Wke

Hur man kan stoppa känslomässigt ätande

Känslomässigt ätande är ett dåligt skick att vara in eftersom det kan göras blint, som kallas "Osynlig ätande." Invisible kost innebär att äta känslomässigt när du är glad, ledsen eller arg utan att inse det. I grund och botten, om du tar en kaka ur kakburken varje gång du känner känslor, du äter känslomässigt. Här är några sätt att ta kontroll över dina känslomässiga ätande och stoppa det.

Steg

Hur man kan stoppa känslomässigt ätande. Identifiera vilken känsla du känner när du vill äta.
Hur man kan stoppa känslomässigt ätande. Identifiera vilken känsla du känner när du vill äta.
 1. 1
  Identifiera vilken känsla du känner när du vill äta. Hur? Börja med att göra dina normala, varje dag verksamhet och sedan när du känner behov av att äta, tänka. Är jag hungrig, eller är jag på väg att emotionell äta? Kände jag bara en känsla? Du kan berätta om du är verkligen hungriga genom att lyssna på din mage. Om din mage inte känner någon hunger smärtor, något mullrande, eller ihålighet du inte är hungrig, dina smaklökar är. Du kan lugna ner dem genom att tugga läckra men sockerfritt tuggummi.
 2. 2
  Hitta ett annat sätt att fira lycka. Till exempel, istället för att "behandla" dig till en fudge sundae när du får det jobb du ville, dansa runt i rummet. Du kommer att bränna kalorier och ändå få göra något galet och roligt.
 3. 3
  Hitta ett annat sätt att bli av med ilska. Scream, slå, sparka, skriv ner det, eller göra vissa meditation. Allt, verkligen. Bara hålla sig borta från mat!
 4. 4
  Hitta ett annat sätt att övervinna sorg. Prata med någon om dina känslor eller skriva ner det. Du kan också dansa eller ta en joggingtur runt kvarteret eftersom motion är bevisat att lindra stress. Göra något som kommer att hjälpa dig att få igenom tuffa tider - även skriker i kudden är bättre än att äta skräpmat.
 5. 5
  Håll en dagbok om dina matvanor. Detta kommer att hjälpa dig att spåra vad som triggar dina emotionella hunger smärtor och så småningom hjälpa dig att sluta.
 6. 6
  Tillåt dig själv att känna känslor du har försökt att stoppa ner med mat. Väljer att inte äta känslomässigt 5 minuter åt gången. Under processen med att känna dessa tidigare undvikit känslor, använder self-talk som "jag tillåter mig att uppleva ett komplett utbud av känslor" eller "Känsla mina känslor hjälper mig att leva ett rikare liv." Ibland de känslor du kör från kan lösas i en ganska kort tid och du kan frigöra dig från mönstret för gott genom att helt enkelt vägra att köra därifrån.

Tips

 • Ibland säger någon - vem som helst - om din vana kan ta bort en del av kraften i maten. Det verkar som mindre av en big deal när du har sagt det högt.
 • Oavsett om du äter av ilska, sorg eller lycka, döm inte dig själv för det. Allt du behöver göra är att märka först vad du har gjort och varför. Du kan säga till dig själv "Hmmm, är det inte intressant att jag åt på grund av..... (en kamp, ​​stress etc), kanske nästa gång jag kommer på mig själv innan jag äter under samma fråga och göra något annat ( något friskare) i stället. "

Varningar

 • Aldrig någonsin skylla dig själv!
 • Binging är en extremt farlig problem som kan leda till många hälsoproblem. Ignorera inte känslomässigt ätande. Få hjälp så snart du behöver det!
 • Vet att äta mat när du inte är hungrig bara kommer att lägga till din känslomässiga passform, inte minska den.