Wke

Hur man använder vitlök mot stress och toxiner för en bättre stämning

Vad kan du göra åt stressen i ditt liv (från kemisk-packade huvudrätter, till de extra näringsmässigt bristfällig kalorier från kakor och chips)? Behandla stressen på samma sätt som du behandlar människor med giftiga attityder, bo bort. Det betyder stanna borta från kemiska tillsatser och förädlade livsmedel, när så är möjligt.

Gifter i alla former orsakar snabbare åldrande (ansamling av irreversibel cellskada med åtföljande förlust av funktion) och hindrar korrekt eller snabb läkning. Vitlök kan fungera som ett livsmedel krigare i ditt sätt att hantera stressorer som en anrik super-mat som kan göra ett seriöst bidrag till att avgifta kroppen samtidigt öka ditt humör. Här är några förslag för att använda vitlök som en smakrik krydda med friska konsekvenser.

Steg

Hur man använder vitlök mot stress och toxiner för en bättre stämning. Konsumera vitlök för hjärthälsa.
Hur man använder vitlök mot stress och toxiner för en bättre stämning. Konsumera vitlök för hjärthälsa.
 1. 1
  Ta vitlök för dina övre luftvägsproblem. Förbättra andningen och motstå eller minimera förkylning och influensa bakterier med vitlök. Vitlök innehåller allicin och alliin, kemiskt aktiva föreningar som forskarna har hittat döda bakterier direkt och stimulera att frigöra mördarceller som kan rikta förkylning och influensa bakterier. För att kunna utnyttja dessa fördelar dock, måste du vara tidskrävande vitlök regelbundet, och förmodligen minst en glödlampa en dag.
  • Du kan använda den gröna delen och frö-toppar, och hålla lampor för användning året runt och plantera några kryddnejlikor.
  • Vitlök läggs till mat eller vitlök kapslar kan lindra nästäppa när det tas dagligen. Vitlök tabletter kan också minska slemproduktion, för mycket slem kan orsaka luftvägsförträngning under en astma attack.
  • Under en, kanske du hjälpa till att minska effekterna genom att konsumera en halv vitlöksklyfta eller två kapslar vitlök eller tabletter varannan timme. Symtom på en förkylning har visat att avta snabbare för de som tar vitlök över dem som inte gör det.
  • Dessutom får, äta hälsosam mat, minska stressfaktorer och minska eller ta bort ditt intag av tobak och alkohol.
 2. 2
  Konsumera vitlök för hjärthälsa. Vitlök har funnit användbart för hjärtat och cirkulationen på två sätt hittills. Först, dess svavelföreningar (diallyl, disulfid (pappor)) hjälper till att främja blodflödet genom att hindra blodplättarna från att klibba ihop och koagulering. Det andra, det sänker nivåerna av och triglycerider i blodet. Sammantaget ökar vitlök kroppens nivå av antioxidanter, som också bidrar till att sänka hjärtsjukdomar.
  • Allicin, eller 2-propen-1-sulfinothioic-S-2-propenylester, en organosulphur förening som finns i vitlök, vidgar blodkärlen och kan hjälpa till att sänka blodtrycket. Allicin är vitlök försvarsmekanism mot angrepp av skadedjur, och är producerad av den enzymatiska verkan av alliinase på alliin vid vävnadsskada. Observera att allicinase irreversibelt avaktiveras under ett pH på 3, och därför är allicin inte produceras i kroppen genom intag av färsk eller pulveriserad vitlök.
 3. 3
  Använd vitlök som en möjlig form av skydd mot cancer. Forskning har visat förmågan hos vitlök att förhindra cellförändringar som kan orsaka cancer, för att stoppa tumörtillväxt, och för att döda cancerceller. Dess roll för att öka eller stödja ditt immunförsvar är möjligen en del av sin makt mot cancer.
 4. 4
  Ta vitlök för att aktivera leverenzymer som stöder ditt system toxin filtrering. Vitlök anses vara bra för att bekämpa sjukdom på grund av enzymer som stöder din filtreringssystem. Känd som en "prebiotika", kan vitlök hjälpa tillväxten av "goda" bakterier i matsmältningssystemet, och hjälpa till att förhindra diarré. Vitlök förbättrar också matsmältningen och förbättrar upptaget av mineraler.
  • Undvik orsakar din egen överskjutande slitage: Skydda din matsmältningssystemet och filtreringssystem eftersom slitaget på dessa system accelererar åldrandet.
  • Undvik artificiella ingredienser i livsmedel, i drycker, kemikalier och föroreningar i luften så mycket som möjligt.
 5. 5
  Använd vitlök för att förbättra ditt humör. Vitlök har visat sig fungera som en humör lyft, som kan hjälpa dig när du känner dig nere. Vitlök kan även avvärja symptom i samband med sömnlöshet, trötthet och ångest.
 6. 6
  Bromsa åldrandet med vitlök. Vitlök kan bidra till att minska åldersrelaterad försämring av blodflödet och förbättra cirkulationen, hjälper till att hålla dig yngre och starkare.
 7. 7
  Använd vitlök för att hjälpa till att minimera och läka en svampinfektion, vitlök är en av de mest kraftfulla kända anti-fungals. Gnid krossad vitlök över svamp infekterade hudområdet varje dag tills det förbättrar.
  • Behandla svampinfektioner genom att äta flera raw kryddnejlika eller ens en hel rå lök vitlök varje dag.

Intag av vitlök

 1. 1
  Få minst den rekommenderade dagliga dosen av vitlök. The University of Maryland Medical Center rekommenderar att intaget av vitlök vara 2-4 gram färsk vitlök dagligen (varje klyfta ungefär 1 gram), eller 600-1200mg av åldern vitlök extrakt, dagligen, dela upp doserna. Andra metoder för intag inkluderar: frystorkade vitlök tabletter 200mg, 2 tabletter 3 gånger per dag, 4 ml flytande extrakt dagligen, 20ml tinktur dagligen, och vitlök olja 0,03-12ml, 3 gånger dagligen. Användning av vitlök kan vara pågående och täta. I allmänhet, är vitlök säkert för de flesta människor (US Food and Drug Administration klassar det GRAS, eller i allmänhet som säkra) men se varningar för befintliga magen inflammation, graviditet, vårda, utveckla en allergi. Dessutom:
  • Ta din multivitamin om din kost är obalanserad. En bra balans av vitaminer som folat, B12, B6, C och E hjälper kroppen behålla sin naturliga detox systemet.
  • Ät massor av mörka bladgrönsaker: kålrot och andra gröna, broccoli, kål, spenat och tång, även om du är äventyrlig. Dessa planteras kämpa för att ge din lever en assist i att bryta ner skurkarna genom att rusa upp avgiftande enzymer.
 2. 2
  Använd extra rekommenderade kryddor, inte bara vitlök. Ät kryddor (frön och rötter) som förbättrar din hälsa samt vitlök för att få ett brett spektrum av skyddande egenskaper.
  Ät kryddor (frön, nötter och rötter), såsom sesamfrön. Frön är en form av liv, med allt som behövs för att fjädra in nytt liv. Använd frön på allt, inklusive: sallader, kyckling, fisk, grönsaker, dips, omeletter, och så vidare. Frön tycks skydda ditt hjärta och lever från de skadliga effekterna av alkohol och andra kemikalier enligt forskningen. Och de flesta nötter har bra oljor och ingen har kolesterol.

Det bästa sättet att förbereda vitlök

 1. 1
  Krossa vitlöken först. Krossning klyftorna är vad släpper de fördelaktiga thiosulfinates som annars inte skulle bildas. Den allicin är bäst i krossad rå vitlök. Styckning, malning, pressning eller krossning kommer alla att föreningarna i vitlök att släppas väl. Tugga kan också släppa sin potens.
  • Ett sätt att få fördelarna med vitlök utan tunga svavelsyra essensen är att skära kryddnejlika i hälften och gnugga den mot insidan av en träskål. Lägg till din sallad och du kommer fortfarande få vitlök smak och förmåner utan svavelsyra hårdhet.
 2. 2
  Koka den lätt. Överkokning vitlök kan förstöra några av dess hälsosamma föreningar. Lätta matlagning säkerställer också att hjärt-skyddande ämnen inte minskar. Dock vara medveten om att laga mat förmodligen förstör antibiotiska inslag av vitlök. James A Duke hävdar att 10 minuter av matlagning minskar 40 procent av vitlök har medicinska egenskaper, medan matlagning i 20 minuter får den att förlora mycket mer.
  • Använd inte mikrovågsugn vitlök. Forskare försökte olika framställningsmetoder inklusive kokning, bakning, och mikrovågsugnen både krossade och krossade vitlöksklyftor. Lätt kokta krossad vitlök klarat proven - "så länge" det var inte tillagas i mikrovågsugn.
 3. 3
  Använd ett extrakt eller tabletter eller kapslar om du är bekymrad över smaken eller. Om du verkligen inte gillar vitlök, men du vill dra nytta av dess skyddande egenskaper, leta efter en åldrad vitlök extrakt i din lokala hälsokostaffär. Även om du inte gillar vitlök, är effekterna av matlagning på vitlök s hälsosamma föreningar fortfarande inte säker, så det är nog en bra idé att även ta extraktet även om du njuter av vitlök som livsmedel.
 4. 4
  Tillsätt vitlök till förberedelser för att lindra hosta och halsont. Rå vitlök kan läggas till ett antal hemmagjorda botemedel för att minska graden av halsinfektioner och hosta. Till exempel göra en hals gurgla genom att hälla 200 ml kokt vatten över två hackade vitlöksklyftor. Låt dra i 3 timmar, sila och gurgla. För en hosta, skala och krossa två vitlök och låt exponeras under 15 minuter (detta gör att allicin att bilda). Krossa i en mortel efter kvart har gått och rör om i en liten kruka med flytande honung. Låt ingjuta över natten. En tesked av denna blandning kan tas för hosta, förkylning och halsont när det behövs. Var noga med att märka honung för tydlighet av innehåll och syfte.

Tips

Negativa effekter av vitlök?

 • "Nej," använda vitlök som ett livsmedel fritt, eller som en mat-tillägg i rekommenderade portioner: Det finns inga kända över hela linjen, konsekventa, negativa effekter av vitlök användning, men se "Varningar" avsnittet.
 • Läkemedelsinteraktioner: inga kända interaktioner av vitlök med några droger.
 • Undvik gifter när du kan. När du inte kan, hjälpa levern förfoga över problemen.
 • Vissa människor hacka vitlöken och lägg den i ättika och olja och förvara den i kylskåp, också - och hålla några bra kryddnejlikor att återplantera.
 • Vissa vitlök har små sida, off-shoot "baby" lökar som kan brytas av och stanna i marken - eller att du kan punga-off den huvudsakliga glödlampan och plantera dem när du drar upp de viktigaste lök - det då kommer " automatiskt "spira upp i nästa svala säsongen. Denna typ är mycket bekvämt!
 • Vitlök kan odlas i behållare om det är mer bekvämt för dig.

Varningar

 • Observera att vetenskapen om fördelarna med vitlök för hjärtsjukdomar och cancer skydd är lovande men ännu inte som "avgörande".
 • Microwaving undergrävde vitlök i all sin goda-för-dig attribut i forskningen.
 • Om du överbelastar kroppen med giftiga "mat" / kemikalier, din lever och njurar går in överväxeln för att filtrera, ändra och dumpa knarkare mat.
 • Använd inte vitlök (i stora mängder eller stanna utanför av det):
  • Om du har inflammation i magen (gastroenterit) eller ett sår.
  • Om du är gravid, kan vitlök stimulerar livmoderns sammandragningar (smärta) och sekret (Farnsworth et al 1975).
  • Om omvårdnad, undvik vitlök.
 • Allergi i vissa personer: sällan, efter tät kontakt med vitlök, får en inflammation i huden (eksem) eller andra allergiska reaktioner utvecklas.
 • Tala med din läkare om eventuella interaktioner med läkemedel såsom blodförtunnande, proteashämmare och trombocythämmande läkemedel.