Wke

Hur man känner igen någon med antisocial personlighetsstörning

En antisocial personlighetsstörning är också känd som "sociopathic". Sjukdomen leder till en person i vuxen ålder saknar empati och inte visa ånger. Aktuella psykiatriska studier visar antisociala beteenden har genetiska rötter. En person med en antisocial personlighetsstörning tror att världen i sig är dåligt och kommer bara hålla på att skada dem om de inte slår tillbaka på det och brottslighet är ofta en "lösning" för en person som lider av denna sjukdom.

Är någon du bor, arbetar eller leker med lider av en sådan störning? Att kunna upptäcka denna typ av störning är viktigt att hjälpa dig att förstå vem du arbetar med.

Steg

Hur man känner igen någon med antisocial personlighetsstörning. Var medveten om den allmänna karaktären av en antisocial personlighetsstörning.
Hur man känner igen någon med antisocial personlighetsstörning. Var medveten om den allmänna karaktären av en antisocial personlighetsstörning.
 1. 1
  Var medveten om den allmänna karaktären av en antisocial personlighetsstörning. Denna personlighetsstörning kännetecknas av dramatiska, känslomässiga eller oberäkneligt beteende. I allmänhet en person med antisocial personlighetsstörning kallas ofta en "psykopat" eller en "sociopath" av den allmänna befolkningen. Denna störning och människor som lider av det, har varit föremål för många och böcker.
  Dessa personlighetstyper i allmänhet inte kompensera eller gottgöra för sitt beteende och tycks oförmögna att lära av sina misstag. De kan vara likgiltig inför att ha ont, illa eller stulit från andra och kanske till och med gå så långt som att skylla sina offer för att vara eller hjälplös eller som förtjänar sitt öde.
 2. 2
  Se till att personen är över 18. Även följande symtom börjar i barndomen eller tonåren och fortsätter upp i vuxen ålder, före denna tid personligheten är fortfarande under utveckling.
  • Det kan vara tecken på uppförandestörning med debut före 15 års ålder.
 3. 3
  Håll utkik efter tre eller fler av följande relativt ihållande beteende mönster i en person som du misstänker för att ha denna sjukdom:
  • Personen visar ett mönster av falskhet. Detta indikeras ofta med upprepad eller andra för personlig vinning eller nöje flera gånger. De har fullständigt förakt för andras och kränkning av andras rättigheter.
  • Personen visar en total ointresse för sociala regler. Med andra ord, etikett, seder och följer sociala signaler är inte något som denna personen någonsin verkar bry sig om.
  • Personen visar bristande överensstämmelse med sociala normer när det gäller lagliga beteenden. Detta betyder helt enkelt att personen upprepade gånger utför handlingar som visar skäl för häktning och åtal. Ett exempel på detta skulle vara att stjäla eller inblandning i brott såsom narkotikahandel eller annan olaglig verksamhet.
  • Den person som bedriver impulsivt beteende eller underlåtenhet att planera framåt. Detta innebär agerar utan hänsyn till konsekvenserna av sitt beteende. De är också sannolikt att ha en slarvig eller vårdslös inställning till ansvar och livet i allmänhet.
  • Personen visar irritabilitet och aggressivitet hela tiden eller under större delen av tiden. Är personen snabbt att visa ilska? Löser de flesta slagsmål med våld eller övergrepp? Personen med en antisocial personlighetsstörning kan visa rasande beteende utan någon uppenbar anledning.
  • Personen visar hänsynslöst förakt för säkerheten för sig själv och andra. En person som ständigt slår eller fysiskt övergrepp annan, orsakar kroppsskada eller skada kommer att falla in i denna kategori. Under denna känslomässigt vredesutbrott personen också ganska ofta orsakar skada och skada sig själva i processen.
  • Håll utkik för konsekvent oansvarighet. Detta kan anges med ett misslyckande att upprätthålla konsekvent arbete beteende eller etik. Människor som misslyckas med att försörja sig ekonomiskt eller som manipulerar andra att ta hand om dem är ett ganska typiskt exempel.
   Detta kommer att omfatta män som föredrar att inte arbeta utan gå in med sin nuvarande flickvän, med förväntningen att få ekonomiskt stöd från henne.
  • Personen visar en brist på ånger eller skuld för någon av sina handlingar. Detta framställs ofta genom att vara likgiltig eller göra ursäkter för att ha ont, misshandlat eller stulit från någon.
 4. 4
  Undvik att anta det värsta. Det är en sak att följa ovanstående checklista, men en helt annan att försöka "diagnostisera" den personen om du inte är en kvalificerad psykiater eller. Om den person du är orolig är en familjemedlem eller en vän, försöka få dem stöd genom professionell hjälp.
  Behandlingen kan innefatta psykoterapi och rehabilitering. Föreslagna andlig rensning eller engagemang kan också rekommenderas.
  • Var medveten om att människor som lider av antisocial personlighetsstörning vill sällan behandling, så om du är familj eller vän, har du ditt arbete skära ut för dig, men det är viktigt att fortsätta, framför allt för att försöka hålla den här personen ut ur fängelset.
  • Personer med denna sjukdom har ofta en underliggande problem drogmissbruk såsom drogberoende eller drogberoende. Detta kan dock inte alltid vara fallet.
  • Antisocialt beteende kanske inte alltid är relaterade till någon form av fysisk sjukdom eller sjukdom. Vissa människor är bara bekväm med och bilda en dålig vana att leva vårdslöst och oansvarigt. Detta innebär att deras egen valfrihet.
 5. 5
  Titta efter själv runt någon med antisocial personlighetsstörning. Det kan vara riktigt svårt att få den här personen att söka terapi. Under tiden (och i det långa loppet), se till att ta hand om dig själv genom att sätta gränser med en sådan person för att hindra dem från att skada, mobbning, manipulera eller utnyttja dig och andra människor som du ansvarar för.
  Det kan vara mycket svårt att upprätthålla en relation med någon som lider av antisocial personlighetsstörning så inte slå dig själv om du behöver göra drastiska förändringar för att förbättra ditt eget liv och säkerhet.

Tips

 • Ekonomisk brottslighet är lika sannolikt när en person är en sociopat som någon annan typ av brottslighet.
 • Förekomsten av antisocialt beteende är kopplad till schizofreni eller en manisk episod.
 • Antisocialt beteende kan bero på genetiska påverkan, centrala nervsystemet avvikelser systemet, autonoma nervsystemet avvikelser systemet, oräddhet (avsaknad av ångest), eller sensation söker beteende.

Varningar

 • Du kan vara helt miste detta som antisocial personlighetsstörning när det kan hamna autismspektrumstörning (ASD) ().