Wke

Hur man inte bry sig om vad andra tycker om dig

Att försöka behaga alla andra hela tiden är ansträngande. Det är en sak att hjälpa en person som behöver det, det är en helt annan att hamna översvämmas under alla andras önskemål och önskemål, med ingen tid kvar för dig själv. Reclaim din personliga värde och lära sig att inte bry sig så mycket om vad andra tycker om dig genom att följa dessa steg.

Steg

Hur man inte bry sig om vad andra tycker om dig. Spåra dina prestationer.
Hur man inte bry sig om vad andra tycker om dig. Spåra dina prestationer.

Lär dig att uppskatta dig själv

 1. 1
  Bejaka din värd. Det är en enkel övning du kan göra som hjälper dig bryr sig mer om dig själv och bättre uppskatta den makt du har som individ. Det tar bara några minuter och har visat förvånansvärt effektiv i psykologiska studier:
  • Gör en lista. Skriv ner en kort lista över olika ämnen av intresse i ditt liv. Skriv inte detaljerna för nu. Bara göra en lista som täcker allmänna områden i ditt liv som inkluderar dig som en viktig del.
   • Ett typiskt exempel skulle kunna innehålla ämnen "religion, familj, skolkamrater, vänner arbete, romantiska relationer, konstnärlig förmåga, musikalisk förmåga, studieresultat, atletisk förmåga."
   • Försök att komma med kategorier baserat på allmänna avdelningar du skulle naturligtvis göra i ditt sinne.
  • Hitta en punkt av stolthet. Välj en kategori på din lista som du alltid har varit särskilt stolt över. Till exempel kanske du tror att du har varit (eller skulle göra) en underbar flickvän eller pojkvän. Kanske finns det ett ämne i skolan som du alltid har varit särskilt intresserade gå med vad kommer att tänka baserat på listan du gjorde.
  • Skriv om det. Skriv din valda kategori på toppen av ett annat papper, och sedan spendera några minuter skriver om en viss tid eller instans då det var viktigt för dig, och varför det var viktigt. Om du tror att du är en mycket god vän, skriva om en tid som du gick ur vägen för att hjälpa en vän ut, om du har alltid älskat att spela gitarr, skriva om en tid ditt gitarrspel gjort en positiv inverkan på din dag.
 2. 2
  Centrera dig själv. Mer än bara en engångskostnad steg, centrering själv är en pågående process som ger konsekventa fördelar. Exakt vad det innebär att centrera själv varierar något beroende på vem man frågar, men den allmänna uppfattningen är att det innebär inrikta dina prioriteringar att vara mer i linje med din personliga övertygelse. Prova dessa populära centrering tekniker:
  • Meditation är förmodligen den vanligaste centrering teknik, och en av de mest effektiva. Bara stå eller sitta bekvämt på en plats utan distraktioner och fokusera på att rensa ditt sinne.
   • Vissa människor tycker att det är bra att fokusera sina tankar inåt på sig själva, medan andra föredrar att fokusera sina tankar utåt i världen i stort.
   • Vilket sätt du väljer, sätta dig i en mental plats där du kan se de delar av ditt liv mer tydligt och observera dem utan att bli förvirrade eller överväldigad.
  • Visualisering går ofta hand i hand med meditation, men kan också göras i nästan vilken plats och på bara om någon gång. Visualisering är det praxis att använda bildspråk för att vägleda dina tankar.
   • Andlighet informerar ofta visualisering, eftersom folk kommer att se sig själva som lyfts av änglar ur sina egna kroppar, eller odla djupa rötter och bli en del av jorden.
   • Andra vanliga motiv är flytande i rymden, eller reser genom en portal till en annan tid eller plats. Gå med vad lockar dig.
   • Rensa ditt sinne för en stund och visualisera ett scenario som gör att du känner dig lugn, fri och oblyg, och använda det scenariot som helst du behöver för att visualisera i framtiden. Det kommer att bli som en god vän till dig, en säker plats för din hjärna att gå när du känner dig överväldigad.
 3. 3
  Spåra dina prestationer. Gör en liten dagbok och skriva ner allt du gjorde i slutet av varje dag innan du somnar, inklusive meditationer.
  • Skriv ner allt. Även vardagliga saker som "gick i skolan" och "tvättade rätter" ska gå in i den här tidskriften - något som du tekniskt hade ett val om att göra, och valde att göra ändå.
  • Var stolt över dina prestationer. När du gör något som du är särskilt stolt över, som klarar en provning eller avsluta ett projekt, gärna skriva det i din journal med någon form av extra märke för att visa att du är stolt över det.
  • Lean på dina ord. Håll din journal till dig själv och läsa över den i slutet av varje vecka. Det kommer att påminna om alla de saker du gör varje dag för att upprätthålla och förbättra ditt liv, och tjäna som bevis för att din röst förtjänar att höras lika mycket som någon annans.
 4. 4
  Öva att säga nej. Nu när du vidtar åtgärder för att bekräfta och vårda dig själv, är det dags att omsätta dessa goda känslor i handling.
  • Var civila, men vara fast. Nästa gång du blir ombedd att göra något som du inte riktigt känner för att göra, artigt avböja begäran.
  • Njuta av resultatet. Du kommer att bli glatt överraskad över att finna att när du står din marken på ett civilt sätt, folk brukar respektera ditt val och släpper ämnet.
  • Svettas inte ursäkter. Du behöver inte en ursäkt för att säga nej. Artig ursäkter är allt gott och väl, men ofta, inte vill göra något är så enkelt som att inte vilja göra det, och det är okej.
   • Det enda undantaget är tider när du smiter dina vanliga uppgifter (till exempel, vägrar att utföra en vanlig uppgift på jobbet).
  • Känn dig fri att förklara dig. Om du inte har en konkret anledning för att inte vilja göra något, och du kan förklara det snabbt på plats, gå vidare och göra det. Det finns ingen skada i att förklara din tankeprocess. Kom bara ihåg att du inte är skyldig det till någon som en självklarhet.
 5. 5
  Ta med din nya attityd i hela ditt liv. Du har återupptäckt saker om dig själv som du kan vara stolt över, minskat inflytande att andras åsikter har på din självbild, fann tid att spåra dina prestationer och centrera dig själv varje dag, och lärde mig att man kan säga nej utan ödesdigra konsekvenser. Du är redo att verkligen vara sig själv med alla runt omkring dig.
  • Förkroppsligar ditt nya jag. Agera från ditt personliga centrum när det är möjligt, ta tid att reda ut saker när du blir upprörd, och låt din närvaro, snarare än dina handlingar, behaga människor i ditt liv.
  • Beväpna dig med kunskap. Läs avsnitten nedan för användbara råd om hantering av olika sociala miljöer.

Råd för att hantera dina kamrater

 1. 1
  Var inte blyg för att visa vem du är. Du kan bli överraskad av den positiva reaktionen du får när du säger vad du tänker och agerar enligt dina övertygelser. Folk gillar människor som gör sin egen sak och gå sin egen väg.
  • Var dig själv. Du behöver inte göra ett försök att sticka ut - bara sluta göra så mycket av en ansträngning för att passa in
  • Ta inte någon nyans. Det kommer ofta att vara en liten minoritet av människor som kommer att vara avgörande för din nyfunna balans och närvaro. Deras ord kan svida, men du klarar det.
   • Använd visualisering och meditation för att granska vad som sägs och vem som säger det. Generellt kommer du att upptäcka att det är en liten andel av din totala kamratgruppen, och människor du inte ens gillar eller respekterar väldigt mycket till att börja med.
 2. 2
  Styr din sociala miljö. Arbetet med att omge dig med människor som accepterar dig.
  • Låt dina dåliga vänner går. Eftersom du har alltid böjt önskemål av andra i det förflutna, kan du finna att vissa av dina vänner inte gillar att de inte kan dra nytta av dig längre. Lämna dem bakom och söka upp människor som gillar dig för din personlighet istället.
  • Räkna på dina goda vänner. Med stöd av dem som gillar dig för vem du är, kommer det att bli mycket lättare att hantera de få människor som inte gillar din nya ryggrad med grace och lugn.

Råd för att hantera anhöriga

 1. 1
  Försörja dig. Ta extra tid att öva må bra. Du är vem du är och det är okej.
  • Stand Your Ground. Familjemedlemmar har en nivå av makt över dina känslor som bara du kan matcha, men du kan faktiskt matcha det om du fokuserar och ger dig det stöd du behöver.
  • Styr din inre röst. Tysta rösten i ditt huvud som håller med familjär kritik och lägger på dem.
  • Håll ditt perspektiv. Kom ihåg, ingen är perfekt, men du är minst lika bra som någon annan, och inte ens medlemmar i din familj har rätt att säga något annat.
 2. 2
  Prata med din familj. Detta är din familj - du kan inte välja dem, på gott och ont. Även om det finns tillfällen att det är klokt att säga någonting, kommer roten av problemet måste åtgärdas någon gång.
  • Rita en linje. Caring vad din familj tycker om dig är normal och frisk, men bara till en punkt. Om du tycker det är för mycket press på dig att göra andra medlemmar i din familj glad, tala.
  • Håll redo. Var lugn och metodisk, och be din familj att hjälpa dig att vara fri att vara dig själv. De kanske inte ens har insett att du kände så mycket tryck.
 3. 3
  Practice diplomati. När det inte finns något annat val, den fina konsten att säga ingenting alls är ganska användbart för att hantera yttranden från familjemedlemmar som inte kommer att sluta skada dina känslor.
  • Häng tufft. Om inte annat, kan du åtminstone lära dig att bära sårande ord från dina släktingar tyst i stundens hetta. Arbeta ut det själv senare i meditation eller runt en god vän istället.

Råd för arbetsplatsen

 1. 1
  Ta inte "inte bry sig" för långt. Gilla det eller inte, en stor del av att hålla ditt jobb och göra ett gott intryck på jobbet handlar om att bry sig om vad andra - särskilt dina chefer och dina kunder - tänker på dig. Arbete är inte platsen att låta flugan missfoster sjunka i de flesta fall.
  • Ta en återhållsam linje. Försök att balansera ditt ansvar att jobbet med din personlighet så att du inte behöver känna som om du är som krossas under tyngden av förväntningar.
 2. 2
  Fortsätt att sätta gränser, men gör det på rätt sätt. Bry sig mindre om vad andra tycker om dig inte alltid översätta till gör och säger vad du vill, speciellt på jobbet. Istället kanalisera en del av dig själv som artigt och eftertänksamt har olika idéer och metoder.
  • Njuta av resultatet. Som med dina kamrater, kommer du förmodligen att bli glatt överraskad av förändringen i behandling du får när du sluta vara en "ja-sägare" (eller kvinna) och börja vara en konstruktiv bidragsgivare istället.
  • Titta på den soliga sidan. Med lite tur, kanske din oberoende ande får även du märkt för en höjning eller en befordran.
 3. 3
  Lär dig principerna för kundservice. Dessa är inte särskilt svårt att förstå, men internalisera dem kan ta tid. Principerna är inte bara för strikta jobb kundservice, de är ganska bra i alla situationer (t.ex. på arbetsplatsen) där det ofta är oklokt att säga din åsikt, även artigt. Genom att förkroppsliga dem, kommer du lära dig att skilja dina känslor från det arbete du gör, gör det lättare att oroa sig mindre om vad folk runt omkring dig tänker på dig. De är som följer:
  • Håll ditt privatliv för dig själv. Lämna ditt privatliv hemma, och du kommer inte att medföra några osäkerheter eller sårbarheter med dig till arbetsplatsen.
  • Inte älta det som människorna runt omkring dig säger eller gör. Ta ingenting personligt eller låta något ligga och gro. Gör inte skvaller om du kan möjligen hjälpa det. Vara en slät bit av arbetsplatsen maskinen och du kommer inte stöta på något motstånd.
  • Var glad att se varje nytt ansikte varje dag. Le och säga hej varje gång tills det blir en vana.
  • Ge folk att fälla. När en kund eller kollega fransar ut på dig, kommer inte stiger till betet ofta desarmera sin ilska innan den har en chans att manifestera en andra gång.
  • När i tvivel, få en chef och låt honom eller henne hantera frågan. Om en chef är frågan, få att chefens chef.

Tips

 • Det är okej att följa trender, och det är okej att inte följa trender. Gå med vad som gör dig lyckligast och oroa dig inte för mycket om vissa saker, som att lyssna på "rätt" musik eller bära "rätt" kläder. Din personlighet definieras inte av sådana saker, bara reflekteras av dem.