Wke

Hur kan man vara mentalt förberedd innan ett spel

Mental förberedelse är en av de viktigaste delarna av en individs idrottsprestationer. Vissa spelare har all kompetens i världen, men om de inte är mentalt förberedd att de inte skulle kunna genomföra sina färdigheter genom hela "game time". Ett av de bästa sätten att vara mentalt förberedd är att träna visualisering.

Steg

Hur kan man vara mentalt förberedd innan ett spel. Visualisera spelet och sedan spela upp den igen i ditt huvud.
Hur kan man vara mentalt förberedd innan ett spel. Visualisera spelet och sedan spela upp den igen i ditt huvud.
 1. 1
  Börja tidigt. Förbereda för ett spel startar kvällen innan.
 2. 2
  Visualisera spelet och sedan spela upp den igen i ditt huvud. Visualisera dig själv slå den homerun, eller pitching att ingen hitter. Föreställ dig själv tillsatta som volleyboll eller göra den perfekta flip turn. Se dig själv dribbla bollen och svischar en tre-pekare, komma först i loppet, scoring att sättningen, eller gör stor hit.
 3. 3
  Håll dig till mods, och försöka att inte låta någon göra dig upprörd.
 4. 4
  Håll lugn och fokuserad hela tiden.
 5. 5
  Prata med uppmuntrande, positiva människor, inte människor som har negativa attityder.
 6. 6
  Försök att inte fokusera på spelet för mycket eftersom du gör misstag och du tenderar att bli upprörd och din nivå av lek försämras.
 7. 7
  Tänk på framgång, inte misslyckande. Tänk om de bästa tider i din karriär och de goda saker du gör. Koncentrera dig på det positiva du få till stånd, inte negativ. Ditt sinne och kropp är en enhet. Vad din hjärna skickar till din kropp som är hur den kommer att reagera.
 8. 8
  Slappna av och ha kul. Det är nästan omöjligt att göra ditt bästa om du är extremt stressad över att göra perfekt. Och det är inte roligt om du har, "förstöra det andra laget på alla kostnader" attityd heller. Kom ihåg hur mycket du har tränat, och föreställer allt som uppgår till dig att göra bra. Men bli inte så avslappnad och säker på att du har glömt att försöka hårt.

Tips

 • Lyssna på musik som håller dig lugn och lugnar dig, och sedan lyssna på musik som kommer att få dig pumpas för spelet.
 • Starta en pre-game rutin.
 • Hitta avslappnande tekniker som fungerar för dig i stressade situationer.
 • När du är i omklädningsrummet innan matchen tar 30-40 minuter att bara förbereda dig mentalt genom att tänka över spelet. Prata inte, bara vara i ett rum med total tystnad. Detta gör att du gör dig själv att gå in i matchen med rätt attityd.
 • Identifiera vad som motiverar dig och håller dig fokuserad.

Varningar

 • Gör ingenting som du inte brukar göra till exempel, vissa människor går och köra innan ett spel, eller göra spurter. Men detta kan bara göra dig mer trött. Du måste hålla all din energi för spelet.
 • När du vaknar på morgonen gör inte något som kommer att påverka din nivå av lek.