Wke

Hur man lyfter ett tungt föremål på ett säkert sätt

Ryggont är ett symptom som kan uppkomma från många orsaker. Det kan vara allt från en molande, irriterande värk till absolut vånda. Många fall av ryggsmärta orsakas av påkänningar på muskler och ligament som stöder ryggraden. Trycket på skivorna, är en annan faktor. Förr eller senare något föremål i hemmet eller på jobbet kommer att behöva flyttas och transporteras någon annanstans. Om objektet är för stor, kommer du antagligen behöva be om hjälp eller använda en maskin för att lyfta den (kundvagn, dolly, jack, remskiva, spak, etc.) Men om du tror att du kan lyfta den själv? Görs på rätt sätt, kan du minska risken för skador på ryggen.

Steg

Hur man lyfter ett tungt föremål på ett säkert sätt. Ta dig tid att undersöka föremålet som du kommer att flytta.
Hur man lyfter ett tungt föremål på ett säkert sätt. Ta dig tid att undersöka föremålet som du kommer att flytta.
 1. 1
  Ta dig tid att undersöka föremålet som du kommer att flytta.
  • Har det handtag eller grepp?
  • Är det på golvet eller någonstans förhöjd?
  • Är det fast?
  • Är det flytande?
 2. 2
  Stå nära lasten som du måste bära. Centrera dig själv och lägga fötterna isär med samma längd som dina axlar och dra åt magmuskulaturen.
  • Lyft försiktigt upp på ena kanten av objektet för att få en uppfattning om hur tungt det är. Du behöver inte lyfta objekt från marken. Om objektet är för tung eller för skrymmande ska du få hjälp eller använda mekaniska hjälpmedel, eller båda.
 3. 3
  Ordna objekt så att det inte glider, flytta eller ändra balansen när du lyfter den.
 4. 4
  Håll ryggen så rak som möjligt. Böj knäna och sätta sig på huk för att nå lasten.
  • Placera fötterna nära objektet, ju närmare desto bättre. Se till att du har ett bra grepp vid belastning.
 5. 5
  Håll lasten nära kroppen, och få upp medan du fortfarande har en rak rygg.
  • Håll ryggen lodrätt och rakt och sträcker händerna mot greppen du kommer att använda för att lyfta objektet.
 6. 6
  Börja applicera kraft med dina ben och armar. Gör detta långsamt. Om du ger en plötslig, hård dra eller rycker du kan skada ryggen.
 7. 7
  Stå upp, om objektet var på golvet. Håll föremålet så nära kroppen som möjligt.
 8. 8
  Böj igenom knäna med en rak rygg för att placera lasten på en annan plats.

Tips

 • Skjut lasten då hellre dra när man måste flytta tunga föremål.
 • Lyft 1) böja på höfterna eller 2) böja på höfter och knän. Håll din ryggrad rak i båda fallen och spåra dig knäna över fötterna (när du lyfter den andra vägen). Vid lyft ett tungt föremål, i allmänhet, hålla fötterna på golvet och utrymme dem axelbrett. Lyft genom att böja precis vid höften är inte fel, även om det kan ge dig en back muskelvärk. Lägre ryggont kommer från dina höftsträckarna och inte din spinal grovplåtslagare.
 • Lyft med knäna, inte ryggen!
 • Om du måste sitta vid skrivbordet eller vid ratten i en bil eller lastbil för långa timmar, bryta upp tiden med stopp för att sträcka.
 • Inte stam själv. Ibland ett objekt är helt enkelt för tung för dig att lyfta. Acceptera att det är okej, och inte försöka lyfta det ändå.
 • Motionera regelbundet. En inaktiv livsstil bidrar till lägre ryggsmärtor.
 • Bära platta skor eller skor med låg klack (1 tum eller lägre).
 • Om objektet innehåller vätska, försöka hålla från jiggling det alltför mycket. Den rörelse av vätskan kan skapa kraft som uppenbarligen överstiger vikten, vilket gör att du spiller det.
 • Om objektet du vill lyfta inte har ett bra ställe för att förstå det, bygga en för det. Det är bättre att ta lite tid nu att göra ett handtag för objektet än att ta mer tid senare försöker lindra en skadad rygg.
 • Tung är en relativ term, men i allmänhet alla objekt som du kan lyfta från golvet med en vertikal, rak övre ryggen är ljus. Denna artikel är för att lyfta ett lätt föremål tryggt och är användbar om du har en olidlig ryggvärk från att lyfta föremål genom att böja bara på höfterna.
 • Lämpliga formen och tekniker är inlärda när villkoren från vilka de utvecklade är extrema. Vid lyft lätta föremål, kan formuläret vara perfekt eller defekt, men när man lyfter tyngre föremål formuläret måste vara bättre för att förhindra skador. En mamma lyfta ett barn upprepade gånger mot en vårdgivare lyfta en stor patienten är ett bra exempel på lätta och tunga. Använd formuläret för att lyfta tunga föremål för ett lätt föremål.
 • Använd stadiga skor med en bra slitbanan. Allt vikten kommer att vara på benen, som är starka muskler, och i förlängningen på fötterna. Bra skor hjälper till att förebygga olyckor.
 • Begränsad vila i kombination med lämplig träning och utbildning är ofta det primära behandlingen. Icke-steroida, antiinflammatoriska läkemedel - ensamma eller i kombination med steroid injektioner, analgetika, muskelavslappnande, eller anti-depressiva - kan sättas till terapi program. Akuta ryggsmärtor går ofta över av sig själv inom några dagar eller veckor. En is påse eller varmvattenflaska appliceras på baksidan kan också bidra till att lindra smärtan.

Varningar

 • Om du av någon anledning inte kan lyfta föremål med hjälp av dessa tekniker, bör du få hjälp, antingen från en annan person eller från en mekanisk lyftanordning.
 • Gå långsamt. Naturligtvis genom att göra en stor insats du kan lyfta tyngre föremål, men det är också säkert att denna extra kraft kan orsaka allvarliga skador på ryggen.
 • Att vara på bollar av dina fötter har en plats i... sport till exempel, men regelbundet lyfta endast mycket lätta föremål när på bollar av dina fötter. En 25 # bebis är lätt jämfört med 150 # tålamod, men 25 # är fortfarande tung, inte lyfta en 25 # bebis, när du står på bollar av dina fötter, på grund av balans och eftersom det är en ineffektiv metod för lyft.