Wke

Hur förbereda sig inför en stor cykeltävling

Cykling händelser är ett mycket bra sätt att visa upp dina färdigheter. Att gå till en oförberedd, men kan resultera i total disaster.The viktigaste är att hålla formen. Läs vidare för att ta reda på hur man förbereder för en stor cykeltävling.

Steg

Hur förbereda sig inför en stor cykeltävling. Ingest komplexa kolhydrater och aminosyror regelbundet.
Hur förbereda sig inför en stor cykeltävling. Ingest komplexa kolhydrater och aminosyror regelbundet.
 1. 1
  Ingest komplexa kolhydrater och aminosyror regelbundet. Dessa fylla din försörjning av blodsocker och muskel nivåer glykogen eftersom de används upp och hjälper dig att hålla strömförande för skjutsen. Utan komplexa kolhydrater, kommer du att hitta dig själv tröttande snabbt och kämpar för att avsluta resan.

Tre månader innan evenemanget

 1. 1
  Börja med en elektrolyt dryck under träning rider. Välj en som innehåller natrium och komplexa kolhydrater (Maltrin, maltodextrin, glukospolymerer).
 2. 2
  Införliva en energi gel i din träning regim. Energi geler är särskilt effektiva på att ge regelbundna, jämna skurar av energi utan att sitta "tung" i magen.
 3. 3
  Öka din användning av elektrolyt drycker och energi gel som du lägger mer miles på din åkning. Tillsammans kommer de att hålla kroppen på rätt näring och hjälpa dig att återhämta sig snabbare.
 4. 4
  Träna med produkter som du kommer att tävla med att minimera risken för några obehagliga överraskningar på tävlingsdagen.

Två månader innan evenemanget

 1. 1
  Se upp för fysisk och mental trötthet under träning för att avgöra när det är mest sannolikt att uppstå. Vid dessa punkter, kommer en energi gel och en elektrolyt dryck hjälper till att stabilisera blodsockret och ger nödvändiga aminosyror.
 2. 2
  Räkna ut hur ofta du behöver en energi gel för att förbli starkt under din ras. Ta hänsyn till intensiteten i din förväntade ras och väderförhållanden.

En månad innan evenemanget

 1. 1
  Ta ett tillägg balans vitamin för att förhindra näringsbrist som din utbildningsnivå ökar eller blir mer intensiv.
 2. 2
  Ät välbalanserad kost som innehåller massor av färsk frukt, grönsaker och fullkornsprodukter.

Dagen innan evenemanget

 1. 1
  Gör allt med måtta! Försök inte några nya livsmedel och äta en måltid med massor av kolhydrater och måttlig fett och protein.
 2. 2
  Titta på ditt protein och fiber intag. Livsmedel som innehåller protein och fiber kan "bulk du upp" och betyder extra depåstopp under tävlingen.
 3. 3
  Drick mycket vätska, men inte gå överbord eftersom det kan hålla dig upp tidigt i loppet.

Dagen för händelsen

 1. 1
  Ät en frukost som inte är alltför skrymmande. En bagel, toast eller pannkakor är bra val. Låt minst två timmar för matsmältningen.
 2. 2
  Om du väljer att inte äta frukost, pre-load med energi geler vid specifika intervaller - Ett ​​paket en och en halv timme före starttid, igen vid 45 minuter före, och en tredje precis innan tävlingen börjar.
 3. 3
  Titta på ditt koffeinintag. Kaffe och te är urindrivande och ökar depåstopp under tävlingen.
 4. 4
  Följ din etablerad rutin med geler och en elektrolyt dryck, göra små förändringar beroende på hur du känner dig.
 5. 5
  Håll hydrerad - förbrukar minst en liter vatten eller elektrolyt drink varje timme, speciellt under varmt väder.
 6. 6
  Fyll komplexa kolhydrater och aminosyror genom att konsumera en energi gel packar varje 35-40 minuter av loppet.
 7. 7
  Undvik livsmedel med hög fett, fiber och protein, om du väljer att äta fast föda under tävlingen.

Tips

 • På ett varmt, torrt race dag, kommer ett paket av energi gel och en vatten flaska dryck var 35-40 minuter räcker. På en sval dag, kommer samma combo var 45 minuter att göra susen.