Wke

Hur kan man vara ärlig mot dig själv

På grund av omständigheter utanför min kontroll jag herre över mitt öde och kaptenen av min själ -. Ashleigh Brilliant

Idag, i detta ögonblick, vad är ditt liv ut? Har du en plan för livet, eller är du, liksom de flesta av oss, helt enkelt flyga med säte i dina byxor? Tiden väntar inte på någon - eller kvinna. Räkna ut vad som verkligen är viktigt i ditt liv. Det är det första steget mot att ta ansvar.

Steg

Hur kan man vara ärlig mot dig själv. Välj ett fokus för din introspektion.
Hur kan man vara ärlig mot dig själv. Välj ett fokus för din introspektion.
 1. 1
  Välj ett fokus för din introspektion. Goda innehålla mål, karriär, pengar, familj, andlighet och kärlek.
 2. 2
  Ställ lite tid åt sidan för dig själv. Få upp tidigare eller senare än din familj, eller hitta en lugn plats där du kan sitta och tänka. Somliga tycker bättre medan du gör något annat enkel uppgift (t.ex. tvätt) eller promenerar. Ta reda på vad som fungerar för dig.
 3. 3
  Ta lager. Vad är ditt liv handlar om? Vad är ditt syfte i det? Vad är du bra på? Vad skulle du vilja förbättra?
 4. 4
  Var objektiv. Självreflektion och bedömning kan vara en mycket känslomässig fråga, men försök att lösgöras.
 5. 5
  Var specifik. Vad har du åstadkommit, varför gjorde du det? Vad vill du åstadkomma? Vad stör du? Varför stör det dig? Vad tycker du om dig själv?
 6. 6
  Förvara saker i perspektiv. Så du inte har vunnit din Nobels fredspris ännu. Inte heller har de flesta av resten av oss. Du är bara människa, och ingen, inklusive dig själv, bör förvänta perfektion av dig.
 7. 7
  Skriv ner saker. Att sätta något i ord hjälper dig att vara specifik. Du kan skriva på det sätt du känner dig bekväm att uttrycka dig, vare sig det listor, anteckningar, tecknad film, ritningar eller kartor. Om du inte är en författare, överväga att tala in i en bandspelare eller spela in dina tankar på annat sätt.
 8. 8
  Tänk på bra och dåliga, både och. Ett sätt företag gör detta med en "SWOT" diagrammet. Ta fyra sidor eller delar av en sida och skriva in dem på följande
  • Styrkor. Vad är du bäst på? Vad älskar du att göra och inte bara för den passion för det? Vad andra komplimang du på eller berätta att du är bra på? När du har dessa anges, fundera på hur du kan göra dem ännu bättre, eller använda dem till din fördel.
  • Svagheter. Vad tycker du? Vad fungerar inte så bra för dig? Fokusera på det negativa kan sätta saker i perspektiv. När du har angett dina svagheter, kan du välja om du vill försöka förbättra dessa områden eller låta dem gå. Om det är viktigt att du inte är en stark simmare, göra planer för att förbättra. Om inte, åtminstone du vet dina begränsningar och kan bo i den grunda delen av bassängen.
  • Möjligheter. Dessa kan gå hand i hand med dina styrkor. På ett personligt plan, är en möjlighet inte bara potential att tjäna pengar. Snarare fundera på var du kan göra en skillnad, tillfredsställa dina egna behov (till exempel för att skapa), eller helt enkelt förbättra dig själv. Möjligheter kan baseras på hur du kan använda dina styrkor eller hur du kan förbättra dina svagheter.
  • Hot. Vad skulle kunna undergräva dessa möjligheter, stjälpa dina förhoppningar eller sidospår din framgång, oavsett vad du definierar dem att vara? Syftet för notering dessa är dubbelt. Först, identifierar dem kan du se dem tydligare. Den kända är mindre hotande än det okända. Det andra, låter det dig att hantera dessa risker. Några risker ligger utanför vår kontroll, men många kan minskas eller åtminstone planerat för.
 9. 9
  Ha en publik, om du är bekväm att göra så. Hitta någon att prata med. Du kommer att känna riktigt fåniga säga saker som inte är sanna högt. Om du ännu inte bekväm med att prata med en person, välj ett husdjur eller uppstoppade djur, i stället.
 10. 10
  Fråga vänner som du litar på hur de ser dig. Att se dig själv ärligt är inte alltid lätt, och en ärlig bedömning av någon utanför kan hjälpa dig att veta om din personliga bedömning av dig själv är rimligt.
 11. 11
  Skriv en lista över alla de saker du vill göra under de kommande fem åren, tio år, eller innan du dör. Filtrera inte saker ut ännu, bara skriva så fort du kan tänka på saker. Om du föredrar, skriva en lista som fokuserar på en viss aspekt eller fråga i ditt liv.
 12. 12
  Fråga dig själv frågor, och besvara dem i listor, essäer, eller hur du vill. Här är några exempel:
  • Vad är viktigt i mitt liv och vad som helt enkelt dra ner mig?
  • Vad skulle jag ändra om mitt liv?
  • Vilka individer bidrar till min lycka och vilka inte?
 13. 13
  Åta sig att göra en förändring. Säg till dig själv, det är mitt liv, och om jag ska vara lycklig och frisk, jag bara måste bestämma vad som stannar och vad som händer.
 14. 14
  Piska inte runt busken. Säg till dig själv om sanningen, även om sanningen är dåligt. Kom ihåg att säga saker som är sant kommer att hjälpa dig att fixa dem. Även om det ibland är svårt att själv analysera, erkänna för dig själv att du är avundsjuk på någon är bättre än att försöka förneka det. Sanningen kan göra dig olycklig vid första, men senare skall göra er fria.
 15. 15
  Sätt upp mål. Se relaterade Googles för detaljer.
 16. 16
  Vidta åtgärder. Sätt din plan i rörelse, övertygad om att du är på väg mot vad du verkligen vill. Handling säger mer än ord, så verkar på vad du upptäcka om sig själv är en stor del av att vara ärlig.

Tips

 • Om du har tillräckligt med objektivitet och insikt om dig själv, och är ärlig mot dig själv, kanske du måste erkänna att ditt liv är vanligt, och är bara om att leva och komma med. Det är inget fel med det, eftersom detta är helt enkelt en del av människans villkor.
 • Att vara ärlig innebär inte att vara brutal. Alla har brister och svårigheter. Den bästa idrottsman eller sångare i världen kan vara en fruktansvärd skribent. Se en ärlig identifiering och utvärdering av problem som en språngbräda för att lösa dem, inte som en anledning att kritisera dig.
 • Om du inte vet var du ska börja, försöka ta ett personlighetstest (se externa länkar). De kan inte upptäcka dig själv, men de kan ge en inblick om din karaktär för att hjälpa dig att komma igång.
 • Kom ihåg, det finns ingen skada i att skriva ner något. Du kan välja att inte dela den, förstöra den, redigera den, eller helt enkelt hålla det hemligt.
 • Du är ansvarig för ditt eget öde så bara gör bara sådana saker som hjälper dig att nå ditt mål.