Wke

Hur man hjälper en sjuk person att må bättre

Har du en vän eller familjemedlem som känner sig sjuk? Prova följande steg för att få dem att må bättre.

Steg

Hur man hjälper en sjuk person att må bättre. Skicka den här personen ett kort.
Hur man hjälper en sjuk person att må bättre. Skicka den här personen ett kort.
 1. 1
  Skicka den här personen ett kort. Gör det själv! Var kreativ. Förmedla ett budskap som betyder mycket för din vän. Kom ihåg att denna person förmodligen känns ganska eländigt, så använd ljusa färger, och försök att göra kortet roligt, eller åtminstone ljusna deras dag lite.
 2. 2
  Hjälp dem med några enkla uppgifter, såsom deras, eller. Gör inte den personen känna att du gör allt för dem, och de kan inte klara-bara hjälpa till här och där, kan det räcka långt.
 3. 3
  Gör något för att göra den här personen känner sig fysiskt bättre. Köp dem några trevliga hosta, göra dem en skål med varm soppa, eller köra dem en ångande bad.
 4. 4
  Prata med din vän och hålla honom / henne sällskap. Förvara inte fråga dem om de känner sig okej-bara chatta med dem normalt, och se till att de inte är ensamma eller uttråkad. Det kan också gå långt.
 5. 5
  Om du inte kan alltid vara där med den person, skicka dem några blommor. På det sättet när du är borta, kan de titta på blommorna och fortfarande känner sig omhändertagna. Blommor också ger huset en behaglig doft, skapa en trevlig miljö för deras recovery.Or bättre köpa dem en växt, så de kommer att ha ett slags minne av din bra sväng.
 6. 6
  Det är inte alltid så bra att ljuga, men om det gör någon att må bättre, gå för det. Ge dem lite medicin och vara trevligt, berätta för dem att de ser bra ut och göra något de berätta som fluffa kuddar, bara för att vara trevliga och hjälpsamma.
 7. 7
  Se till att de får mycket vätska. Erbjuda hälsosamma vätskor såsom vatten, te och juice.
 8. 8
  Fråga personen vad du kan göra för att hjälpa och lyssna på deras svar. Aldrig antar att vad du tycker är användbart är vad de tycker att det är.
 9. 9
  Bara finnas där för dem. Även om de fräsande och snörvlar, ge dem en ren servett och en axel att vila sina tunga huvuden på, är något slags gest aldrig missat och de kommer inte bara att vara tacksam, men kommer att bli bättre på nolltid! Och göra dem en kopp te, de kommer att älska det.
 10. 10
  Vara välvilligt. Även om deras tillstånd äcklar dig, aldrig låta dem veta. Erbjud vänliga ord och vara positiv.
 11. 11
  Tea. Te är alltid bra när någon är sjuk, också dess ännu bättre när dess wellness te!

Tips

 • Erbjud vänliga, positiva ord. Du kan säga något i stil med "Alla i skolan / jobbet hoppas du mår bättre snart" eller "Jag är så ledsen att du är sjuk. Skola / arbete är inte detsamma utan dig." Eller "Alla på skolan saknar dig!"
 • Se till att inte irritera den personen genom att hänga runt dem för åldrar men var där när de vill du.
 • Prova att spela spel med dem för att ta deras sinne av det.
 • Kolla på dem varje gång och ett tag, fråga dem hur de mår och vad de behöver.

Varningar

 • Du kan fjärrstyra bli sjuk av att vara runt den personen och deras bakterier.