Wke

Hur inte skämma ut dig själv

När du upptäcker orsaken "varför" du gör misstag, är det lätt att inte generad känsla. I själva verket är det enklaste steget helt enkelt att erkänna att det är OK att göra misstag. Vi alla gör, så vi spenderar vi så mycket tid låtsas att vi inte gör det? Det är för att vi är för upptagen med att försöka uppfylla den standard som gäller för oss när vi var för unga för att förstå någon annan. Sett ur denna synvinkel är vi ofta en massa människor som försöker uppfylla normer som fastställts av myndighet siffror endast dessa siffror existerar i våra sinnen! Här är ett sätt att undkomma bind.

Steg

Hur inte skämma ut dig själv. Acceptera att göra misstag är en helt normal del av livet.
Hur inte skämma ut dig själv. Acceptera att göra misstag är en helt normal del av livet.
 1. 1
  Acceptera att göra misstag är en helt normal del av livet. Alla gör misstag, vissa människor är bara bättre på att dölja det än andra men misstag alltid sippra ut någonstans, oavsett vad. Det är en mycket sundare inställning att acceptera att misstag är en del av livet och att gå vidare med saker och ting.
 2. 2
  Lär snarare än längtar. Så du förstörde upp? Vad lärde du dig av det? Eller är du för upptagen tycka synd om dig själv, och därigenom kläder själv i förlägenhet? Hellre än att söka shamed, guilty tillvägagångssätt, anta "detta är mitt lärande erfarenhet" tillvägagångssätt. Titta på det annorlunda kommer verkligen förändra din attityd och tar bort känslan av förlägenhet.
 3. 3
  Ta ansvar för dina misstag. Förlägenhet kommer eftersom vi är rädda för vad andra tycker om oss och vi har intrycket att vi verkar skamligt för dem. Först, är verkligheten den att människor inte riktigt märker saker som du gör själv, de är för upptagna med fokus på sina egna angelägenheter. Andra, om du tar ansvar för dina misstag, du är för upptagna med att arbeta igenom vad som hände på ett konstruktivt sätt, och hur man kan åtgärda det att känna sig generad. Genom att vara ansvarig, stoppa dig att låta andra människor bestämma hur du verkar världen du sluta oroa dig inte orsakar andra människors problem eller orätt mot dem. Synd bör vara mottot, du förstörde, nu du plocka upp men du är ytterst ansvarig för hur du reagerar och känner.
 4. 4
  Undvik att hitta alla de skäl under solen att "motivera" ditt misstag. Det inte bara tar tid men det krattar igenom ärendet på ett icke-konstruktivt sätt. Bara äga upp till) har gjort misstaget och b) erkänna att det är nog en olägenhet / oro eller / upprörande / irriterande för den andra personen, men inte säga något mer än så. Detaljer är onödiga, hur du går härifrån är det som verkligen betyder något. Det finns inget behov av "Jag är ledsen", faktaredogörelser är långt mer fördelaktigt.
 5. 5
  Håll artig. Kom ihåg att människor inte gillar själv oroliga personligheter eftersom de har tillräckligt med bekymmer av sina egna för att hantera utan att ta ombord gnälla ursäkter. Ta inte dig själv på för stort allvar, det hamnar förlora folks respekt och det är något att skämmas över.
 6. 6
  Var inte negativt om de saker som du inte kan ändra. Skratta åt vad som hände med dig istället för att försöka dölja eller ignorera det.
 7. 7
  Många gånger auto sabotage är ett sätt att straffa sig själv för att inte uppfylla dina egna förväntningar. Sluta försöka vara "perfekt" eftersom ingen kan vara och börja leva på riktigt. Lag om dina föreställningar i stället funderar hela tiden över hur du kan bli en bättre människa. Alla omvandlar dagligen, så att du kan också.

Tips

 • Acceptera att misstag är en del av vår utveckling som människa, ta dem på ett positivt sätt.
 • En hel del av dina "pinsamma ögonblick" är inte så illa som du tror att de är, så tror bara inte om det. Det kan ofta vara i ditt svar som folk verkligen ta notis, såsom gråt, jämra sig, bli arg, inte locka etc. inte att uppmärksamheten, skratta bort det eller helt enkelt le. Du kan gå någon annanstans för att svida om det senare.
 • Tänk på vad någon som du beundrar skulle göra i denna situation.
 • För vissa människor, kan visualisering fungerar. Det är inte ett verktyg för alla, så du behöver inte slå dig själv över det, men om det fungerar för dig, prova detta: Visualisera dig själv att göra saker som du brukar skruva upp på ett sätt som fungerar som en film, upprepa det flera gånger tills det känns rätt.

Varningar

 • Ibland försöker alltför hårt att be om ursäkt för något som gör att du skämmer ut dig själv mer, så ta små steg och ta det lugnt.