerörat skador kan inte återkrävas naturligt. Du kan inte träna dig i att återvinna förmågor som skadats av sensorineural hörselnedsättning. Du kan dock dra nytta av framstegen inom medicin och teknik.
 4. 4
  Få en hörapparat eller cochleaimplantat. Om din hörselnedsättning beror på strukturella skador orsakade av åldrande, skada eller sjukdom, rådfråga en öron-näsa-hals (ÖNH) specialist om teknik som kan hjälpa till att återställa din hörsel.
 5. 5
  Vidta åtgärder för att förhindra en fortsatt förhandling försämring. Även om du inte kan vända hörselnedsättning du redan har lidit, kan du vidta åtgärder för att hålla den från att bli värre. Minska din exponering för höga, ihållande ljud. Om noisiness som detta är en del av ditt jobb (säga att du är en byggnadsarbetare eller anställd vid en konsertlokal), anser bär pluggar specialitet örat eller byta jobb. Om du bär hörlurar för att lyssna på musik, hålla volymen låg eller måttlig. Försök att minska din exponering för höga volymer totalt sett, och du kommer att minska framtida hörselnedsättning.

Tips

 • Kom bara ihåg att skruva ner volymen på din iPod.
 • Om du har förlorat en betydande del av din hörsel, talar i en något mjukare ton än du tror du behöver. Det är vanligt att överkompensera och tala högt om du inte kan höra din egen röst mycket väl, men om människor inte kan höra dig, kommer de att berätta för dig att säga ifrån.