Wke

Hur man handskas med svår depression

Klinisk depression är ett allvarligt medicinskt tillstånd. Det är inte en fråga om "the blues", är det inte bara vara ledsen ibland. Klinisk depression är den osynliga bördan av sorg som aldrig går bort för dem som bär det. Ibland är mottaglig för behandling, och ibland är det bara något som aldrig kommer att lösas, och måste accepteras.

Denna artikel är en utgångspunkt för hur man hittar verktyg, hjälpare, mediciner och annat som kan hjälpa.

Steg

Hur man handskas med svår depression. Men nu, finns det krig.
Hur man handskas med svår depression. Men nu, finns det krig.
 1. 1
  Känn din fiende. Ett bra ställe att börja på någon strävan att lösa ett problem är Internet. Det finns en otrolig mängd resurser flyter runt på Internet, och ju mer du kan läsa om depression kommer, på något sätt, hjälpa dig. Kunskap är makt, och att veta vad som gör ditt liv till ett helvete är halva slaget.
 2. 2
  Men nu, finns det krig. Som alla påverkas av klinisk depression vet, kan det vara en livslång pärs. Acceptera att din kamp med depression kan vara en livslång uppgift, att göra detta förr, snarare än senare, kan bespara dig lite extra frustration om du upptäcker att din depression är resistent mot behandling.
 3. 3
  Titta runt din biologiska familj. Finns det andra deprimerade människor? Titta på dem och se vad de gör som verkar fungera. Detta är särskilt viktigt om någon i din familj lider också missbruk eller alkoholism, eftersom Deprimerade människor är statistiskt mer benägna att dessa problem. Om du hittar några ledtrådar från din familj, kan det vara dags att söka terapi.
 4. 4
  Intervju terapeuter. Om du väljer att ta hjälp av en terapeut, se till att välja en som är kvalificerad att arbeta med deprimerade människor, och vem du umgås med. Rätt terapeut kan inte lösa alla dina problem direkt, men de kan hjälpa dig att lära dig att hjälpa dig själv, förskriva läkemedel, och ge stöd genom tuffa tider. En bra terapeut är värda sin vikt i fred-of-mind och guld.
 5. 5
  När du vet din terapeut, diskutera medicinering. Ta reda på om terapeuten tänker medicinering skulle hjälpa dig. Fråga efter namn på psykiatriker att terapeuten vet har varit till hjälp för personer med din typ av historia. Om terapeuten säger att allt du behöver är vitaminer, fråga dem varför. Om de har ingen anledning att tro att du är väldigt bristfällig i stöd vitaminer, eller kan inte ge dig en rimlig förklaring, hitta en ny terapeut. Om du hittar en terapeut som passar dig, fortsätt så länge det fungerar för dig. Ta reda på om du kan ringa mellan besöken om något oförutsett händer. "Ja" är det rätta svaret på den här frågan.
 6. 6
  Intervjua de föreslagna psykiatriker. Acceptera att alla psykiatriker är inte skapade lika. Fråga din psykiater om vilken typ av behandlingar han ofta antyder att människor i din situation. Fråga om psykiatern använder samma läkemedel på alla. Om svaret är ja, hitta en annan krympa. Var nyfiken om vilka mediciner de använder, om de kommer att ordinera mer än en medicin, och hur de besluta om dosjustering. Om något inte kan tillräckligt förklarat för dig, hitta en annan psykiater.
 7. 7
  Hitta eller be om remisser till terapi grupper. Om terapi grupper är något som du inte är redo för, eller helt enkelt inte din grej, åtminstone hitta (eller göra om du måste) en god vän som hjälper dig.
 8. 8
  Ännu bättre, göra några vänner. Om du måste slita dig en ny för att nå ut och vara social, göra det. Det kommer att vara värt det i längden. Om du verkligen är deprimerad, ibland vänner är de enda som kan rädda dig.
 9. 9
  Om du förlorar viljan att leva själv lever för andra, speciellt dina vänner. Vänner är särskilt viktigt om din familj inte är stödjande. Om du känner dig ännu värre än vanligt, kan ha en vän att lyssna och stödja dig, även genom att bara vara där, rädda ditt liv.
 10. 10
  Om du någonsin känner verkligen självmordsbenägen och inte litar på din impulskontroll, välkommen att ringa ett journummer, 9-1-1 samtal, eller bara presentera dig till närmaste akutmottagning med en förklaring av hur du känner.
 11. 11
  Ibland är klinisk depression resistent mot allt vad behandling du slänger på den. Om verkligen ingenting fungerar, då ibland det enda logiska valet är att acceptera att du kommer att behöva brottas med denna sjukdom för resten av ditt liv och att göra det bästa av det.
 12. 12
  Om inget botar din depression, är det bästa du kan göra för att försöka ta reda på vad som underlättar det lite, och gå med det. Om du behöver vara självisk varje gång på ett tag för att hålla från att sjunka något lägre, vara självisk. Gör vad som lindrar smärtan för lite (motionera, koppla ur alla dina elektronik, skriver svidande brev till världen, äter choklad, spela dart med en bild av din chef), så länge det inte sluta göra din depression värre följd.

Tips

 • Var inte rädd att be en vän eller familjemedlem om hjälp med något av stegen. Ibland är det svårt att komma igång när man är deprimerad och det finns ingen skam i att ha en vän att få bollen i rullning.
 • Även om du tar receptbelagda läkemedel redan - tror inte att piller kommer att göra allt jobbet åt dig. Det finns många andra metoder för att bekämpa depression som är värt att försöka.
 • Hos vissa kvinnor kan depression orsakas (eller förvärrats) av låga hormonnivåer, oftast. Progesteron hjälper till att hålla nivåerna från att tappa alltför låg, och låg serotonin kan orsaka depression. Doktorer kan testet för låg progesteron och ordinerar det (även om många läkare är omedvetna om sambandet med depression), men det har varit flera studier som anknyter kompletterande östrogen och progesteron med ökad risk för vissa typer av cancer, och andra allvarliga biverkningar, dessa produkter bör inte användas utan att diskutera risker och fördelar med din läkare. Indikationer på att en depression kan vara progesteron relaterade är: symtom bli värre under de två veckor innan mens, under klimakteriet / klimakteriet, eller efter förlossningen. Ångest-depression är vanligast, ibland åtföljs av svåra humörsvängningar och sömnlöshet, vissa kvinnor kan få mer huvudvärk / migrän.

Varningar

 • Om du väljer att använda läkemedel som ett sätt att hjälpa din depression, kommer olika läkemedel påverkar dig annorlunda. Vissa kan förvärra depression, om detta inträffar kontakta din läkare eller terapeut omedelbart.
 • Stoppa aldrig en medicinering cold turkey. Detta kommer att ge abstinenssymtom (skakningar, varma och kalla blixtar, etc.) och kommer att förvärra en depression. Även om läkare eller apotekspersonal talar om att anti-depressiv medicin inte är beroendeframkallande, får alla anti-depressiva orsaka utsättning syndrom. Avbrott syndrom kan vara svår och försvagande, så bara ändra ditt recept eller avta av ett läkemedel under vård av en psykiater.
 • Depression orsakas av en kemisk obalans kan vara ärftlig. Om du har barn, se till att hålla ett öga på dem och titta efter tecken på tidig depression. Om de fortsätter att förvärras över tid, konfrontera dem och berätta din historia. Min mamma räddade mitt liv genom att göra detta.