Wke

Hur kan man vara vem du vill vara

Någonsin känna att du inte är den person folk säger att du är, och du verkligen känna att du är någon annan. Kanske du känner dig instängd i en roll som har tilldelats till dig, men du har aldrig bett om det.

Steg

Hur kan man vara vem du vill vara. Sluta skylla på andra människor för din situation.
Hur kan man vara vem du vill vara. Sluta skylla på andra människor för din situation.
 1. 1
  Sluta skylla på andra människor för din situation. Bestäm vem du egentligen är. Även om du har varit i karaktär så länge du kanske tror att det är vem du har fastnat vara, men anser att du har utbildats för att vara på ett visst sätt från födseln av dina föräldrar och dina kamrater. Du behöver inte ta ansvar för andra människors förväntningar längre. Du är kapabel till så mycket mer än de begränsade övertygelser som har släppts ut på dig. Det inkluderar dina egna övertygelser också.
 2. 2
  Börja älska dig själv som om du är den nya personen. Njut av att bli din nya roll, men ha tålamod med dig själv. Du är som en nyfödd bebis och du måste börja bygga själv igen med vad du har. Arbeta hårt för att komma dit, men om du faller ner, komma tillbaka upp.
 3. 3
  Vet att andra människor inte kan eller kanske håller med dig att bli ditt nya jag. Var inte förvånad om de inte stödja dig eller ännu värre, vänder de mot dig. Ge dem tid att lära känna dig igen, men bara vet att vissa människor bara kommer att gilla dig på sina egna villkor. Vissa människor kommer att försöka övertyga dig om att det är bara inte möjligt att ändra. De kan även försöka få dig att känna skuld för att försöka. Vissa människor har en bild av vem de tror att du skulle vara, men det är allt det är, bara en bild. De kanske inte är redo att ge upp. Tänk på att de egentligen inte äger dig. Gud känner dig och ingen annan kan berätta för dig vad du ska göra.
 4. 4
  Så småningom kommer du att hitta dig själv i din nya roll. Kom bara ihåg att inte försöka bli utsliten. Allt det hårda arbete som fick dig här är meningslöst om du du hamnar bitter. Om du vill vara lycklig som din nya själv, måste du lära dig att förlåta dig själv och andra.

Tips

 • Skaffa nya vänner som kommer att stödja dig i din nya roll.
 • Ta reda på så mycket du kan om din nya roll. Lära och växa.
 • Ge dig själv berömmer ofta och tackar Gud för allt som du har.
 • Och alltid vara hoppfull, oavsett vad. Situationer inte gå fel eftersom du hoppas, men eftersom det var tänkt att vara så. Det är inget fel med att ha hopp, och det är bättre att ha hopp och bli besviken ibland hellre än aldrig har hopp.
 • Det är okej att gråta.
 • Använd flera källor, inklusive Google för att ta reda på vad du behöver. Chanserna är goda att du kommer att finna det.
 • Kom ihåg att resan är ännu viktigare då belöningen.
 • Börja agerar precis som den skara människor som du skulle vilja vara med.

Varningar

 • Var inte fördömande. Du kommer bara att få tillbaka vad man lägger ut.
 • Tror inte din egen besegra tankar.
 • Ta konstruktiv kritik från erfarna människor, men se upp för människor som är avundsjuka på dig. De kan ge dig fel råd. Följ din intuition.